Spillelisten uke 49

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. UKENS LÅT: Silja Dyngeland – Stemning

Den skjønne damen Silja Dyngeland har (endelig) sluppet ny singel, etter at låten Noe har blitt spilt på radio i godt et år nå, og ikke bare her på Studentradioen. Silja er en liten melankoliker, hun synger på ekte bergensk, og hun har en litt naiv tilnærming til de større tingene som hun også bryr seg veldig om. Stemning er ute på Brilliance – Diamond Club, og i morgen, tirsdag 3 desember, er det duket for singelslipp og musikkvideovisning på Victoria (Kl 22!).  Vi gleder oss, og vi gleder oss desto enda mer til plate, som kan forventes utpå nyåret en gang.

2. UKENS ALBUM: Casual Sex – Bastard Beat EP – The Sound Of Casual Sex

Bandet som er håpløst å google, med en låt som er like håpløs, med mindre du liker sånt, da. Casual Sex er fire kiser, som har mye casual sex og som liker casual sex, velger vi å tro. Her får du lyden av det. EP’n er forøvrig veldig kul, og det er også derfor den er listet her hos oss.

3. Major Parkinson – Impermanence

Impermanence er den første singelen fra Major Parkinson sin tredje plate Twilight Cinema, som slippes i januar 2014. Impermanence viser et mer modent og selvsikkert Major Parkinson, og det forventes herved en plate av det samme kaliberet. Den siste platen er finansiert via såkalt crowdfunding, og de har visstnok fått penger fra de merkeligste steder, ifølge Lars Christian Bjørknes.

4. Cashmere Cat – With Me

Cashmere Cat er Magnus August Høiberg fra Halden. Han har tidligere gått under navnet FINAL, og han er  etablert både som produsent og artist. I 2012 ble han rangert på listen over “25 awesome genre-benders”, og With Me er en deilig godsak fra EP’n Wedding Bells som slippes i januar. Han ble årets nykommer under P3 Gull, og danket ut både Truls og Lemâitre. Kult!

5. Diane Coffee – That Stupid Girl Who Runs A Lot

Diane Coffee er Foxygen-trommis Shaun Flemming, og det sies at de ikke helt vet hva som skjedde med ham da han flyttet den lange veien fra vestkysten til New York. At det satte ham i sving og ga grobunn for Diane Coffee og debutplate, gjorde det iallefall. Flemming tålte ikke klimaendringene, og endte med å skrive og spille inn sin debut LP My Friend Fish mens han kjedet seg, syk og sengeliggende. Flemming har blitt listet hos oss tidligere, og forrige gang var det med låten Tale of a Dead Dog.

6. Glossy Coat – Not A Life

Glossy Coat er fra Brighton, og derfor også veldig fulle av britisk britiskhet. De er ganske ferske, og deres første singel ble sluppet i oktober. Vi holder både øyne og ører åpne for mer.

– Har King Krule blitt vokalisten i Arctic Monkeys? spør Kaja Aarskog.

Hør for deg selv, og se om du er enig. Og husk, it’s not a life, it’s a partey.

7. Eagulls – Tough Luck

Eagulls er et Leeds-basert punk band som begynte å spille sammen  i 2009. Debutalbumet slippes likevel ikke før nå, nærmere bestemt 4 mars 2014. Bandet strevde litt med å finne vokalist som delte deres visjon. Da valget falt på George Mitchell, var dette uten noen anelse om mannen kunne synge eller ei.

Hvis du liker sinna-punk, liker du også dette, garantert. Eventuelt også om du trenger å hate litt på hjemmeeksamenen du skriver nå.

8. Deadline Shakes – Bright Spot In A Bad Year

Deadline Shakes har en visjon om å være flinke, og ikke kule. Hvis du synes de er flinke, synes de det er kult. De er Glasgow-basert og har kun spilt en håndfull med gigs. Låten er et lite lyspunkt, både i glade førjulstider og på fine sommerdager.

 

Ukens spilleliste og mer kan du høre på Spotify: 

Studentradioen i Bergen gjør oppmerksom på at Silja Dyngeland er programleder i Studentradioens program, Plutopop.

Anbefalte artikler