Elektro-organisk blekksprutpop

Hver uke presenterer Trigger den nye A-listen på Studentradioen i Bergen – denne uken får du blant annet RnB, rock ‘n’ roll og tyske klubbvibber:

Ponette – Gun

Ponette er et rimelig nytt og eksplosivt tilskudd til musikkscenen i Norge. Forrige uke var de på besøk her i Bergen og hadde en fantastisk konsert på Hulen. For pop å være, er Ponette et tyngre tilskudd enn vi vanligvis er vant med. Vi hadde det oslobaserte bandet på besøk i studio, og fikk et fint intervju med dem. De er veldig reflektert over musikken de lager, og er opptatt av å gi publikum en fin balanse mellom det organiske opp mot det elektroniske. Det var en fryd å se dem fremføre sine låter i all sin prakt, og vil absolutt trekke Ponette frem som et fremtredende live-band!

Her får du låten “Gun” og intervjuet vi hadde med dem:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/381085478″ params=”color=#7e7694&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/396432816″ params=”color=#110e0c&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Howlin’ Sun – Westbound

Howlin’ Sun er et band som de fleste boende i Bergen har fått med seg på en eller annen måte. Det er først nå de har sluppet sin debutplate, med 10 fantastiske spor! Med trekninger mot Black Keys og The White Stripes er det lite mer å si enn gratulerer med en vellykket plate (og ikke minst et nydelig platecover!).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/369371777″ params=”color=#342a17&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Dungen & Woods – Turn Around

Dette samarbeidet hadde jeg ikke klart å spådd frem! Med den diffuse vokalen til Woods sammen med nydelig gitar og melodi fra Dungen er de et perfekt par. Noe av det beste med denne tiden av året er at all musikk som gis ut er et slags vente-spor mot sommeren. Mulig vi ser en fellesturné til sommeren med begge bandene? Hm.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/389610930″ params=”color=#9c988e&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kai Straw – Cherry Corvette

Det er omtrent ett år siden Kai Straw fanget vår oppmerksomhet sist. Nå er han igjen ute med nytt album! Kai Straw blander soul og RnB, som gir oss et rolig og avslappet tilskudd til denne ukas spilleliste. Han nevnte på sin Facebook-side at 2017 var et veldig bra år, mon tro om 2018 blir enda bedre?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/344290597″ params=”color=#6f2520&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Thomas Meinecke & Move D – Work Me (Please Don’t Stop)

Det sies ofte at “generasjon klubb” har tatt en enorm stor plass i det musikalske landskapet de siste årene. Thomas Meinecke er en tysk DJ som har jobbet sammen med relativt kjente Move D og sluppet et album ved navn Work. Det er et veldig gjennomført album bestående av mye house og samplede vokallinjer. Tyskland sin klubbaura begynner å smitte, veldig spennende.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/389840178″ params=”color=#fbfbfb&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Gengahr – Before Sunshine

Jeg har ramlet over en del anmeldelser av indiepop i det siste, og det virker ikke som det går helt riktig vei med sjangeren. Mange mener at indierock og pop hører 2008 til. Noe jeg til tider er enig i. Men Gengahr holder et rolig og behagelig tempo gjennom hele låta, og dropper den typiske energibomben av et refreng som ofte er kjennetegn innen sjangeren. Sjarmerende melodi, ikke for grøtete vokal og en behagelig balanse mellom elementer. Trives.

The Switch – Am I Single?

The Switch er for Oslo det Kakkmaddafakka og Razika er for Bergen. Det blir som en slags stolthet som byen kollektivt støtter hele veien. The Switch var høyt representert på fjorårets Øyafestival, og det virker som hele østlandet har lagt sin kjærlighet på The Switch. De har lenge vært et rimelig aktivt og stabilt band, og det virker som de fortsetter i samme mønster inn i 2018. Mulig det ofte blir litt mye like låter, men de lager god stemning og er absolutt et trivelig steg mot sommeren!

Anbefalte artikler