SPILLELISTE UKE 37

This content has been archived. It may no longer be relevant

01. UKENS LÅT: SATELITE STORIES – CAMPFIRE

Det er vanskelig å ikke bli glad i Satelite Stories. Dette finske bandet blander pop og rock på en eksepsjonell måte og Campfire er et fyrverkeri av en låt. For oss hører dette ut som Two Door Cinema Club eller We Were Promised Jetpacks. En skikkelig sensommer låt nå når høsten nærmer seg. Hvis du ikke blir i godt humør av denne låten så kan vi allerede konkludere at du er en surpomp!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Zt43vyqoRHY?feature=player_detailpage]

02. UKENS ALBUM: KING KRULE – Foreign 2

King Krule, tidligere kjent som Zoo Kid, men også under sitt ekte navn Archy Marshall har endelig sluppet sitt første album. EP-en han slapp for 2 år siden ga oss høye forhåpninger og de innfridde han med debutalbumet 6 Feet Under the Moon. Platen består av sanger han skrev allerede i en alder av 14 år og opp til nå. Akkurat nå er denne karen bare 19 år og vi forutser store ting for denne litt dystre musikeren fra Storbritannia.

03. SUNWOLF – PUSH IT

Indie-trioen fra Washington DC tar oss tilbake til slik rock pleide å være. Med det nydelige refrenget “You got it baby, you got it good. Push it like you really should” har vi funnet ut at dette er den perfekte joggelåten (hvis det er fint vær). Eventuelt kan man også danse. Uansett hva du velger å gjøre så slippes EP-en deres “Angel Eyes” 08. oktober.

04. THE DANDELION DEADBEATS – DANCING DAYS

Dette bandet fra Bergen beskriver seg selv som et indierock-band med fokus på energiske låter og intense liveshows. De slapp ut en EP i vår med et nydelig cover som du kan sjekke ut og kjøpe på platebaren Apollon. The Dandelion Deadbeats ligger også på urørt.no hvor du kan laste ned låtene deres gratis. Alt som foreløpig er gitt ut er verdt å høre på. Vi ser frem til en kommende plate.

05. ALL THE COLOURS – SHAME

Hver eneste uke lister vi band fra Australia. Musikkmiljøet over hele landet blomstrer akkurat nå og All The Colours er nok et eksempel på dette. Gjennom tunge gitarer finner vi gode tekster som minner oss mye om Band of Skulls eller Black Keys. Bandets beskriver musikken sin som et soundtrack til en Tarantino-film. Vi er blandet i meningene om denne påstanden, men platen deres er på vei denne høsten og vi gleder oss!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JDREYreqm80?feature=player_detailpage]

06. ALT-J – BREEZEBLOCKS (NICITA REMIX)

Vi kan ikke få nok av Alt-J. Denne indiepopkvartetten fra Leeds høstet strålende kritikk da de slapp albumet “An Awesome Wave” tidligere i år. Denne gangen har Nicita laget en remix av den kjente låten. Tilfeldig nok så er Nicita også trommisen i MS MR. Et samarbeid vi gjerne vil høre mer av.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dHKWjsBrgAc?feature=player_detailpage]

07. MS MR – THINK OF TOU (RAC REMIX)

MS MR består av herr Max Hershenow og fru Lizzy Plapinger. Musikken kan minne om en blanding mellom Florence and the Machine og elektroniske Kavinsky. I tillegg til denne dansbare låten har også RAC samarbeidet på å lage en remix. Dette er ikke første gang RAC har dukket opp på spillelisten. I fjor stod han bak sommerlåten til YACHT med den passende tittelen “Secong Summer”. Vi ønsker gjerne mer sommermusikk i det kommende høstmørket.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uujo-qBzqu0?feature=player_detailpage]

08. MØ – XXX 88

Bak det komplekse artistnavnet finner vi en dansk kvinne av den mystiske typen. Det er liten informasjon om henne, men to ting vet vi: hun slipper en EP til høsten og er mektig inspirert av Lykke Li. I sin beskrivelse av hvem hun er skriver hun slik: “The snow nation is eating your brain and your young heart – dark as the apocalypse. So just perish in the snow. mø mø mø MØ MØ MØ”. I Trigger elsker vi sære artister! Mø er hjertelig invitert i klubben.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3CoKQgJ5Tik?feature=player_detailpage]

 

Studentradioens spilleliste-program, Trigger Bergen, kan du høre hver mandag fra kl. 12 til 13. Få også med deg spillelisten for uke 36.

A-lista og mer til kan du høre på Spotify:

Anbefalte artikler