Spillelisten uke 36

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. UKENS LÅT: JACCO GARDNER – THE ONE EYED KING

Jacco Gardner (hovedbilde) lager trivelig baroque-pop som er særdeles deilig å lytte til, når som helst og hvor som helst. “The One Eyed King” er fra albumet “Cabinet of Curiosities”, og den har en sterk eim av Lewis Caroll (forfatteren av “Alice i Eventyrland”) med absurd tekst, tjukk psykedelisk lyd og gjennomført produksjon.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=T6jB8xyC638?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

 

2. UKENS ALBUM: GIRLS NAMES – THE NEW LIFE

Disse gutta er fra Nord-Irland, nærmere bestemt Belfast, en by hvor det visstnok skal regne mer enn i Bergen. Vi velger å tro at det også er derfor musikken er så mørk og fjern, litt skummel og dyster, og et perfekt soundtrack til alle triste emomandager her i Bergen. Vi har listet låten “Hypnotic Regression”, men vi anbefaler å sjekke ut hele plata!

3. MAKTHAVERSKAN – ASLEEP

Makthaverskan er fra Göteborg, Sverige, og i 2009 ga de ut sitt debutalbum. Nå er de tilbake med “Makthaverskan II” og de er blitt litt mindre punket og litt mer indie, noe vi synes funker veldig bra. Bandet har massevis av attitude med vokalist Maja Milner i spissen, som gjør en nydelig figur i låten vi har listet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=444DSGx6OlI?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

4. COLD MAILMAN – VENETIAN BLINDS

Cold Mailman utgjør sammen med Kråkesølv den vesle “Bodøbølgen.” Vi har tidligere listet låten “My Recurring Dream” og det er med stor glede at vi A-lister dem igjen. Denne gangen er det med “Venetian Blinds”, en låt som er enda finere synes vi.

5. HUBBABUBBAKLUBB – MOPEDBART

Dette er så dansbart! Vi elsker bandnavnet og vi elsker låtnavnet. Nok sagt! Hør hør, og sug inn stemningen. Vi GLEDER oss til 14.september kl. 00.30!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/64116200″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

6. FolkE – VENNEN MIN

VI VIL VÆRE VENNEN DIN! FolkE er en gruppe fra Trondheim, og de spiller såkalt “bunadselektronika”. Stemningen settes i starten av låten hvor barndomsminner om Alf Prøysen vekkes og vi er tilbake i Blåklokkevikua. Kjempekoselig.

7. SCHULTZ AND FOREVER – SOCIOPATHIC YOUTH

Jonathan Schultz er et 19 år gammelt “barnegeni”. Han har spilt i punkband siden han var ti år gammel, og er sterkt inspirert av livet på landet og “stillheten i suburbia”. Vi digger stemmen hans og vi får litt Tallest Man On Earth-feeling.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6aH1GyNr2SY?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

 

8. UNNVEIG AAS – TIME HAS CHANGED US

Unnveig Aas er en klassisk singer/songwriter fra Oslo som ga ut sin første EP i april. Det er en fin låt vi har listet og vi hører et godt potensiale her. Det er pene melodilinjer, men et forholdsvis enkelt arrangement. Vi er svært spente på den videre utviklingen.

A-lista og mer til kan du høre på Spotify:

(Hovedfoto: Nick Helderman)

Anbefalte artikler