SPILLELISTEN UKE 34

This content has been archived. It may no longer be relevant

01. UKENS LÅT: FAREWELL LUNA – BY THE MORNING

Bandet fra New York har foreløpig bare sluppet en EP, men det lover særdeles godt for fremtiden. By the Morning er nesten klissete sjelfull med rolige elektroniske undertoner. Målet deres er: “To steadily inject music into the veins of humanity”. Vi ser frem til hva Farewell Luna kan koke opp.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mHuiFLL21gk?feature=player_detailpage]

02. UKENS ALBUM: WASHED OUT – IT ALL FEELS ALRIGHT

Amerikanske Washed Out, eller Ernest Greene som han heter,  har akkurat sluppet Paracosm, sitt andre album. Med blurret synthpop, distansert vokal og dansende kompensasjoner konkluderer vi at Washed Out er den perfekte turmusikken eller bakgrunnsmusikk til en chill kveld foran peisen. Uansett, så er Paracosm og Washed Out’s første album, Within and Without, verdt å sjekke ut!
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qJILRWBKnQ4?feature=player_detailpage]

03. TERRACE MARTIN (FEAT. KENDRICK LAMAR) – TRIANGLESHIP

Rapperen og produsenten Terrace Martin har fått seg en ny venn, nemlig Kendrick Lamar. Det sier vi “ja takk” til! Det er ingen tilfeldighet at disse to har kommet sammen. Med felles venner som Snoop Lion og Dr. Dre har Martin og Lamar laget en romantisk hip-hop låt med deilige jazzinspirasjoner. Grunnen bak den er  Terrace Martins kjærlighet for Miles Davis og John Coltrain. Denne kjærligheten samtykker vi til.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Vu8PP12H6wo?feature=player_detailpage]

04. LITTLE SCOUT – MARCH OVER TO ME

Little Scout forbereder seg på sitt andre plateslipp og March Over To Me er en ny side av det australske bandet. Den første platen var mer melodiøs og rolig, mens andreplaten Are You Life, som slippes 6. september, vil kaste seg inn i tyngre poprock. Med god kvinnevokal og basslinje er dette musikk vi kan like.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YcOk-AlGcHg?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

05. CURLY TANKARD – PARASITT

I mars slapp Curly Tankard fra Bergen debutalbumet Track Laundry. Etter gode kritikker fra Natt og Dag, Studvest og Bergens Tidende lever denne trioen på en god progrock-bølge for tiden. De er også med i konkurransen om å være oppvarmingsband for Kaizers Orchestra på Koengen 31. august. Vi gir vår stemme til Curly!

06. THE FJORDS – HOLY WATER

The Fjords, eller Petter Vågan, er for tiden en Urørt-yndling med sin stemningsfulle blanding av elektronika, pop og indie. Vi liker Holy Water på grunn av dens mystikk og dype vokal som starter rolig for å så bygge seg opp. Det er hellerikke vanskelig å like The Fjords når Vågans motto er; “Jeg bare spiller jeg”.

07. OLYMPIC AYRES – MAGIC

Duoen fra Australia både skriver, spiller og produserer på et leilighetsloft i Sydney. Om ikke det var sjarmerende nok så er også låten deres Magic knallgod sensommermusikk. Låten dypper inn i flere sjangre og derfor kaller duoen seg for “genre spanners” – noe vi er helt enige i.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=i1MfHU88HzI?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

08. THE NAKED AND FAMOUS – HEARTS LIKE OURS

Bandet fra New Zealand gjør seg nå klar for plateslipp i midten av september da albumet med den passende tittelen In Rolling Waves. I 2010 var det vanskelig å komme unna låtene Young Blood og Punching In A Dream. Vi regner med at Hearts Like Ours og andre av bandets øåter vil gjøre det samme i 2013. Det er bare å stålsette seg for eksploderende lyd med halvskrikende vokal, tunge trommer og elektriske toner.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gqUJdcCjUIA?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

Anbefalte artikler