Kulturelle toner!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Som vi alle vet er Bergen Norges nest største by og flommer over av unge og kreative mennesker, som bidrar sterkt til å gi Bergen et bredt kulturelt miljø på alle kanter, tatt i betraktning at det faktisk ikke bor så mange mennesker i Bergen (eller kanskje i Norge generelt). Kulturelle toner samler et knippe av disse unge og kreative og sprer deres tanker, lyder og synsvinkler på lufta, live onsdag 28. oktober.

Stemninger i høstmørket

Samtidig oppstår det gjerne helt spesielle og kanskje gnistrende stemninger når mange mennesker får mulighet til å samles, og til å treffes ansikt til ansikt i samtale og form, ute i offentligheten. Og nå skal det altså skje. Det er klart for Kulturelle toner igjen! En fantastisk utsending og sammensmelting av radioprogrammene Trigger Bergen og Skumma Kultur. Og bedre kan det vel ikke bli en onsdag kveld i oktober, allerede godt på vei inn i høstmørket. Live kultur OG musikk, framført av unge og nytenkende mennesker, sendt på radioen, og dermed tilgjengelig for alle som ikke kan komme seg til Chagall onsdag 28. oktober klokken 21.00. Som vanlig står Skumma Kultur for de kulturelle bidragene i form av intervju og samtale med spennende mennesker, mens Trigger Bergen velger ut nye og aktuelle musikere til musikalske innslag der i mellom.

Stripeserien Mørketid er et resultat av Olas vinterdepresjon.
Fra Ola Lysgaards stripeserie Mørketid (Illustrasjon: Ola Lysgaard)

Stor og spennende variasjon

I år kan vi melde at det blir et innholdsmessig variert og spennende program. Ola Lysgaard er et kjent navn blant tegneserieinteresserte, mens Wisdom Opera har introdusert Bergen for slam poetry som ingen før ham. Julie Barfod og Marie Helena studerer arkitektur og kommer til å snakke en del om Bergen Arkitektskoles filosofi, i tillegg til å introdusere tilskuere og lyttere til et konsept innenfor arkitekturen som kalles “åpen form”. Av musikalske innslag og framførelser kommer Ganezha, Sigrid Raabe og Slutface, med tre vidt forskjellige musikalske uttrykk som alle på hver sin måte bringer musikknorges trender og tendenser videre.

P3- Urørt har blant annet kalt Sigrid Raabe for “et purungt låtskrivertalent med velutviklet teft og identitet”. Lytt til Raabes debutsingel, for å få en liten smakebit før onsdagen allerede er her.

https://soundcloud.com/sigrid-raabe/sun

Inspirerende og underholdende

Liveprogrammet blir ledet av programsjefene Ina Hilton (Skumma Kultur) og Bror Smith Brorson (Trigger Bergen). Ta altså gjerne turen til Chagall førstkommende onsdag for å både høre og se disse i samtale med gjestene. En litt annen form for radiosending, til inspirasjon og bred underholdning.

Følg arrangementet på facebook for oppdateringer og mer informasjon og smakebiter på musikk her: https://www.facebook.com/events/625754137527307/

Ellers anbefales det å lytte til de siste live-sendingene fra både Skumma Kultur og Trigger som oppvarming før den store kvelden.

Siste podcaster

PS: Vil du påvirke spillelisten til Studentradioen i Bergen? Send inn forslag til spilleliste@srib.no , denne er det Trigger som står for.

Anbefalte artikler