Spillelisten uke 19

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hajk – Common Sense

Kvintetten fra Oslo har unnagjort by:larm til strålende kritikk, og presterte der å bli nominert til Forbildeprisen. “Common Sense” er en soldynket alt-pop-perle, drevet fram av en stakkato groove som avløses av et svært refreng, og sender tankene i retning Great News og Team Me. Hajk spiller Slottsfjell i sommer, og Øyafestivalens Camp Indie nå 16. mai.

Going to Philly – Surf Green

Denne gjengen leverer så mye live, at innspilt materiale aldri vil kunne nå opp. Surf Green er mykere og mindre riffbasert enn de to låtene de slapp for et år siden, men henter det inn med et refreng som sikter på å være hundre prosent gode vibber, og i prosessen viser bergenskvartetten at det er lov å spille helt vanlig rock.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/262665970″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Júníus Meyvant – Neon Experience

I mine ører lyder navnet Júníus Meyvant mer fransk enn islandsk, og det er tydelig at Meyvant ser til kontinentet og Billboard-listene i produksjonen av hans debutalbum, Floating Harmonies, som slippes 8. juli. Det er nemlig fengende, orkestral folkpop som hviler på gitarer og strykere, og løftes av den vagt raspende vokalen til Meyvant, en av de mest skjeggete mennene på Vestmanneyjar. Det er til og med Hammond-orgelsolo mot slutten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/258604032″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Kristian Grostad – Too Weak

Gitarstøyen som knitrer i starten av låten står i sterk kontrast til det polerte lydbildet til Kristian Grostad. Det er enkle lick som omfavner stemmen til Grostad på eksemplarisk vis, mens han dykker ned i seg selv og serverer introspekt refleksjon. 25 år gamle Grostad viser med “Too Weak” at det er plass til 2010-indiepop denne sommeren også.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/240950145″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Topaz Jones – Tropicana

Ved å smelte sammen like deler trap og korpartier som like gjerne kunne vært samples fra NWAs storhetstid på 80-tallet, følger Montclair, NJ-fødte Topaz Jones at Hannah Montana-prinsippet ‘best of both worlds’ også kan anvendes i hip-hop. Et annet prinsipp som Topaz Jones følger slavisk, er det betimelige ‘less is more’ – både Hemingway og Outkast hadde vært stolt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/260925901″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

SKOGSRÅ – Out of Time (Ghassemi remix)

Både Skogsrå og Ghassemi er svensk, og begge lager disco med høyt pitchede vokalsamples og popstruktur. Refrenget drives fram av en pulserende basslinje som bryter gjennom lydlandskapet, hentet fra Skrillex/Diplo/Justin Bieber-samarbeidet “Where Are Ü Now”. Det fungerer så bra.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/260045660″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Kjærleik – Kaste Terningen

Bergensduoen har tidligere produsert for Ganezha og Pokal, da under navnet Deadbeatz, men med debutlåt under nytt navn kaster de terninger og satser alt, skal vi tro dem selv, og Eminems ord om at ‘denne muligheten kommer én gang i livet’ resonnerer fra fordums tid.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/262206807″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler