by:Larm 2017

Aldri før har det eksistert så mange festivaler i Norge som det gjør nå. Norsk musikkbransje har utviklet enormt mye konkurranse angående booking og nyskapende konsepter. Mye av det som ligger til grunn for inspirasjonen til de fleste nye festivalene er å hente fra by:Larm, som er den viktigste arenaen for skandinavisk musikk. Med et intenst opplegg over 3 hele dager, er det lett å miste grepet og ende opp med mer forvirring enn nødvendig.

Foto: wikimedia.commons
Foto: wikimedia.commons

Det er her vi i musikkredaksjonen i Studentradioen i Bergen skal guide deg litt, slik at du skal få best mulig utbytte av festivalpasset. Det som gjør at by:Larm skiller seg ut fra andre festivaler, er at en god del av artistene har fått tildelt hele to spilletider. Dette er et enormt nydelig tilbud, slik at man skal ha mulighet til å planlegge dagene, og inhalere mest mulig forskjellige band. By:Larm er en en slags startfest for både urørt på P3 og ikke minst legger de grunnlaget for de resterende festivalene som Norge har å tilby mot sommeren (norsk sommer heh). Tidligere har by:Larm vært en stabil arena for up-coming bands som gjerne er så ukjente som mulig. Nå er store navn som Astrid S og Julie Bergan å finne på line-upen. I motsetning til sjangeren Julie Bergan og Astrid S representerer har festivalsjefen og en del andre kreative mennesker sørget for at rocken lever, og startet det nye under-konseptet by:Larm Black. Det blir et spennende år for by:Larm, som er en veldig viktig arena for oss i musikkredaksjonen i Studentradioen i Bergen. I avsnittene nedover finner du en oversikt over hva vi anbefaler deg å sjekke ut!

-TORSDAG-

01+160915_SIGRID_XIN+LI_006
Foto: Xin Li

Sigrid er en av de yngste musikalske talentene som by:Larm har plukket ut. Under hennes magiske opptreden under fjorårets Vill Vill Vest ble vi overbevist om at Sigrid er en dame vi vil høre mye bra fra framover. Sigrid har hatt mye å si for musikkbyen Bergen den siste tiden, og vi er rimelig sikre på at hun vil ta over hele Norge – any time soon. Hun har en energisk tilstedeværelse som er enormt smittende. Hennes stil kan sammenlignes med den kritikerroste artisten Grimes fra Canada, som blander elektronika og pop. Hun er å finne på Rockefeller, torsdag klokken 20.30!

Miss Tati er en rå dame med rytmer, stemme og dansemoves – så konserten på by:Larm blir en groovy fest! Stilen hennes har smittet over på flere band i Bergen, og hun er et unikt tilskudd til den Norske musikkarena. Det nyeste albumet hennes som hun slapp i 2016 er til å bøye seg i støvet for, og det vil konserten hennes også være. Uten tvil! Konserten hennes vil befinne seg på en av Norges desidert feteste scene, Sentrum Scene, på torsdag klokken 22.00.

Bernhoft AKA Jarle Bernhoft er solo prosjektet til R&B/jazz/soul-artisten Jarle Bernhoft. Han var nominert til Grammy for «beste R&B album» i 2014 og har spilt utallige konserter, samt gjort TV-opptredener hos Ellen DeGeneres og under Nobel-konserten. Han har hatt en travel høst i 2016 med konserter i blant annet Norge, Danmark, Østerrike og Frankrike, og er nå klar for å gi alt torsdag 2. mars på Sentrum Scene. Gled deg!

Nykommeren Amanda Delara bør du ha et godt øye til fremover. Hun slapp debutsingelen sin «Paper Paper» i august i fjor og ikke bare i Norge, men også i utlandet har hun fått anerkjennelse. Stilen hennes er unik og hun har en sound med spennende elementer! Kulturkirken Jakob på torsdag klokken 23.30 er stedet du bør befinne deg.

-FREDAG-

Myra, denne bergenske rapperen snakket vi om (og spilte) i studio i Crossfade da vi spådde musikkåret i 2017. Hun ble også listet av Trigger Bergen ifjor og har blitt tatt i mot av Studentradioen med åpne armer. Med en lyrisk flow og avslappet stil, tror vi at denne unge gatedamen vil følge i fotsporene til sine bergenske rapfedre. Bergen er desidert Norges raphovedstad, og Myra er en artist som lett ligger på lik linje med alt fra A-laget til Ganezha. Hun skal heve taket på Parkteateret klokken 20.30!

King Skurk One, rapperen fra Oslo gjorde det stort i 2016 med albumet «Keeg», spesielt sangen «Sånn som meg» featuring Cezinando og Lars Vaular. Han har et rimelig stor personlighet, men virker som en jordnær musiker. Med føtter stabilt innenfor NMG-huset, har han rimelig stort potensiale. Han spiller på ukas fineste dag, fredag. Parkteateret klokken 23.30.

Junk Machine, leverte en fantastisk konsert på VillVillVest, og kom med sitt første album Inner Child Labour på slutten av året i fjor. Med Junk Machine er man garantert et show med mye fuzz og rariteter bare disse karene klarer. Mono på fredag klokken 19.00!

The Modern Timesfra Tromsø er verdt å ta en titt på hvis du liker band som The Strokes og The Pixies. Tromsø-kvintetten slapp akkurat albumet This is The Modern Times, og det er megakult. Gamla på fredag klokken 00.30.

The Modern Times. Foto: Terje Arntsen
The Modern Times. Foto: Terje Arntsen

Chain Walletfengende og dyster synthpop fra Bergen. Bandet tok alle med storm med sitt debutalbum Chain Wallet i fjor, og har nådd langt utenfor vårt lands grenser. Rett etter by;Larm tar de turen over dammen og spiller på South by Southwest(!!). Mono på torsdag klokken 20.00.

-LØRDAG-

Kjartan Lauritzen, en ung gutt fra Balestrand bosatt i Bergen. Megahiten «Fredag» har blitt spilt på hvert eneste vors undertegnede har deltatt på det siste halvåret. Han er best live, med garanti for stagedive og super stemning. Han har allerede tatt Bergen med storm, neste steg er verden, eller hva? Godeste Verkstedet på lørdag 00.00 (strengt tatt søndag..).

Store P, rapperen kjent fra A-laget ga i 2014 ut et av de fresheste albumene på lang tid, “Regnmannen”, og er igjen ute med ny musikk. Til tross for at vi «endelig» skal til Oslo, kommer vi garantert til å sjekke ut litt av hva Bergen har å by på. Rockefeller på lørdag klokken 00.30. Og kjenner vi Store P rett, gir han oss heftig bass og skarp vokal, tidenes kontrast.

No. 4 er bandet bestående av tre sterke kvinnelige vokaler med tekster man kan kjenne seg igjen i.  Debutalbumet deres «henda i været» har vært en stor suksess og har fått stor skryt av både anmeldere og publikum. I mars drar de på turné og spiller blant annet i Bergen, Trondheim og selvfølgelig på by:Larm! Trioen kan du se spille på Sentrum Scene lørdag. 4 mars. Dette vil du ikke gå glipp av! Sentrum Scene på lørdag klokken 12.00.

Anna Of The NorthGjøvik-jenta Anna Lotterud har tatt musikknorge med storm siden hun startet for fullt i 2014. Elektropop-duoen Anna Of The North har sjarmert både innland og utland med sin drømmende elektronika. Hun har blitt skrevet om av både Dagens Næringsliv og Irish Times, og nettsider som 730.no og DIY Magazine har spådd Anna en lys karriere. Liker du drømmende pop med spennende elementer? Sentrum Scene på lørdag klokken 23.00.

Anna Of The North. Foto: Ole Martin Halvorsen
Anna Of The North. Foto: Ole Martin Halvorsen

Cashmere Cat, produsenten og artisten trenger ingen introduksjon. Gutten fra Halden har produsert beats for blant annet Kanye West, Ariana Grande og Tinashe, men vil stå alene i Kulturkirken Jakob i Oslo sentrum under by:Larm. Dette kan ikke bli annet enn magisk! Tips: Dette kommer garantert til å bli fullt, så kom tidlig! Kulturkirken Jakob på lørdag (klokkeslett ikke oppgitt ennå).

Ultimate Survival

Selv om by:Larm er en festival hvor man sover trygt og godt i sin egen seng, trenger man forfriskninger for å overleve opplegget. Over halvparten av musikkredaksjonen består av folk fra Oslo (<33333) og vi er selverklærte Oslo-eksperter. Her er en liten guide til hvor du skal henge mellom konsertene i verdens fineste by.

Området rundt Youngstorget i Oslo, der de fleste av by:Larm scenene holder til, byr på mange gode ute- og spisesteder. Sjekk ut bakgården på Sosialen i Møllergata 13 eller ta en øl ved siden av en deilig kyllingburger på Kjøkken og bar over Youngstorget rett før konsertene på Revolver, Sentrum scene eller Rockefeller. Er du veggis drar du på Cafè Sør i Torggata eller Hai Cafè i Calmeyersgate. Hvis du er gira på nattmat er 7/11 absolutt din trofast venn. Ikke gå glipp av denne musikkfestivalen med omlag 200 konserter fordelt utover vår vakre hovedstad. Men viktigst av alt! Inhaler så mye musikk og kultur du klarer på tre dager!

Billetter til by:Larm 2017 finner du på deres hjemmeside (du gjettet riktig; www.bylarm.no).

Selvom by:Larm har en tendens til å bli tidenes runkesirkel for alle i musikkbransjen, håper vi for all del at så mange som mulig tar turen innom Norges desidert mest innflytelsesrike festival!

Anbefalte artikler