Spillelisten uke 7

Selv om det igjen er duket for årets rareste markering, Valentines Day, har vi i Trigger Bergen trosset all klisjè og laget en liste med null fokus på romantikken. Denne ukas spilleliste inneholder mye dansbare beats og veldig aktuelle band. Både Pom Poko, Hvitmalt Gjerde og Hajk skal i nærmeste fremtid ha konsert på vår favorittplass, Landmark.

Ukas låt: Pom Poko – I’ts a trap

Under ukas sending pratet vi om at Trondheims nyeste tilskudd, Pom Poko, er et av Norges mest fascinerende band. På rolige 6 måneder har bandet klart å erobre Norge. Med bookinger som Trondheim Calling og titler som Ukas urørt har bandet klart det mange andre band bare har strevet etter å få til. Ryktene sies at Pom Poko‘s opptreden på Trondheim Calling var den mest oppsiktsvekkende og merkverdige. Noe som er helt enormt! Deres singel «It’s A Trap» er en melodiøs låt med en skarp vokal. Det er en veldig fungerende kontrast i musikk, som vi setter pris på. Vi har lengtet lenge etter denne sounden, som vi ikke har hørt siden The Strokes sin låt «Machu Picchu» fra albumet Angles (2011). Bandet skal opptre på Landmark den 25.februar.

LINK TIL EVENT

Fredfades – Always (Ivan Ave, Korea Oddity & MED 7″)

Vi slet enormt mye med å finne ukas låt, ettersom det var så mye diskusjon oss imellom (vi har ordnet opp nå #friends). Det er en jordnær hiphop-låt med avslappet og til dels psykedeliske trekk i beaten. Fredfades har en tendens til å få med seg rimelig erfarne og talentfulle musikere med på sine geniale prosjekt, og ender derfor opp med perfeksjon som resultat. Vi listet tidligere Ivan Ave, som òg inntok tittelen ukas låt. Hiphop rusler seg mer og mer inn på våre spillelister for tiden. Det er ikke så rart med den rimelig erfarne Fredfades i gamet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/298537336″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Hvitmalt Gjerde – Utenfor

Det har gått altfor lenge og lengre enn lenge siden vi har hørt noe fra Hvitmalt Gjerde. De har igjen tatt Bergen, og Norge med storm med nytt materiale som har blitt tatt veldig godt imot. Låta Utenfor holder på samme stilen som tidligere, med en purrende gitar og nydelig 60-tallsvibber over hele linja. Første møtet mitt med Hvitmalt Gjerde var på Hovefestivalen (rip) i 2013 der de opptrådte som om de har holdt på siden 60-tallet (til tross for alderen heh). Plateselskapet Playground signerte nettopp Hvitmalt Gjerde, som er det første Norske de har signert på 10 år. Plateselskapet Playground er Nordens største innen indie-musikk og det er derfor bare å gratulere Hvitmalt Gjerde med dette! Vi ser frem til en etterlenktet slippfest! 

LINK TIL EVENT 

Hoggormsafari Feat. Haley Shea – Min Generasjon

Pop-punk er en sjanger vi har hatt litt vanskeligheter for å akseptere. Det har begynt å endre seg kraftig. Nivået på den nyeste låta til Hoggormsafari inneholder alt fra en myk koring, kritisk tekst og ikke minst en fantastisk kul intro! De slapp i fjor deres debutplate som har fått veldig god respons, og det virker som det fortsetter på samme sti. Med Haley Shea (Sløtface) med på laget blir det spennende å se hvor veien går videre for Hoggormsafari. De har tidligere varmet opp for store band som Death By Unga Bunga og nå spår vi i Trigger at det er på tide at Hoggormsafari får noen til å være support for dem, og ikke omvendt!

Svømmebasseng – Blå Planet

Det er drøyt et år siden vi hadde Svømmebasseng inne på listen, nå har de fått en velfortjent plass igjen! De er et energisk band med seks medlemmer. På ukas sending sammenlignet vi Svømmebasseng sitt engasjement med superband som Tuba Tuba, Fagernes Yacht Klubb og Broen. De virker som det bandet man må få med seg live for å kunne yte maksimalt av stemningen de komponerer. Med en mektig synth og drømmende vokal er dette uten tvil en før-sommerpresang fra det oslobaserte popbandet Svømmebasseng.

Hajk – Best Friend

10.februar slapp det Oslobaserte bandet Hajk, albumet Hajk. Vi hørte gjennom albumet på vårt søte lille spillelistemøte og endte opp med låta «Best Friend» på vår eksklusive liste. Bandet består av hele fem fantastiske musikere og har laget mye musikk som tidligere har fått mye god respons. Ettersom albumet nylig har kommet ut vedder jeg på at den gode responsen som de fortjener ligger rett rundt hjørnet! De skal, i likhet med mange andre på ukas liste, ha slippfest på Landmark. Herlighet som Landmark imponerer med booking, det må bare sies! Vi er meget spente på å se Hajk skape magi den 19.april!

LINK TIL EVENT

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/300753324″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Slowgold – Staden

Som eneste låta som er utenlands fra, har vi selvsagt havnet i den musikalske perlen av en by, Gøteborg! Slowgold har en vokal som kan minne om den sårbare tiden til Veronica Maggio, og en veldig tung og sakte beat som kan minne om det Amerikanske indiebandet Widowspeak. Det er en rimelig kort låt på litt under 3 minutter, men er et av flere låter på det nyeste albumet til Slowgold, Drömmar. Det er en særs ydmykhet over hele det musikalske bildet til Slowgold. Alle oss i Trigger er enormt svake når svenske band synger på morsmålet. Så dette er uten tvil en av de nydeligste låtene vi har listet hittil i år!

 

Anbefalte artikler