Glitrende musikk fra O. Martin

This content has been archived. It may no longer be relevant

O. Martin har lenge drevet med musikk. Han har blant annet vært medlem i bergensbaserte The Alexandria Quartet, og samarbeider gladelig med en rekke musikere, dersom det dukker opp prosjekter han har interesse for.

O.Martin heter Odd Martin Skålnes og kommer fra Haugesund. Hans solokarriere har så vidt startet, og det med et heidundrandes brak. Musikken hans har et herlig og mykt lydbilde, og han sammenlignes gjerne med Jonas Alaska og Thomas Dybdahl.

Debutplaten Silence Fiction ble akkurat sluppet, og har høstet knall omtale og mye ros. O. Martin er en glad og fornøyd type om dagen. Som man jo kan forstå.

I forbindelse med plateslippet hadde Plutopop besøk av O. Martin i studio for å høre hvilke forventninger O.Martin hadde til slippkonserten. Han svarte, etter en lang tenkepause, at han ville gjøre lydbildet på konserten så lik platen som mulig. Han forestilte seg at det ville bli en intim sittekonsert for både han selv og publikum. Videre skal O.Martin spille på Pre:Larm under By:Larm. Deretter skal han ha flere konserter med albumet Silence Fiction over hele landet.

Den mystiske Valerie Tear

Da vi spurte om det fantes en historie bak låten Letter From Valerie Tear, fortalte O. Martin at den var skrevet fra den tiden han og bandet, The Alexandria Quartet, bodde i London. De bodde i en shabby leilighet som var full av rotter. De pleide å få masse forskjellig post som ikke tilhørte dem, og et av brevene var til Valerie Tear. Han fikk da inspirasjonen til å skrive en fiktiv historie om Valerie Tear og hvem hun var.

Hør intervju og live versjon av West Of Sadness her:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/O.mp3]

O. Martin konsert 2
O.Martin holder konsert på Landmark. (Foto: Julie Lindbom)

Dreven musiker

O.Martin holdt releasekonsert på Landmark 6. februar og Plutopop var selvfølgelig til stede. Det var god stemning i lokalet og i det vi ankom, kunne vi føle på oss at dette kom til å bli en glitrende konsert – lik albumet. O. Martin kom opp på scenen sammen med Fredrik Vogsborg (bass) og Kim Åge Furuhaug (trommer). O. Martin spilte selv akkusitisk gitar, gjorde vokal og spilte litt keys.

Det begynte med There She Leaves Again, etterfulgt av Lucky Looser. Videre fortsatte de med West of Sadness der hele publikum digget med til den deilige beaten. Han stemte gitaren litt, og folk ventet spente. Så begynte han å spille Letter From Valerie Tear alene, sårt og deilig. Salen ble trollbundet av den vakre historien, og publikum følte seg så avslappet at de satt seg ned foran scenen.

O. Martin Konsert 3
Fredrik Vogsborg og O.Martin i aksjon. (Foto: Julie Lindbom)

Eksklusivt platesalg

Før han spilte Nowhere is my Home, fortalte han at han gjorde platen ferdig for et år siden. Ikke nok med det, men han turte heller ikke vise den til noen. Platen er også så unik at den er kun å få tak i på vinyl, der det kun er laget 250 eksemplarer. Da de fremførte låten, sang Fredrik med O. Martin. Vakkert og følelsesladet. Det var også gøy å se hvordan trommisen Kim Åge hadde stålkontroll, der han satt i den tropiske stemningen på scenen på Landmark.

O. Martin Konsert 1
Tropisk stemning. (Foto: Julie Lindbom)

Da O.Martin endelig kjørte i gang med In Hindsight, merket vi at publikum hadde gledet seg til denne låten. På scenen så vi at alle bandmedlemmene storkoste seg, de smilte og lo mens rockefoten trampet hardt i gulvet. Før neste låt tok O. Martin seg tid til å takke Alexander von Meheren for bidraget til låten.

Da konserten var ferdig var publikum i et herlig humør. Plutopop fikk huket takk i O. Martin mellom alle gratulasjonsklemmene. Selv følte han at konserten gikk bra, og han fikk følelse av at det var en bursdagsfeiring. Ikke bare fordi platen endelig var ute, men fordi det var så mange nære og kjente der.

Plutopop tok selvsagt tempen på publikum. Sjekk ut hva de hadde på hjertet her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/O-3.mp3] [audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/O-2.mp3]

O. Martin er en artist med en vokal som alle skulle ønske de hadde. Behagelig, unik og sårbart blir kombinert med kule rytmer som får en til å ville danse med. Ikke nok med det, tekstene er også fantastisk godt gjennomført. Hvis du ikke har hørt om denne haugesunderen før, er det på tide å sjekke ut platen, og hvis du vet hvem han er, er du sikkert enig med oss i Plutopop at innen 2014 har han tatt over verden.

Anbefalte artikler