Ukens anbefaling: London Grammar – When We Were Young

This content has been archived. It may no longer be relevant

London Grammar er en britisk trio bestående av Hannah Reid, Dan Rothman og Dominic “Dot” Major. De slapp sin første EP i 2013, “Metal & Dust”, og senere samme år slapp de debutalbumet “If You Wait” som solgte platinum i Australia og Storbritannia. Dette er et fantastisk album som kan trollbinde alle og enhver. Albumet har fått veldig høy score både hos lyttere og kritikere. Låter som Strong og Hey Now har lagt særlig stort merke for seg ute i verden.

Nytt album?

De har kun dette ene albumet ute, og har ikke kommet med noe siden 2013. Det har vært relativt stille rundt dem på grunn av dette, altså ved at det var lite som tydet på et nytt kommende album med det første. Dette kan ha mye med at de tidligere i år avsluttet  sin 2 år lange turné for “If You Wait”. I sommer brøt de endelig stillheten på Twitter og teaset så vidt at de tenker på en oppfølger.

Sounden er veldig estetisk med et hint av klassiske toner. Vokalen til Hannah Reid er helt nydelig, med sin gjenkjennelige dype klang. Reid har blant annet blitt sammenlignet med Florence Welch fra Florence and the Machine.

Klassiker

“Metal & Dust” er jo ingen ny plate, men den er så bra at vi likevel mener den bør anbefales som en real klassiker. For de som ikke har hørt så mye på den, burde sitte seg ned en kald høstdag, med en kopp kakao/vin og virkelig nyte musikken. Uansett, i denne ukens anbefaling vil vi trekke frem låta “When We Were Young”. Mye fordi den er litt annerledes enn de andre låtene på platen. Melodien er mer leken og beaten er raskere, men samtidig er teksten og vokalen såpass sår at låten fremdeles blir fremstilt som veldig følelsesladet. Låta er kanskje litt gjemt, med tanken på at den ikke nådde helt opp på hitlistene. Det er den aller siste sangen på platen, og siden det er 17 låter på albumet er det kanskje sjelden man får hørt på alle, men likevel er det absolutt verdt å ha med på spillelisten sin.

Hør hva vi har å si om låta:

Hør låta her:

Anbefalte artikler