Stemningsrapport: Den Elleville Festen VI

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det manglet ikke på gode musikkopplevelser i Bergen forrige helg. Phonofestivalen sparket i gang allerede på torsdagen, og frem til søndag fikk svette og musikkelskende publikummere riste fra seg på Landmark og Kvarteret. Til tross for den deilige Phonofesten måtte Plutopop likevel ta turen innom en annen fest – Den Elleville Festen – som gikk ned på USF Verftet på lørdag.

Elleville tilstander

Vi var på plass en halvtime før åpningskonserten med Silja Sol og kunne allerede på dette tidspunktet spå elleville tilstander. En guttegjeng iført glowsticks-lignende hodeplagg, en svært spent bransjegjeng og en haug med fotografer var blant menneskene som hadde samlet seg i Sardninen for å få med seg kveldens første konsert. Den 24-år gamle bergensartisten (og tidligere Plutopop-programleder!) innledet passende nok med Stemning, og da den velkjente frasen “E det nåkke stemning her?” runget ut i Sardinen – ja, da var festen i gang. Etter konserten kunne Sol fortelle at det var rart og gøy å åpne festivalen.

Hør intervjuet med Silja Sol:

Silja Sol på Den Elleville Festen. Foto: Kristoffer Øen.
Silja Sol på Den Elleville Festen. (Foto: Kristoffer Øen)

Videre var det duket for O.Martin i Røkeriet. Den tidligere The Alexandria Quartet-vokalisten kunne i etterkant av konserten fortelle at han og bandet egentlig ikke hadde hatt noe særlig tid til å øve. Vi er ikke sikre på om vi tror på han, for bandet var megatight og O.Martin leverte et plettfritt gitarspill og en svært imponerende og frysningsfremkallende vokal.

Hør intervjuet med O.Martin:

O. Martin på Den Elleville Festen. Foto: Kristoffer Øen.
O. Martin på Den Elleville Festen. (Foto: Kristoffer Øen)

Kl 20.30 ble et fullstappet Røkeriet trollbundet av Aurora Aksnes – som for tiden må kunne antas å være Norges største musikkhåp. Under en nydelig coverversjon av David Bowies Life On Mars glemte Aurora riktignok teksten, men det gjorde bare at folk heiet enda mer. Med hele Røkeriet i ryggen hentet hun seg tilbake og fullførte med glans. Det var egentlig bare fint å se at det fortsatt finnes litt menneskelighet igjen i denne guddommelige skapningen av en artist.

Hør intervjuet med Aurora Aksnes:

Videre snek vi oss lenger inn på backstagen og slo av en prat med den svenske hiphop-snakkisen Yung Lean (som visstnok er kompis med Justin Bieber), som lovte at han skulle drepe Ball Em Up-rommet med konserten sin senere på kvelden. Det kan vi trygt si at han gjorde. Vi fikk også en kjapp prat med Fjorden Baby! rett etter en forrykende konsert i Røkeriet.

Hør intervjuet med Fjorden Baby! og Yung Lean:

Fjorden Baby! på Den Elleville Festen. Foto: Kristoffer Øen.
Fjorden Baby! på Den Elleville Festen. (Foto: Kristoffer Øen)

Etterpå traff vi Marie fra Razika i gangen, for en gangs skyld bare som gjest, ikke artist. Litt DJ´ing tidlig på kvelden slapp de derimot ikke unna, der de hausa opp stemningen med pønkelåter. De måtte faktisk si nei til en spillejobb for å kunne komme. Det virket ikke som de angret på det.

Hør intervjuet med Marie fra Razika her:

En av artistene Marie gledet seg mest til var Gabrielle Leithaug. Vi fant en litt sliten og ganske stolt Gabrielle backstage rett etter den stappfulle konserten hennes i Røkeriet.

Hør intervjuet med Gabrielle her:

Gabrielle på Den Elleville Festen. (Foto: Kristoffer Øen)
Gabrielle på Den Elleville Festen. (Foto: Kristoffer Øen)

 

Anbefalte artikler