Phono-festen er i gang!

This content has been archived. It may no longer be relevant

I kveld er det klart for studentradioens årlige store fest. Phonofestivalen varer fra torsdag til lørdag og tilbyr en rekke konserter og kulturarrangement til glede for studentene i Bergen.

Dette er tiende gang festivalen blir arrangert og Phono feirer jubileet med et knallsterkt program med både nye lovende, og godt etablerte musikere. Selv om jeg ikke har tatt for meg kulturdelen i denne artikkelen er det viktig å nevne utstillingen Saum som et av festivalens høydepunkt. Den er laget av årets festivalkunstnere i kunstkollektivet Svulst og viser prosjekter innenfor foto, film, illustrasjon, poesi etc. Nedenfor har jeg, etter en god titt på årets program, valgt meg ut fire musikalske arrangementer du ikke kan gå glipp av i Phono-helgen.

Woods (US)

Hvor og når: Landmark, 23:15 torsdag 18. september.

En av de som fyrer løs første Phono-dag er det Brooklyn-baserte bandet Woods. De kritikerroste amerikanerne skal servere folk-pop av beste kvalitet når de besøker Landmark, Bergen og Norge for første gang i kveld. Ta de godt i mot og la de få deg i festivalstemning på torsdagskveld.

Psyence Fiction

Hvor og når: Landmark, 22:15 fredag 19. september.

En gjeng dyktige norske musikere, med erfaring fra band som Jaga Jazzist og Dråpe, har samlet gruppen Psyence Fiction. Sammen vinne over studentpublikummet med drømmende lydlandskap fra sin EP som de slapp i fjor. Dette kan bli veldig vakkert!

Laetitia Sadier (FR)

Hvor og når: Det akademiske kvarter, scene: Teglverket, 22:30 lørdag 20. september.

Hørt om/hørt på Stereolab? Et band denne franske artisten var med på å starte for tyve år siden. Og med den erfaringen + mer, kan vi forvente oss dyktighet av Sadier når hun inntar Teglverket. Ikke nok med det, i følge Phono-programmet kan vi forvente oss melodiøs og harmonisk synth-eleganse fra “en av rockens fremste kvinnelige musikere”, og det er vel bare for godt til å gå glipp av?

André Bratten

Hvor og når: Landmark, 01:05 lørdag 20.september

Dette blir en avslutning som er Phonofestivalen, og festglade studenter verdig. For hva er vel bedre å avslutte en festhelg med enn å slippe seg løs til dansbare elektronikarytmer? Det er hva du kan vente om du befinner deg på Landmark natt til søndag og får med deg André Bratten: Deilig dansemusikk. Det trekkes likheter til Lindstrøm og Todd Terje, så her er det bare å glede seg.

Anbefalte artikler