Dette skjer på Phonofestivalen fredag

This content has been archived. It may no longer be relevant

I dag er det dag to for Phonofestivalen 2013, og gjett om vi gleder oss. I de to siste dagene på Det Akademiske Kvarter inviterer vi til et bredt spekter av kultur og samfunnsarrangementer!

Her kan du se festivalens digitale programoversikt for musikk og kultur.

Phonofestivalen handler ikke bare om musikk, men også om det som er visuelt bra. Derfor er vi svært glad for å kunne presentere vår egen kunstutstilling. Vi ønsker å belyse den talentfulle og lokale skaperkraften som finnes i Bergens kreative miljø.  Festivalkunstner Simen Langeland og andre kunstnere – som blant andre Anders Røkkum – stiller i år ut på festivalen.

I dag åpner Phonofestivalen med en mini-åpning i Storelogen på det Akademiske Kvarteret.

Etterfulgt av dette blir det utesending med et av Studentradioens musikkprogrammer, nemlig Gorilla. I dag også får vi besøk av Musikkmagasinet Eno og det blir blant annet musikkquiz og videokunst i løpet av kvelden.

Jacco Gardner spiller i kveld

På musikkprogrammet i aften så står blant annet Jacco Gardner fra Nederland, for første gang på en norsk scene.

Men hans uovertrufne øre for vakre melodier og lekne akkordprogresjoner, er ennå ungdommelig å regne. Stilfulle komposisjoner preger Jacco Gardners praktfulle debut. ”Like those fables we so fondly remember,” skriver Consequense of Sound, “Gardner’s debut is unforgettable”, og musikkbloggen belønner albumet med fire av fem stjerner. Av NME får albumet 8/10, og det annerkjente musikkbladet skryter av låtenes “cumulative magic”.

Jacco Gardner spiller klokken 00.00 i Teglverket.

Makthaverskan – undergrunnsstemningen fra åttitallets postpunk

Det har blitt snakket mye om Makthaverskan den siste tiden. Er dette Sveriges neste store popeksport? De er fra Gøteborg, og beskriver tristheten som sin største drivkraft. Makthaverskan er blitt kalt både det nye Masshysteri og arvtagerne til Broder Daniels trone.

Makthaverskan spiller klokken 23:30 i Tivoli.

MUSIKKPROGRAM

20:30 Nick Garrie
21:00 The Wands
21:45 Mark Fry
22:15 Orange Revival
22:00 Pål & H
22:45 Electric Eye
23:00 DJ: SRIB
23:30 Makthaverskan
23:30 Pål & H
00:00 Jacco Gardner
01:00 Bendik Baksaas Band
phono_fredagsprogram_750

KULTURPROGRAM

Mini-åpning
Fredag 13. sept. Kl. 16:00
Storelogen

Resultatene fra gårsdagens kunstworkshop vil stilles ut her.

Gorilla
Fredag 13. sept. Kl. 19:00
Stjernesalen

Det blir utesending med et av Studentradioens musikkprogrammer, nemlig Gorilla.

Samtale: ENO
Fredag 13. sept. Kl. 19:45
Teglverket

ENO er et musikkmagasin som ønsker å vekke til live entusiasmen ved det å skrive og det å lese om musikk. I de ulike samtalene som finner sted på Teglverket kl. 19:45 hver dag vil vi få innblikk i musikkmiljø, historier, og overraskende og grundige analyser. Konfliktmusikk og eksplosiv musikkhistorie skal på blant annet banen.

Litteratur: Siw-Anita Kirketeig
Fredag 13. sept. Kl. 20:45 og 21:45
Stjernesalen

Siw-Anita Kirketeig kommer fra Dale i Sunnfjord, men bor for tiden i Bergen. Hun har tidligere gått på Skrivekunstakademiet, og i 2012 kom hennes sterke debutbok Alt kjød er grønt gras. I denne diktsamlingen skriver Kirketeig seg frem til et poetisk landskap som dreier seg rundt tapserfaring, hvor både konkrete og metafysiske spørsmål knyttet til døden, naturen, kroppen, tro og ikke-tro blir utforsket gjennom hennes eget språk. Ta henne godt imot!

Billetter til Phonofestivalen kan du kjøpe her.

Anbefalte artikler