Festivalkunstner: Simen Langeland

This content has been archived. It may no longer be relevant

Simen Langeland er årets festivalkunstner på Phonofestivalen og stiller med diverse verker i tillegg til et fantastisk veggmaleri. Han henter inspirasjon fra blant annet Salvador Dàli, og er et av de nye, hotte kunstnernavnene som kommer til å dukke opp flere ganger i årene framover.

Surrealistisk uttrykk

Kan du gi en kort presentasjon av deg selv og hva du jobber med?

Jeg heter Simen Langeland og er en 24 år gammel student fra Bergen. Går for tiden på Kunst- og designhøyskolen. Jobber også frilans som illustratør, designer og billedkunstner.

Hva inspirerer deg?

Jeg liker veldig godt å jobbe med et surrealistisk uttrykk. Kunstnere som Salvador Dàli, Andre Breton og Magritte er inspirerende kunstnere innenfor den sjangeren. Ellers finnes det mye bra kildemateriale innenfor bøker, fanziner, tegneserier, film, internett og så videre.

Hva er ditt forhold til Phonofestivalen?

Jeg var for første gang på Phonofestivalen i fjor. Ble invitert til å stille ut kunst vìa Galleri Fisk. Det var en flott opplevelse.

Kan du fortelle litt om hva du skal stille ut under festivalen?

Utstillingen kommer til å bestå av malerier og tegninger som har blitt produsert i løpet av sommeren. Har laget ting i flere forskjellige medium, så det kommer til å bli ganske mangfoldig. Alt fra digitalt produserte bilder til mer tradisjonell akvarellmaling. Jeg malte også et veggmaleri på Kvarteret; det finner man i 1. etasje.

Phonovegg 2013

Hvordan var arbeidsprosessen din?

Jeg jobbet rimelig avslappet i starten av sommeren, men etter hvert som deadline nærmet seg har arbeidstempoet akselert betraktelig. Er god på skippertak. Det var spennende å jobbe med veggmaleri. Å male i et så stort format gjør at man tenker på en annen måte enn maling på lerret/papir.

En fin mental øvelse som ofte hjelper meg fantasimessig er å skrive ned drømmene mine. Man kan drømme de mest absurde ting. Jeg liker at det jeg lager har en drømmeaktig kvalitet. Man trenger ikke forstå alt. Av og til er det nok å formidle en følelse eller en stemning.

Hvordan synes du kunstscenen i Bergen skiller seg fra kunstscenen i Oslo – eller andre norske byer?

Jeg har ikke bodd i noen andre norske byer lenge nok til å kunne uttale meg om det. Bergen har i hvert fall et rikt kulturliv i forhold til størrelsen, man får inntrykk av at alle kjenner hverandre til en viss grad. Det gjør det lett å få i gang ulike samarbeid og spennende kunstprosjekt.

Kort fortalt – hva mener du man burde få med seg i Bergen denne høsten?

Ekkofestivalen er alltid verdt et besøk, Den elleville festen og Phonofestivalen!

Kjøp billetter til festivalen her, slik at du kan se Simens verker på festivalen. I mellomtiden kan du se flere arbeider fra Simen her.

Anbefalte artikler