Start Phonofestivalen med Kulturelle Toner

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentradioens utsending Kulturelle Toner arrangeres også denne gangen på Chagall. Kulturelle Toner er sammensmeltingen av radioprogrammene Skumma Kultur og Trigger Bergen, og serverer en blanding av musikalske innslag og vidstrakte samtaler med spennende kunstnere og kreative mennesker.

Når Kulturelle Toner går på lufta førstkommende tirsdag er det i tillegg i samarbeid med Phonofestivalen, som etter hvert må sies å være et av høydepunktene i det bergenske kultur- og musikklivet for unge og studenter i løpet av året.

Kulturelle Toner er det første arrangementet under Phonofestivalen, og blir en fantastisk og variert opplevelse. Den perfekte start på uka som skal komme, med konserter, utstillingsåpning, panelsamtale og masse gøyale opplevelser!

Av gjester er programmet som vanlig variert, med tre artister og tre andre kulturelle gjester.

Lurer du på hvem som kommer, hva de driver med, hvordan de høres ut? Svaret får du her.

 • Er du ofte overrasket over det tette tilbudet av spennende forelesninger og tett program på Bergen Offentlige bibliotek?
  Charlotte Myrbråten er programansvarlig der og kommer til Chagall førstkommende tirsdag. I tillegg til å drive dette spennende biblioteket finnes en uendelig lang liste over ting hun har gjort og ting hun gjør. Hun er for eksempel debattredaktør for det feministiske tidsskriftet Fett, Twitter-dronning, arrangør av Full Pop på Landmark og damen bak emneknaggen #jegharopplevd.
 • Hvem tør å starte musikkarrieren som solo singer/songwriter?
  Kristina Skyberg har gjort dét, men de siste to årene har hun i tillegg fått med seg flere dyktige musikere og spilt på flere scener og utesteder i Bergen, blant annet som support for Farao på Landmark. I 2014 vant hun prisen for «beste vokalist» under Eggstockfestivalen.
 • Lurer du på hvem som står bak det spennende stedet Nobel Bopel på Møhlenpris? Vet du ikke hva eller hvor det er?
  Thomas Cook og Espen Vaular står bak det Nobel Bobel som for tiden er en kafé. Men som aller først var en møbelbutikk. Som arrangerer quiz’er, selger god øl og enda bedre kaffe og arrangerer pop up-bokhandel, kunsthandel, musikkhandel. Blant annet.
 • Hvem står bak ”E det det her”? Har du hørt den, men ikke fått med deg hvem som har skrevet og laget den?
  Sigurd Lamark fra Bodø, nå bosatt i Bergen, har drevet med musikk i åtte år. På denne relativt korte tiden har han allerede rukket å spille inn flere sanger som har spredt seg raskt rundt i Norge. Lyder ”Du inspirere mæ” kjent? Lamark vil garantert skape stemning på dette første arrangemente i Phonofestival-uka.
 • Hva betyr egentlig Transcultural Flux? Og hva er det for noe?
  Malin Barth er kurator bak den kommende utstillingen på galleri 3.14 og Bergen Kjøtt med dette sammensatte navnet. Vi lever i en verden som gjennomgår store endringer, en omflakkende verden hvor kulturelle grenser og fysiske grenser blir strukket og dratt i, og hvor det ikke finnes et entydig svar på hvordan ting egentlig er. Gjennom åtte ulike verk og prosjekter, kommuniserer kunstnere omkring tema som migrasjon, identitet, makt og håp for fremtiden på utstillingen som åpner 22. januar. Malin Barth kommer til oss for å snakke om denne og helt sikker også andre spennende prosjekter. Om vi er ekstra heldige tar hun også med Adriana Bustos, som kommer direkte fra Buenos Aires samme dag og er en av de åtte kunstnerne som skal stille ut!
 • Hva blir Tore Torgrimsen, Stian Mathisen, Eivind Mjelde og Pieter Ten Napel tilsammen?
  Green Sky Accident! Støypop med en myk og tiltrekkende tone, dynamisk låtstruktur og fengende refreng. I fjor ga Green Sky Accident ut sitt andre album, Fever Dreams, som fikk strålende tilbakemeldinger fra blant andre Musikknyheter, Ruzt og Nordic Music Reviews. Det vil bli fantastisk stemning på Chagall når Green Sky Accident setter i gang.

Har du ikke mulighet til å få svar på noen av spørsmålene?

Må du på jobb eller har du allerede gravd deg dypt ned i lange pensumlister?

Ina Hilton og Alexander Slotten vil lose alle tilskuere og lyttere gjennom kvelden, så skru på radioen og finn fram til Studentradioens frekvenser under arrangementet, og få med deg alt likevel!

Lytt på FM 96,4 / 107,8 / nettradio på srib.no.

Sjekk også ut arrangementet for Kulturelle toner på Facebook.

Anbefalte artikler