PhonoProfil: Bombino

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med tørke, påfølgende hungersnød, militære konflikter og flukt fra moderlandet som bakteppe, begynte Bombino så smått å imitere gamle Tuareg-folkesanger på gitar. Han lot seg inspirere av det legendariske ørkenbluesbandet Tinariwen, og Internett åpnet for at han i timevis kunne sitte å studere Mark Knopfler og Jimi Hendrix gitarteknikker.

Strålende kritikker

Bombino er for tiden høyaktuell med sin nyeste skive Nomad som er produsert av Dan Auerbech fra The Black Keys. Så langt har albumet mottatt glimrende kritikker:

Rolling Stone klinte til med fire stjerner og skrev blant annet at skiva er “a perfect match of sound and soul” og beskrev Bombino som ”a new guitar hero”.

LA Times vil ikke være noe dårligere og skrev at ”Bombino and his band have released a killer document, not only for fans of North African guitar music; anyone who has ever appreciated a master player make magic on a Fender … will find comfort in Bombino’s music.”

Her på hjemmebane begynner Bombino også å få mer oppmerksomhet. Musikknyheter premierte den rykende ferske skiva med 9 poeng av 10 mulige. De skriver blant annet at han leverer “den ene strålende låta etter den andre med luftige gitarriff, lekre partier og vakre kombinasjoer, og med melodiøs vokal og lekne rytmer.”

Minneverdig musikkøyeblikk

Vi kan love dere at Bombino vil bli en av høstens mest minneverdige musikkøyeblikk her i Bergen. Her vil dere bli introdusert for en gruppe glimrende musikere, som vil lire av seg elegante gitarlicks og medrivende Tuareg-rytmer som samlet skaper et fascinerende lydbilde av afrikansk ørkenblues og psykedelia.

Phonofestivalen er Studentradioen i Bergens egen musikk, kultur og samfunnsfestival. Studentfestivalen ble først arrangert i 2005, og har helt siden oppstarten vært en 100 prosent ikke-kommersiell organisasjon. Festivalen blir drevet på frivillig basis.

Anbefalte artikler