Shoegaze-country

This content has been archived. It may no longer be relevant

Stemmen hennes er skjør og usminket, og hun fremfører vakre tekster man lett kan relatere seg til. De spenner seg over et vidt spekter av følelser, noe Unnveig Aas er en mesterlig formidler av. For å finne mer ut av hva Unnveig Aas prøver å uttrykke i musikken sin, intervjuet jeg henne.

1. Hvem der?

Unnveig Aas, kvinne i begynnelse av tjueårene som spiller skranglete countryfolkpop.

2. Hvilken musikksjanger vil du si du tilhører?

Bandet mitt og jeg har funnet opp en sjanger vi har valgt å kalle ”shoegazecountry”.

3. Interessant musikksjanger, vil du utdype ”shoegazecountry” litt?

Det er mye svevende bakgrunnslyder fra elektriske gitarer og el-piano, men vokal og akustisk gitar er hovedfokus.

4. Nevn tre ord du forbinder med musikk?

Glede, frustrasjon og trygghet.

5. Hva prøver du å uttrykke/fremheve i musikken din?

En musikkblogger anmeldte EP´en min og brukte Harlan Howard sitt kjente sitat om at countrymusikk er “three chords and the truth”. Dette syntes jeg er passende for å beskrive musikken min. Selv om jeg mesteparten av tida henter inspirasjon og historier fra andres liv, (ofte fiksjonelle fra bøker, filmer, tv-serier etc), ønsker jeg at musikken min skal fremstå ærlig og ekte. Så, ja, ærlighet, er nok et passende svar.

6. Har du et spesielt bra konsertminne?

Veldig mange, det er vanskelig å velge. Jeg må dessverre nevne flere. I mai hørte jeg folklegenden Judy Collins live på Working Class Hero-festivalen i Drammen. Konserten hennes bestod for det meste av at hun fortalte historier fra de glade (og mindre glade) seksti-og syttiårene, men det var superkoselig. Basia Bulat er en av de få som har musikk som har fått meg til å begynne å gråte. En skjeggete staut kar ved siden av meg stod også med tårer i øynene. Hun er magisk!

77 år gamle Leonard Cohen som danser av scenen på Bergenhus festning er også et veldig godt minne, men det beste bandet jeg har sett live hittil, er nok Arcade Fire. Jeg digger energien de har på scenen! Har sett dem to ganger, og andre gangen jeg så dem måtte de starte en låt på nytt etter en uheldig start. Det er ekstra sjarm.

Unnveig Aas spiller i Speilsalen klokken 20:30 på Phonofestivalen.

Billetter til Phonofestivalen kan du kjøpe her.

 

Foto: Guro Torget

Anbefalte artikler