Bookingansvarlig med fritt spillerom

This content has been archived. It may no longer be relevant

Phonofestivalen har sitt utgangspunkt i Studentradioen i Bergen og dens 30 år lange levetid som lokalradio og som musikk-, samfunns- og kulturarrangør. Studentfestivalen ble først arrangert i 2005, og har helt siden oppstarten vært en 100 prosent ikke-kommersiell organisasjon.

Phonofestivalen har tidligere huset mange spennende kjente artister som for eksempel Casiokids, Jens Lekman, The Whitest Boy Alive, Susanne Sundfør, Honningbarna og John Olav Nilsen & Gjengen. Festivalen skal også fungere som en visningsarena for de litt mindre kjente artistene, og i løpet av de neste ukene før festivalen, skal vi bli bedre kjent med noen av de.

Før det, er det interessant å se på hvordan booking-fasen av artister foregår. Da er det naturlig å ta en prat med booking-ansvarlig for Phonofestivalen, nemlig Haakon Stiff Aamlid.

 

Hva mener du er spesielt med Phonofestivalen og de artistene som spiller der? 

— Studentradioen gir oss nærmest hundre prosent fritt spillerom, vi er en så uavhengig festival som det går an å bli. Det er ingen krav om å tjene penger (budsjettene må være balanserte vel og merke!) hvilket gir oss muligheten til å booke etter kvalitet og ikke kvantitet. Forhåpentligvis er det noe publikum vil være enige med oss i.

Har du møtt noen utfordringer ved å booke artister til Phonofestivalen? 

 — Jeg er en rookie når det kommer til festivalbooking, så utfordringene har vært mest knyttet til at dette har vært en førstegangsopplevelse med en særdeles bratt læringskurve. Men alt i alt har bookingprosessen gått overraskende smud for seg. Små frustrasjoner har dukket opp med jevne mellomrom, og til tider har det vært ekstremt mye arbeid, men det har ikke vært noen store utfordringer utenom det vanlige.

Hvem gleder du deg til å se?   

— Personlig gleder jeg meg veldig til Bombino. Konserten hans i Oslo før sommeren skal ha vært helt fantastisk. Jeg er også veldig spent på de to gamle ringrevene Mark Fry og Nick Garrie som debuterte i henholdsvis 1971 og 1969. Makthaverskan tror jeg kan bli veldig bra. Det samme gjelder Orange Revival, også de fra Sverige, samt danske The Wands og lokale Electric Eye. Så må jeg si at vi er veldig stolte over å huke inn Kaja Gunnufsen som utelukkende er blitt møtt av masse skryt det siste halvåret. Men mest av alt gleder jeg meg til at festivalen skal komme i gang, og se hvordan publikum tar i mot det vi har jobbet med nå i lang tid.

Den unike nigerianske artisten Bombino er en av mange som skal opptre på Phonofestivalen neste uke. 

Sjekk ut Phonofestivalens egne nettsider for billettinformasjon og mer informasjon om artistene som skal spille på årets festival.

 

Her er en liten smakebit av hva du kan forvente under Phonofestivalen 2013!

Anbefalte artikler