Nye utgivelser: Uke 2

This content has been archived. It may no longer be relevant

Plutopop tar hver uke for seg to nye utgivelser som det er verdt å få med seg fra musikkverdenen.

The Growlers

Det amerikanske surf/goth/punk-bandet The Growlers turnerer mer enn 300 dager i året, men får likevel tid til å produsere ny musikk. I begynnelsen av desember 2015 ga de ut Gay Thoughts, en 4-spors EP som fanger essensen av et rockeband på turné.

Gjennom låter som “Uncle Sam’s a Dick”, “Drinking Songs for Kids” og “Feeling Good”, beskriver vokalist Brooks Nielsen følelsen av å være en moderne globetrotter i et lite band med en hengiven fanskare.

Låta “Feeling Good” er en røff og melankolsk ballade, hvor Nielsen virker å kontemplere rundt den klassiske rock’n’roll-klisjeen: ”Live fast, die young”. Instrumentene skrangler, vokalen skranter og opplevelsene virker ekte. Vokalisten synger “You think that love’s a trap, and dying young is rad” med en sliten stemme som gir både tyngde og troverdighet til budskapet. Og dermed blir The Growlers et band man tror på.

Hør EP-en her:

Dreamon

Norske Dreamon er nysignert med Sony Music, og slapp forrige uke den første singelen for labelet. Artisten har vært aktiv i mange år, men har ikke helt klart å slå gjennom på hitlistene enda.

Sounden han representerer er ikke så utbredt blant norske artister, men er veldig populær i resten av verden. Han beveger seg i rommet mellom R’n’B og pop, noe so er et kjent trekk for mange av rapperne de siste årene.

Låta starter med en enkel pianointro, før den går ned i en dyp bass og vokalen presenteres over strykeinstrumenter i bakgrunnen. Teksten gir en sterk følelse av påvirkning fra amerikansk listepop og artister som Fetty Wap og The Weeknd, for å nevne noen.

Hør låta:

Vil du få med deg ny musikk, intervjuer med artister, gjester i studio og muligheten til å vinne konsertbilletter? Følg Plutopop på Facebook eller sjekk ut srib.no/plutopop

Anbefalte artikler