Ida Maria på Hulen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er en stund siden vi har hørt eller sett noe til Ida Maria. Hun forduftet rett og slett etter en hard og heftig periode, slik rockerne gjerne gjør. Det ryktes om at rus og depresjoner rev og slet i henne og at hun måtte ha seg en liten pust i bakken. Så en dag fikk vi i Plutopop høre at hun endelig var tilbake, og vi jublet i lykkerus.

Frk. Fryd sto for supportenFrk. Fryd kicket i gang på Hulen onsdag. (Foto: Eli Mai Nesse)

Disse fire stavangerjentene er det trøkk i da, kan du si.

Frk. Fryd serverte oss frekke tekster, med fengende låttitler som “Salt i Såret”, “Slem Pike” og “Hvit Løgn” . Plutopop syntes det var litt rart at vokalisten sang på østlandsk, siden de er et stavangerband,  men vi glemte raskt denne merkelige overraskelsen da det samspilte bandet ga oss bakoversveis med det rocka imaget sitt.  Låtene i seg selv var ikke særlig å skryte av, da de gjerne manglet det lille ekstra som får taket til å lette,  men låten “Blod Og Honning” skilte seg ut med masse trøkk og catchy melodiføring. Bandet er samspilte og har mye potensiale, og vi gleder oss til å følge med videre.

Ida Maria mer sprudlende, leken og eksperimentell enn noen gang

IMG_7870

Ikledd en flosshatt med en megasvær bling-pappegøye på (som kom av etter kort tid), og en fargerik bluse (som hun beholdt på), entret Ida Maria scenen på Hulen onsdag kveld. “Bergen, dåkkar vet eg elska dåkker” sa hun, og publikum elsket henne tilbake med jubel og applaus.

Ida Maria viste seg fra sin beste side. Hun dro oss med på en musikalsk reise bestående av både nye eksperimentelle låter, men selvsagt også de gode gamle slagerne “I Like You So Much Better When You’re Naked”, “Stella” og “Bad Karma” til publikums store fornøyelse. Hun hadde full kontroll og god dialog med bandet som resulterte i flott dynamikk, et særdeles kult uttrykk og en kruttbombe av en konsert. Den såre stemmen hennes er helt nydelig, og hun mestrer store vokalprestasjoner.

To ord på to sekunder med Ida Maria:

Digger hatten din med den rare papegøyen på!

– Takk.

Tusen takk for en utrolig fet konsert.

-Værsågod.

For en kveld.

IMG_7795

Publikum koste seg maks under gjensynet med Ida Maria på Hulen.

Plutopop digger jo Ida Marias første album, men vi syns plate nummer to var heller tam. Nå venter vi i spenning på å få høre mer nytt av Ida Maria, og basert på opplevelsen vår på konserten, er denne damen virkelig tilbake!  Vi har nok mye å glede oss til fremover fra Ida Maria.

(Alle foto: Eli Mai Nesse)

Anbefalte artikler