Sun Age melder hæla i taket

This content has been archived. It may no longer be relevant

For omtrent ett år siden begynte en gitarist og en trommis å spille sammen. Etterhvert ble trommisen lei av å øve med bare én gitarist, derfor fikk de tak i en til. Etterhvert fikk de også tak i en bassist, men han dro til Tromsø. Så fikk de tak i ny bassist. Så manglet bare vokalen.

Reint og Kleint

– Det florerer med vokalister som kan skrike og rope, men det å synge reint, uten at det blir reint og kleint, er vanskelig. Så kom jeg på at jeg kjente jo Christer Dalsbøe, og tenkte: hm, hvorfor ikke prøve han?

Den første gitaristen og initiativtakeren bak det hele, Eirik Gullesen, snakker med Plutopop på gangen mens Christer legger de siste tonene inne i vokalboden. Vi befinner oss i et studio på Bergen Kjøtt, og dette er Sun Age sin siste innspillingsdag.

Bandet, med sin fullendte besetning, har tilbrakt intense perioder i øvingslokalet den siste tiden. Både for å bli kjent musikalsk, men også for å snekre sammen låter til EP’en. Eirik er fornøyd med resultatet.

– Vi satser på å gi ut EP’en i mars, forteller Eirik.

Hør innslaget fra studio her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/01/2010PC5_9A0F6652BC0349B58106F1871770E99E.mp3]
sunage2
Sun Age i øvingslokalet. Foto: Anna Eitrem

Hæla i taket

Fredag 24.januar varmer Sun Age opp for Holograms på Landmark og i tillegg spiller de også under Campusfestivalen på lørdag. I den anledning tok Christer Dalsbøe (vokal) og Eirik Gullesen (gitar) turen innom studio for å prate litt om konsertene, men også for å fortelle litt om bandet.

– Sun Age, for et kult navn. Hva er tanken bak det?

– Det startet egentlig grafisk, forteller Christer. – Vi har en kunstnersjel i bandet som heter Kristoffer og spiller trommer, som blant annet driver og maler. Han hadde laget en collage som var veldig varm i tonene, med mye rødfarger og varme gulfarger. Dette syns vi var drittkult, så ble det egentlig bare Sun Age, altså varme bilder og varme gitarer. Det resonnerer musikalsk, men det var litt tilfeldig også.

– Så er det energisk, eller, jeg liker å tro det i hvertfall, skyter Eirik inn.

– Konserten på Landmark er den aller første konserten dere gjør i Bergen. Hva kan vi forvente oss? Noen crazy dance moves?

– Jeg vet ikke helt med dance moves, men jeg tror det blir hæla i taket i hvertfall. Vi melder det allerede nå, sier Christer.

Hør hele intervjuet med Sun Age her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/01/2010PC5_E36686422A78453F843E33CD588D4BAA.mp3]

 

Anbefalte artikler