Intervju med Monstereo

This content has been archived. It may no longer be relevant

Monstereo opprettholder tradisjonen med å spille på Hulen når de vil presentere noe nytt for publikum i hjembyen. En veldig god tradisjon etter min mening. Med harde gitarriff og fengende melodier får de fart i det engasjerte publikum som danser og skåler i takt med musikken.

Bandet består av Ola Utaaker Segadal på gitar og vokal, Øyvind Aase Fluge på gitar, Jørgen Stangeland Bach på bass og Jon Bolstad på trommer.

Sammen spiller de fengende støyrock med eksperimentelle gitarer og heftige rytmer.

(Artikkelen fortsetter etter bilder)

Foto: Synne Hellevang
Fra Monstereos konsert på Hulen. Foto: Synne Hellevang

Jeg intervjuet Ola og Jon i forbindelse med den nye singelen “The Last Of Us”, backstage på Hulen i forkant av konserten.

– Låten er inspirert av en artikkel jeg leste for en stund siden om nervoplastisitet. Et veldig fancy ord for at hjernen kan forandre seg fysisk ved hjelp av psykoterapi. Og det ble til en tekst som handler om hvordan menneske kan gå inn i mønstre på alle mulige måter.

Inspirasjon og forandring

Sounden på låten er på samme måte eksperimentell og bryter litt med det andre materialet de tidligere har gitt ut. Låten starter med et mykere gitarparti, før det bygger seg opp med skikkelig trøkk før første vers.

Den klangfylte melodien summer godt sammen med vokalen og det skaper en helhet som funker veldig bra. Den bryter også med rock som sjanger og beveger seg mer mot en alternativ tolkning, som er veldig deilig å høre på.

Tidligere har det blitt skrevet at Monstereo har hetet inspirasjon fra verdensrommet. Debutplaten “Spacesuit, on!” bærer kanskje mer preg av dette, enn låten som ble gitt ut nå.

– Når vi hadde lange låter med mye jaming så er det på en måte mye rom.

– I tillegg lar vi oss inspirere av TV serier og filmer og da er science-fiction veldig gøy. På den platen vi ga ut i fjor og denne nye låten, så er det ikke så mye verdensrom. For eksempel på coveret, som er et tegnet bilde av et dissekert menneskehode.

Som band har de gått fra verdensrommet og ned på jorden. Låtene har blitt kortere, men samtidig nevner de et fint univers de jobber i som gjør at selv om låtene blir kortere så er det fortsatt Monstereo.

– Det viktigste er at vi er gode kompiser som har en kul hobby sammen.

Ny plate

“The Last Of Us” er egentlig rester fra forrige album fordi den ble spilt inn i fjor, hvor de tenkte at låtene var bra og kunne fungere som singler til neste album.

– Vi har begynt å skrive en ny plate. Nå er det et år siden vi har sluppet en plate, så det er litt greit å rekke opp hånden og si at vi finnes.

Vi i Plutopop er spent på ny plate fra Monstereo

Hør hele intervjuet her:

Anbefalte artikler