Moyka på Kvarteret - 21.02.2020 (Foto: Ingvild Emilie Rannem Hægh)

Bergensaktuelle Moyka er på besøk!

Moyka er på besøk hvor hun snakker om konsert, omtaler og en ny EP

I forbindelse med at Monika Engseth, også kjent som Moyka, skal spille på Det Akademiske Kvarter i Tegelverket, har vi i Plutopop vært så heldige at Moyka har tatt seg tid til å komme på besøk til oss. Moyka (22) er ei jente fra Hallingdal i Nesbyen og kom ut med sin første EP i Oktober 2019, og har siden da blitt en artist man ikke kan gå glipp av.

Du skal jo spille din første klubbkonsert på Kvarteret senere i dag (21.2.2020), gruer du deg? 

– Jeg er veldig spent og nervøs, men jeg gruer meg ikke. Jeg gleder meg og har sommerfugler i magen!

Hva slags musikk lager du? 

– Jeg lager elektronisk pop, men jeg er litt dårlig med sjangere og å definere musikk. Men jeg kaller det elektronisk pop, litt  sånn mystisk synth pop.

Hva tenker du om at folk skriver prøver å definere musikken din?

– Det er jo veldig fint da, man ser jo veldig godt at folk hører på musikk veldig forskjellig, og at man oppfatter musikk veldig ulikt, og det er jo veldig interessant! Jeg synes det er veldig kult.

Hvordan var det å lage EP’en din? 

– Jeg synes det var veldig gøy og lærerikt. Jeg lærte mye om både sangskrivning, produksjon og om synther, og ja, alt. Det ga meg veldig mye da å lage den, på alle mulige måter.

 

Daniel, Monika og Benjamin (Foto: Benjamin Aniket Stenerud)

Du har blant annet vært i Berlin,  og der har du jo skrevet noen sanger, kan du si noe om dette?

– Ja, jeg har skrevet noen sanger i Berlin. Dette er jo noen av de sangene som kommer til å være på den neste EP’en som er ferdig! Også skal vi spille noen av de nye sangene i kveld (21.02.2020), såå… kom og hør!

Hvilke forvetninger har du til kvelden, Moyka?

– Nei, altså jeg forventer bra stemning, men det pleier jo å være det på Kvarteret. Jeg bare gleder meg skikkelig mye!

I 2019 spilte du på Bylarm, og de omtalte deg som “den nye Susanne Sundfør eller Aurora”, hva tenker du om at du blir ofte sammenlignet med andre kvinnelige artister? 

– Jeg forstår jo det at folk må på en måte kategorisere noe nytt, og putte det i  bokser for å skjønne at dette her er hva det er, men jeg synes det er litt teit. Det å alltid bli satt opp med folk da på en måte. Jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er jo veldig stas at noen tenker på musikken som det, for det er jo folk jeg også ser opp til, men det er jo litt dumt å sammenligne, på en måte. Folk gjør veldig ofte det, særlig med kvinner, og  jeg synes det er litt kjipt. Det er derfor det er så viktig å støtte hverandre også, bare backe hverandre og løfte hverandre opp!

Dersom du ønsker å høre mer fra intervjuet med Moyka finner du Plutopop på Spotify og iTunes

Siste podcaster

 • 28.05.2021: Lukas, Oscar, Georg og litt Nina
  God fredag! Denne ukens sending snakker vi om Undergrunns nye album, har eurovision quiz og har besøk hele fra LA i reisespalten av spill tab. I studio: Lukas, Oscar, Georg og Nina Produsent: Elise Welde Sanger spilt og snakket om under dagens sending: UNDERGRUNN "Toppen av Oslo" spilltab "calvaire" The Black Keys "Poor Boy a Long Way From Home" Hesterv75 "sentrum" DØSSI "How about now" Måneskin- "ZITTI E BUONI"
 • 14.05.2021: Lukas, Ann og Nina
  Det er endelig tid for Eurovision Song Contest! I den anledning kjører Plutopop en fullstappet temasending med både gamle favoritter og et nærmere blikk på årets sanger. Hva er greia med Italia i år? Hva i all verden gjør Flo Rida i San Marino og hvorfor er Frankrike favoritter? Og ja: Det blir også litt snakk om sangkonkurransens politiske undertoner. Ukens episode er som Eurovision selv: En godtepose med søtt, salt, surt og bittert. God 17. mai og en gledelig Eurovision-høytid! I studio: Lukas Gonçalves, Nina Dayana Berger og Ann Mpararo Produsent: Elise Welde Sanger spilt og snakket om under dagens sending: Klassikere: Nika Kocharov & The Young Georgian Lolitaz - "Midnight Gold" Mahmood - "Soldi" Carola - "Fångad av en stormvind" Årets bidrag: Manizha - "Russian Woman" (Russland) Måneskin - "ZITTI E BUONI" (Italia) Albina - "Tick-Tock" (Kroatia) Eden Alene "Set Me Free" (Israel) Senhit - "Adrenalina" (San Marino) Barbara Pravi - "Voila" (Frankrike)
 • 16.04.2021: Lukas og Oscar
  Det er sol i Bergen og det er sol i studio! Med denne helgarderingen av lykke tar Lukas og Oscar for seg gamle sanger som får nytt liv på TikTok, russisk gangsterrap og ny musikk Oslo vest. Det blir også islandsk musikk i monitor, samt en liten hyllest av din favoritrappers favorittrapper, MF DOOM. Nyt denne i solskinnet, folkens. Det er vår! I studio: Lukas Gonçalves og Oscar Gussiås Produsent: Elise Welde, Hauk Andreas Fossen Sanger spilt og snakket om under dagens sending: Dårlig Vane - "Kommer ned" AURORA - "Runaway" Duncan Laurence - "Arcade" 10AGE - "Netu Interesa" girl in red - "you stupid bitch" Von August - "Codex" MF DOOM - "Rap Snitches Knitches" EYJAA - "Don't Forget About Me" Autobarn - "Et passe nivå" Yung Potato - "Gutta" SUPER-Hii, Neeka - "Following The Sun"
 • 07.05.2021: Intervju med girl in red
  Plutopop har vært så heldig å få intervju med selveste girl in red aka Marie Ulven! Vi prater om debuttalbumet, Jimmy Fallon opptredenden og på tampen får vi også med oss gode tips Marie har til unge nye artister. I studio: Nina Dayana Berger, Lukas Goncalves og Ann Mpararo Produsent: Hauk Andreas Fossen
 • 30.04.2021: Nina, Karen og Marie
  Denne fredagen har vi i Plutopop temasending! Vi diskuterer TIKTOK appen og musikken som har blomstret etter å ha blitt knyttet til ulike trender. Det er uenghet i gruppen i studio om TIKTOK er greit eller kleint. I tillegg har vi quiz hvor verdigheten til en av oss blir utfordret. I reisespalten tar vi turen til Colombia og USA. I studio: Nina, Karen og Marie Sanger spilt og snakket om under sendingen: Mood - 24kGoldn, iann dior 3 nights - Dominic Fike Please dont go - Mike Posner Runaway - Aurora Dreams - Fleetwood Mac Say so - Doja Cat Savage - Meghan Thee Stallion, Beyonce Telepatìa - Kali Uchis

Plutopop

Plutopop er musikkmagasinet for deg som ønsker å høre den ferskeste kvalitetsmusikken fra alle genrer. I løpet av en time får du ny musikk, intervjuer med artister, gjester i studio og muligheten til å vinne konsertbilletter. Er musikk din hobby, lidenskap eller religion? Lytt til Plutopop, hver fredag kl. 13.00 – 14.00.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *