Moyka på Kvarteret - 21.02.2020 (Foto: Ingvild Emilie Rannem Hægh)

Bergensaktuelle Moyka er på besøk!

Moyka er på besøk hvor hun snakker om konsert, omtaler og en ny EP

I forbindelse med at Monika Engseth, også kjent som Moyka, skal spille på Det Akademiske Kvarter i Tegelverket, har vi i Plutopop vært så heldige at Moyka har tatt seg tid til å komme på besøk til oss. Moyka (22) er ei jente fra Hallingdal i Nesbyen og kom ut med sin første EP i Oktober 2019, og har siden da blitt en artist man ikke kan gå glipp av.

Du skal jo spille din første klubbkonsert på Kvarteret senere i dag (21.2.2020), gruer du deg? 

– Jeg er veldig spent og nervøs, men jeg gruer meg ikke. Jeg gleder meg og har sommerfugler i magen!

Hva slags musikk lager du? 

– Jeg lager elektronisk pop, men jeg er litt dårlig med sjangere og å definere musikk. Men jeg kaller det elektronisk pop, litt  sånn mystisk synth pop.

Hva tenker du om at folk skriver prøver å definere musikken din?

– Det er jo veldig fint da, man ser jo veldig godt at folk hører på musikk veldig forskjellig, og at man oppfatter musikk veldig ulikt, og det er jo veldig interessant! Jeg synes det er veldig kult.

Hvordan var det å lage EP’en din? 

– Jeg synes det var veldig gøy og lærerikt. Jeg lærte mye om både sangskrivning, produksjon og om synther, og ja, alt. Det ga meg veldig mye da å lage den, på alle mulige måter.

 

Daniel, Monika og Benjamin (Foto: Benjamin Aniket Stenerud)

Du har blant annet vært i Berlin,  og der har du jo skrevet noen sanger, kan du si noe om dette?

– Ja, jeg har skrevet noen sanger i Berlin. Dette er jo noen av de sangene som kommer til å være på den neste EP’en som er ferdig! Også skal vi spille noen av de nye sangene i kveld (21.02.2020), såå… kom og hør!

Hvilke forvetninger har du til kvelden, Moyka?

– Nei, altså jeg forventer bra stemning, men det pleier jo å være det på Kvarteret. Jeg bare gleder meg skikkelig mye!

I 2019 spilte du på Bylarm, og de omtalte deg som “den nye Susanne Sundfør eller Aurora”, hva tenker du om at du blir ofte sammenlignet med andre kvinnelige artister? 

– Jeg forstår jo det at folk må på en måte kategorisere noe nytt, og putte det i  bokser for å skjønne at dette her er hva det er, men jeg synes det er litt teit. Det å alltid bli satt opp med folk da på en måte. Jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er jo veldig stas at noen tenker på musikken som det, for det er jo folk jeg også ser opp til, men det er jo litt dumt å sammenligne, på en måte. Folk gjør veldig ofte det, særlig med kvinner, og  jeg synes det er litt kjipt. Det er derfor det er så viktig å støtte hverandre også, bare backe hverandre og løfte hverandre opp!

Dersom du ønsker å høre mer fra intervjuet med Moyka finner du Plutopop på Spotify og iTunes

Siste podcaster

 • 26.02.2021: Lukas, Karen og Marie
  Denne ukens Pluto-godtepose er mangfoldig. Vi debriefer forrige helgs MGP-finale og ser på Europas første reaksjon på TIX. Vi holder oss i Eurovision-universet når Pluto drar til nye land. Karen og Nina har dessuten slått av en prat med Kristiansand-bandet Jejune og det blir en dramatisk quiz mot slutten hvor Karen og Marie tester kunnskapene rundt musikken til ei dame som er brennhet om dagen. Vel møtt og god helg! I studio: Lukas Gonçalves, Karen Oppedal Vevle og Marie Storesund Intervjuet med Jejune er utført av Karen Oppedal Vevle og Nina D. Berger Produsent: Elise Welde Sanger spilt og snakket om under dagens sending: KEiiNO - "Monument" Ilta - "Kelle mä soitan" Statisk - "Højhus" Jejune - "Johnny B. Goode is Dead" Astrid S - "It's OK If You Forget Me" Lekende Lett - "Hold ut" Britney Spears - "Oops!... I Did It Again"
 • 05.02.2021: Lukas, Ann og Oscar
  God jul, godt nyttår, vi er tilbake! Vi kickstarter 2021 med å ønske velkommen til vårt nye medlem Ann. Vi tar for oss TIX' MGP-deltagelse, festivalsommerens kamp mot klokka (og korona, selvsagt) og vi sjekker ut rykende fersk musikk fra Bergen. Selvsagt blir det quiz-drama i 2021 også! I studio: Lukas Gonçalves, Ann Mpararo og Oscar Gussiås Sanger spilt og snakket om under dagens sending: Iris, Skaar - "Voodoo Voodoo" Dean, Syd - "Love" TIX - "Ut Av Mørket" Zupermaria - "Hun tenker" Undergrunn - "Svaret"
 • 23.10.2020: Intervju med Dagny
  I denne episoden slår Nina og Oscar av en prat med Dagny om albumslipp og hvordan livet er som artist under koronautbruddet.
 • 23.10.2020: Lukas, Karen og Oscar
  I ukens sending tar vi for oss ryktene om et spektakulært albumrykte, vi går gjennom Årets Urørt og vi slår av en prat med stjerneskuddet Plenty, som slipper sin debutsingel i dag. I tillegg blir det en heseblesende quiz med dramatiske konsekvenser. I studio: Lukas Gonçalves, Karen Oppedal og Oscar Gussiås Produsent: Pia Vagle Sanger spilt og snakket om under dagens sending: Miley Cyrus - "Heart of Glass" Henrik Felipe - "BACKYARD" CHAI - "This is Chai" Plenty - "i Don't Wanna Know"
 • 16.10.2020 Oscar, Nina og Lone
  I dagens podcast har vi vært så heldig å få musikkredaktør Lone som vikar! Vi snakker om Oslo rappere, ny musikk fra brenn, og i reisespalten drar vi hele veien til Belgia for å høre tidenes punklåt. Låter i dagens episode Blanc - JNS Gi meg litt fred - brenn. Ca plane pour moi - Plastic Bertrand Dirty Harry - Gorillaz

Plutopop

Plutopop er musikkmagasinet for deg som ønsker å høre den ferskeste kvalitetsmusikken fra alle genrer. I løpet av en time får du ny musikk, intervjuer med artister, gjester i studio og muligheten til å vinne konsertbilletter. Er musikk din hobby, lidenskap eller religion? Lytt til Plutopop, hver fredag kl. 13.00 – 14.00.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *