Bergensaktuelle Moyka er på besøk!

I forbindelse med at Monika Engseth, også kjent som Moyka, skal spille på Det Akademiske Kvarter i Tegelverket, har vi i Plutopop vært så heldige at Moyka har tatt seg tid til å komme på besøk til oss. Moyka (22) er ei jente fra Hallingdal i Nesbyen og kom ut med sin første EP i Oktober 2019, og har siden da blitt en artist man ikke kan gå glipp av.

Du skal jo spille din første klubbkonsert på Kvarteret senere i dag (21.2.2020), gruer du deg? 

– Jeg er veldig spent og nervøs, men jeg gruer meg ikke. Jeg gleder meg og har sommerfugler i magen!

Hva slags musikk lager du? 

– Jeg lager elektronisk pop, men jeg er litt dårlig med sjangere og å definere musikk. Men jeg kaller det elektronisk pop, litt  sånn mystisk synth pop.

Hva tenker du om at folk skriver prøver å definere musikken din?

– Det er jo veldig fint da, man ser jo veldig godt at folk hører på musikk veldig forskjellig, og at man oppfatter musikk veldig ulikt, og det er jo veldig interessant! Jeg synes det er veldig kult.

Hvordan var det å lage EP’en din? 

– Jeg synes det var veldig gøy og lærerikt. Jeg lærte mye om både sangskrivning, produksjon og om synther, og ja, alt. Det ga meg veldig mye da å lage den, på alle mulige måter.

 

Daniel, Monika og Benjamin (Foto: Benjamin Aniket Stenerud)

Du har blant annet vært i Berlin,  og der har du jo skrevet noen sanger, kan du si noe om dette?

– Ja, jeg har skrevet noen sanger i Berlin. Dette er jo noen av de sangene som kommer til å være på den neste EP’en som er ferdig! Også skal vi spille noen av de nye sangene i kveld (21.02.2020), såå… kom og hør!

Hvilke forvetninger har du til kvelden, Moyka?

– Nei, altså jeg forventer bra stemning, men det pleier jo å være det på Kvarteret. Jeg bare gleder meg skikkelig mye!

I 2019 spilte du på Bylarm, og de omtalte deg som “den nye Susanne Sundfør eller Aurora”, hva tenker du om at du blir ofte sammenlignet med andre kvinnelige artister? 

– Jeg forstår jo det at folk må på en måte kategorisere noe nytt, og putte det i  bokser for å skjønne at dette her er hva det er, men jeg synes det er litt teit. Det å alltid bli satt opp med folk da på en måte. Jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er jo veldig stas at noen tenker på musikken som det, for det er jo folk jeg også ser opp til, men det er jo litt dumt å sammenligne, på en måte. Folk gjør veldig ofte det, særlig med kvinner, og  jeg synes det er litt kjipt. Det er derfor det er så viktig å støtte hverandre også, bare backe hverandre og løfte hverandre opp!

Dersom du ønsker å høre mer fra intervjuet med Moyka finner du Plutopop på Spotify og iTunes

Siste podcaster

 • 27.01.2023: Ragnhild, Kaja og Lukas
  Denne ønsker vi Kaja hjertelig velkommen som nytt medlem av Plutopop! Vi blir bedre kjent med henne. Ragnhild snakker opp R'n'B-stjerneskuddet HILLARI, Lukas har fikset en quiz musikkåret 2023 mens gjengen sammen oppsummerer do's and dont's på festival. Disse 33 minuttene er helgestemning i lydbølgeform, vi bare sier det! I studio: Ragnhild Løkken, Kaja Friis Ruud og Lukas Gonçalves Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: Lars Vaular - "Pene biler brenner penere" AURORA - "The Seed" Yosef, Tshawe, HILLARI mfl. - "Innicity Blues" Kamelen - "Mama" SKAAR - "Something Like This" Blur - "Song 2" Emma Steinbakken - "Floden" Jokke og Valentinerne - "Sola skinner"
 • 20.01.2023: Kristian, Ragnhild og Tiril
  Første episode i 2023! Kristian, Tiril og Ragnhild tar for seg de mange snakkisene i musikkverden den siste uken. I ukas nyutgivelse hører vi på Arifs nye "Venner & Fiender" med Siyabång. Vi tar også et dypere dykk i dramaet mellom Miley Cyrus og Liam Hemsworth og Shaqira og Gerard Pique. Gi oss en lytt! I studio: Kristian Berg Tveter, Tiril Andersen og Ragnhild Kristine Løkken. Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om i ukas sending er som følgende: ABBA - "Happy New Year" Miley Cyres - "Flowers" Arif - "Venner & Fiender" Michael Jackson - "Wanna be startin' somethin'" Macklemore - "HEROES" Shakira - "BZRT" Badibunka & Bindbunka - "FUTUWOO" Kamelen - "Mama" TIX - "Sjeiken 2015"
 • 23.12.2022: Plutopops julepresanger - Andre julegave
  Plutopop har tatt juleferie, men sørger likevel for digitale pakker under treet. Den 16. og 23. desember deler vi ut to innslag som ikke har vært på Plutopops podcaster ennå. Innslag som forhåpentligvis underholder, informerer, berører og fremvekker latter. Lille julaften-gaven vår var en del av Studentradioens DJ-program Respect The Queue i oktober da Plutopops programsjef Lukas slo seg sammen med Studentradioens kulturredaktør Johannes og Joakim fra Krenkelseskanalen for en heidundrandes sending i The 1975s tegn. Det nye albumet sto i fokus på sendingen, men Lukas gjorde også plass til et ikke-musikalsk innslag der Johannes og Joakim måtte lese en erotisk The 1975-fan fiction live på lufta. En fan fiction som hadde blitt oversatt 20 ganger på Google Translate. Lytt på egen risiko. Innslaget ble gjort av Lukas Gonçalves, Johannes Optun og Joakim Runderheim 14. oktober 2022 for Respect The Queue på Studenradioen i Bergen
 • 09.12.2022: Lukas, Ragnhild og Kristian
  Årets siste ordinære Plutopop-sending plukker opp cliffhangeren fra forrige der Ragnhild prøvde å fikse The Weeknd-biletter. Den canadiske superstjernen blir også hyllet av Kristian med en topp 5-liste. Vi blir bedre kjent med Oscar Blesson i 'Ukens nytugivelse', drar til Nederland i 'Reisespalten' og sender deg ut i helga, jula og 2023 med en udødelig juleklassiker. God jul, godt nyttår og på gjensyn i 2023
 • 16.12.2022: Plutopops julepresanger - Første julegave
  Plutopop har tatt juleferie, men sørger likevel for digitale pakker under treet. Den 16. og 23. desember deler vi ut to innslag som ikke har vært på Plutopops podcaster ennå. Innslag som forhåpentligvis underholder, informerer, berører og fremvekker latter. Vår første julegave er en hyllest av rappioneren, mentoren og sitatmaskinen fra Sandviken, nemlig A-lagets Vågard Unstad. Vågard gikk som dessverre kjent bort alt for tidlig i begynnelsen av desember og i den anledning ønsker vi å gi deg et tilbakeblikk til 2019, da han, A-laget-kumpan Girson Dias og Dårlig Vanes Martin Hazy var på besøk hos oss. Vi håper at dette intervjuet trigger både lattermusklene, de små grå og minnet av en av Bergens største musikkbautaer. Lenge leve prinsen av Sandviken! Intervjuet ble gjort av Lukas Gonçalves og Astrid Tryggestad Sevre 18. januar 2019 for Plutopop på Studenradioen i Bergen!

Anbefalte artikler