Bergensaktuelle Moyka er på besøk!

I forbindelse med at Monika Engseth, også kjent som Moyka, skal spille på Det Akademiske Kvarter i Tegelverket, har vi i Plutopop vært så heldige at Moyka har tatt seg tid til å komme på besøk til oss. Moyka (22) er ei jente fra Hallingdal i Nesbyen og kom ut med sin første EP i Oktober 2019, og har siden da blitt en artist man ikke kan gå glipp av.

Du skal jo spille din første klubbkonsert på Kvarteret senere i dag (21.2.2020), gruer du deg? 

– Jeg er veldig spent og nervøs, men jeg gruer meg ikke. Jeg gleder meg og har sommerfugler i magen!

Hva slags musikk lager du? 

– Jeg lager elektronisk pop, men jeg er litt dårlig med sjangere og å definere musikk. Men jeg kaller det elektronisk pop, litt  sånn mystisk synth pop.

Hva tenker du om at folk skriver prøver å definere musikken din?

– Det er jo veldig fint da, man ser jo veldig godt at folk hører på musikk veldig forskjellig, og at man oppfatter musikk veldig ulikt, og det er jo veldig interessant! Jeg synes det er veldig kult.

Hvordan var det å lage EP’en din? 

– Jeg synes det var veldig gøy og lærerikt. Jeg lærte mye om både sangskrivning, produksjon og om synther, og ja, alt. Det ga meg veldig mye da å lage den, på alle mulige måter.

 

Daniel, Monika og Benjamin (Foto: Benjamin Aniket Stenerud)

Du har blant annet vært i Berlin,  og der har du jo skrevet noen sanger, kan du si noe om dette?

– Ja, jeg har skrevet noen sanger i Berlin. Dette er jo noen av de sangene som kommer til å være på den neste EP’en som er ferdig! Også skal vi spille noen av de nye sangene i kveld (21.02.2020), såå… kom og hør!

Hvilke forvetninger har du til kvelden, Moyka?

– Nei, altså jeg forventer bra stemning, men det pleier jo å være det på Kvarteret. Jeg bare gleder meg skikkelig mye!

I 2019 spilte du på Bylarm, og de omtalte deg som “den nye Susanne Sundfør eller Aurora”, hva tenker du om at du blir ofte sammenlignet med andre kvinnelige artister? 

– Jeg forstår jo det at folk må på en måte kategorisere noe nytt, og putte det i  bokser for å skjønne at dette her er hva det er, men jeg synes det er litt teit. Det å alltid bli satt opp med folk da på en måte. Jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er jo veldig stas at noen tenker på musikken som det, for det er jo folk jeg også ser opp til, men det er jo litt dumt å sammenligne, på en måte. Folk gjør veldig ofte det, særlig med kvinner, og  jeg synes det er litt kjipt. Det er derfor det er så viktig å støtte hverandre også, bare backe hverandre og løfte hverandre opp!

Dersom du ønsker å høre mer fra intervjuet med Moyka finner du Plutopop på Spotify og iTunes

Siste podcaster

 • 12.05.2023: Plutopop x Good Evening Europe
  Det er tid for Eurovision! Tradisjonen tro disker Plutopop opp en spesialsending i anledning av vårens vakreste eventyr. Dette året gjør vi det dog med en vri. Dette er nemlig en crossover-sending med Studentradioens Eurovision-program Good Evening Europe! Deres utsendelse Helene blir med Kaja og dobbeltagent Lukas (som er med i begge program) for både å mimre tilbake samt å se fram mot finalen i Liverpool i morgen. Gledelig ESC-høytid, folkens! I studio: Lukas Gonçalves, Kaja Friis Ruud og Helene Knag Produsent: Øyvind Myklatun / Jenny Storesund Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: Vesna - "My Sister's Crown" Cornelia Jakobs - "Hold Me Closer" Hatari - Hatrið mun sigra" Sebastien Tellier - "Divine" The Hardkiss - "Mayak" La Zarra - "Évidemment" Tvorchi - "Heart of Steel" Kärijäa - "Cha Cha Cha" Loreen - "Tattoo" Bobbysocks! - "La det swinge"
 • 05.05.2023: Lukas, Aleksander og Bjørn Tore
  Denne uken har vi vikar i studio! Bjørn Tore byr på papparock, helt bokstavelig talt, mens han, Aleksander og Lukas også diskuterer plagiatanklagene mot Ed Sheeran. I tillegg blir det faste innslag som 'Ukens nyutgivelse' og 'Reisespalten', hvor sistnevnte bringer gutta til Mexico. Dessuten møtes Aleksander og Bjørn Tore til en quiz som står i Eurovisions tegn. Gutta! Sunn og frisk maskulinitet on display i ukens Plutopop-sending! I studio: Lukas Gonçalves, Aleksander Arnor Swensen og Bjørn Tore Lunde Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: Elov & Benny - "BUBBEL PÅ BALKONGEN" Podsoll - "Sjakkmatt" Ed Sheeran - "Curtains" Chet Faker - "Something Like This" Vance Joy - "Riptide" Eslabo Armado, Peso Pluma - "Ella baila sola" Albin Lee Meldau - "Josefin" Kärijää - "Cha Cha Cha" Tobias Rahim, Andreas Odbjerg - "STOR MAND"
 • 28.04.2023: Lukas, Ragnhild og Tiril
  Selv om finværet har tatt slutt fortsetter Plutopop med sine faste fredagssendinger. Vi feirer at helgen er i gang med årets russemusikk g mimrer tilbake til våre egne dager som russ. I tillegg diskuterer vi om James Corden kan ha kidnappet One Direction til sin siste sending med talkshowet The Late Late Show, og om Kamelen kan ha et kommende samarbeid med Post Malone. Til slutt får vi en smakebit av Årets Urørt-artist Michelle Ullestads nye musikk. I studio: Lukas Gonçalves, Ragnhild Kristine Løkken og Tiril Hagen Andersen. Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: UNDERGRUNN - "Klikk" Adele - "Easy On Me" TIX, The Pøssy Project - "STUDIO 23" SOPPGIROBYGGET - "DOMEN 2019" Post Malone - "Chemical" Michelle Ullestad - "La meg ligge" Kesha - "Eat The Acid" ZL Project - "Galleriet 2015" Labrinth - "The Feels"
 • 21.04.2023: Kristian, Aleksander og Kaja
  Da var det fredag igjen, og plutopop feirer finværet i Bergen. Vi oppsummerer spellemann resultatene, og diskuterer Ballinciaga prestasjon. En smakebit av det nye albumet til UNDERGRUNN er også på dagsorden. I reisespalten reiser vi til Sør-Amerika og tar for oss noen større stjerner enn vanlig. Festivalsesongen nærmer seg også med stormskritt, så få med deg Plutopop og deres festival råd! I studio: Kristian Tveter, Aleksander Arnor Swensen og Kaja Friis Ruud Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på uksens sending er som følgende: Karpe - "PAF.no" Ballinciaga - "Beklager" UNDERGRUNN - "Michelin stjerner" Emma Steinbakken - "Delilah" Shakria, Karol G - " TQG" AVGVSTVS - "Italian Smak" Trang fødsel - "Fredag" Gylne tider - "När vi två blir en" Dire Straits - "So Far Away" Odd Nordstoga - "Vårsong"
 • 14.04.2023: Lukas, Aleksander og Kaja
  Vi er tilbake etter en deilig påskeferie! Vi ser nærmere på diskusjonen om manglende kvinnelige nominasjoner på Spelleman og vi diskuterer TikTok-sensasjonen lassesaelvik. I tillegg blir det indonesisk musikk i 'Reisespalten' og vår første installasjon av Hot or Not! Hva vi tenker om boyband, TikTok-remikser og kjendiser som slipper sanger finner du ut her. Bli med på Plutopops musikalske vårrengjøring! I studio: Lukas Gonçalves, Aleksander Swensen og Kaja Friis Ruud Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: Lars Vaular, Sondre Lerche - "Øynene Lukket" Victoria Nadine - "Nerve" lassesaelvik - "Hawaii" Zara Larsson - "Can't Tame Her" Raim Laode - "Komang" Astrid S - "Fuck Off" The Jacketeers - "Afterski i queill" Aqua - "Barbie Girl"

Anbefalte artikler