Bergensaktuelle Moyka er på besøk!

I forbindelse med at Monika Engseth, også kjent som Moyka, skal spille på Det Akademiske Kvarter i Tegelverket, har vi i Plutopop vært så heldige at Moyka har tatt seg tid til å komme på besøk til oss. Moyka (22) er ei jente fra Hallingdal i Nesbyen og kom ut med sin første EP i Oktober 2019, og har siden da blitt en artist man ikke kan gå glipp av.

Du skal jo spille din første klubbkonsert på Kvarteret senere i dag (21.2.2020), gruer du deg? 

– Jeg er veldig spent og nervøs, men jeg gruer meg ikke. Jeg gleder meg og har sommerfugler i magen!

Hva slags musikk lager du? 

– Jeg lager elektronisk pop, men jeg er litt dårlig med sjangere og å definere musikk. Men jeg kaller det elektronisk pop, litt  sånn mystisk synth pop.

Hva tenker du om at folk skriver prøver å definere musikken din?

– Det er jo veldig fint da, man ser jo veldig godt at folk hører på musikk veldig forskjellig, og at man oppfatter musikk veldig ulikt, og det er jo veldig interessant! Jeg synes det er veldig kult.

Hvordan var det å lage EP’en din? 

– Jeg synes det var veldig gøy og lærerikt. Jeg lærte mye om både sangskrivning, produksjon og om synther, og ja, alt. Det ga meg veldig mye da å lage den, på alle mulige måter.

 

Daniel, Monika og Benjamin (Foto: Benjamin Aniket Stenerud)

Du har blant annet vært i Berlin,  og der har du jo skrevet noen sanger, kan du si noe om dette?

– Ja, jeg har skrevet noen sanger i Berlin. Dette er jo noen av de sangene som kommer til å være på den neste EP’en som er ferdig! Også skal vi spille noen av de nye sangene i kveld (21.02.2020), såå… kom og hør!

Hvilke forvetninger har du til kvelden, Moyka?

– Nei, altså jeg forventer bra stemning, men det pleier jo å være det på Kvarteret. Jeg bare gleder meg skikkelig mye!

I 2019 spilte du på Bylarm, og de omtalte deg som “den nye Susanne Sundfør eller Aurora”, hva tenker du om at du blir ofte sammenlignet med andre kvinnelige artister? 

– Jeg forstår jo det at folk må på en måte kategorisere noe nytt, og putte det i  bokser for å skjønne at dette her er hva det er, men jeg synes det er litt teit. Det å alltid bli satt opp med folk da på en måte. Jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er jo veldig stas at noen tenker på musikken som det, for det er jo folk jeg også ser opp til, men det er jo litt dumt å sammenligne, på en måte. Folk gjør veldig ofte det, særlig med kvinner, og  jeg synes det er litt kjipt. Det er derfor det er så viktig å støtte hverandre også, bare backe hverandre og løfte hverandre opp!

Dersom du ønsker å høre mer fra intervjuet med Moyka finner du Plutopop på Spotify og iTunes

Siste podcaster

 • Trifecta/trio/troika, ukrainsk kirkesang og farvel, Lukas!
  I ukens pod ser Lukas, Mathilda og Tuva nærmere på ny musikk fra Tyr og Arif, det blir en reisespaltetur til Ukraina og en snikklytt på vår bonusepisode der vi intervjuer Duvet fra Welhaven Kollektiv. I tillegg blir det pils, takketale og Chat GPT-dikt når Lukas har sin siste sending i Plutopop etter 6 og et halvt års tro tjeneste. Full pakke shama-dama-dong, god lytt og god helg! I studio: Lukas Gonçalves, Mathilda Aanes Gunleiksrud og Tuva Hitland Flage Produsent: Tale Torkildsen
 • Duvét om nytt album og livet i storbyen
  Vi har snakket med Duvét fra Welhaven Kollektiv om det nye livet i Oslo, Bergen bys avgjørende rolle for oppstarten med musikk og kommende album. I studio: Emilie Bonesmo, Mathilda Aanes Gunleiksrud og Duvét Produsent: Tale Torkildsen
 • Kanye-drama, Super Bowl og Beyoncé live i studio med oss!
  I denne ukens sending tar vi dere gjennom en rekke nyheter fra verdensberømte artister og litt mindre og lokale artister. Dette innebærer en nyhet fra Eminem, litt drama fra en viss Kanye West i sladderspalten og ukens nyutgivelse fra en «up and coming» lokal artist. Med litt tull og tøys i studio kommer vi også med våre personlige anbefalinger for en mer spennende spilleliste, samt et mer spennende liv. I studio: Mathilde Aanes Gunleiksrud, Emilie Bonesmo og Tuva Hitland Flage Produsent: Tale Hoel Torkildsen Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten, men sangene vi spilte er som følgende: Snow Angel - Reneé Rapp Stan - Eminem Believe What I Say - Kanye West Windthrown - Rine En eneste - Lars Vaular Texas Hold’em - Beyoncé Honey - Robyn
 • Nytt medlem, grammys og mikrobølgeovn-musikk
  Plutopop har fått eit nytt medlem! Vi snakker om Grammy utdelingen og det blit swiftie feber i studio. Vi diskuterer om mikrobølgeovn-musikk er bedre enn hjemmelaget musikk ingen har hørt om. I studio: Tuva Flage, Maria Anna Beatrice Christiansen og Emilie Sætre Bonesmo Produsent: Tale Hoel Torkildsen Grunnet opphavsrett er ikke musikken med i podcasten. Sangene som spilles og snakkes om er følgende Flowers- Miley Cyrus You're on your own kid-Taylor Swift Not strong enough- Boygenious Ulveham- Gåte Tata- Slow J All my saviours- Veblen Goods Kulare å pule- A-Laget
 • Midtlivskrise, heismusikk og nye Taylor-konspirasjoner
  Ukens sending er en smågodtpose av en episode. Med Super Bowl rett rundt hjørnet florerer det konspirasjonsteorier om Taylor Swift og hennes NFL-flamme, Travis Kelce, som vi selvfølgelig skal snakke om. Vi skal også innom ukens nyutgivelse, som vi konkluderer med at er et produkt av supermodellen Heidi Klums midtlivskrise. Med Lukas i studio blir det naturlig nok en runde innom MGP. Videre besøker reisespalten Vietnam, og vi runder av det hele med å hedre kjæreste Lillebjørn Nilsen. I studio: Lukas Gonçalves, Kaja Friis Ruud og Mathilda Aanes Gunleiksrud Produsent: Tale Torkildsen Grunnet opphavsrett er ikke musikken med i podcasten. Sangene som spilles og snakkes om er som følgende: Last resort - Metteson Willow - Taylor Swift Sunglasses at night - Heidi Klum Unwritten - Natasha Bedingfield My AI - Erika Norwich, SuperRob Nhung loi hua bo quên - Vu., Dear Jane Denne gangen blir den siste - Synne Sørgjerd Barn av regnbuen - Lillebjørn Nilsen

Anbefalte artikler