Intervju: Simon Alejandro

This content has been archived. It may no longer be relevant

For Simon handler det ikke om å drikke eller å feste. Jamsene arrangeres på søndager, og det er som han sier; en sosial ting man prøver å komme med. Og det skal så lite til.

Det eneste man trenger er to platespillere, en mikser og noen plater, så kommer folk selv med stemningen.

Coverart: Torb the Roach
Funky Svenske (Coverart: Torb the Roach)

Samarbeidet med svenske Joel Martinsson er et godt eksempel på hvor effektivt musikalske møteplasser kan fungere for dagens artister. Den siste utgivelsen deres, Funky Svenske/Brun Lunitikk, har nemlig sitt utspring i en hip-hopjam.

– Joel bodde i Bergen og Stig Paa hadde hørt han rappe over en beat på en jam. Så han ba meg sjekke han ut på nettet, som jeg gjorde, og så sendte jeg han en melding. Vi møttes senere samme kveld, og siden da har vi laget mye musikk sammen.

En travel mann
Mixtapen fra 2014, Utenfor Sentrum, ble fulgt opp av Brun Viking i Mars i år. Og for bare noen uker siden kom han altså ut med samarbeidsplaten Funky Svenske/Brun Lunitikk.

Imponerende nok får han også tid til å fundere over de større spørsmålene mellom slagene. Eller kanskje har filosoferingen blitt en integrert del av musikken.

Låten Tenk om fra Funky Svenske/Brun Lunitikk er et tankedykk, med ideen om at tenk hvis alt var på snudd på hodet.

– Den låten handler om tenk om alt hadde gått skeis, tenk om jeg ikke var her i dag på studentradioen og snakket. Hva hvis? Den handler om tilfeldigheter og muligheter, og hvorfor verden er som den er i dag. Tenk om Zlatan ikke gjorde mål, som Joel sier på låten.

Kjært barn har mange navn

Til tross for 3 utgivelser på 2 år, er Simon allerede i gang med mer. Under psydonymet MC Poirot lager han låter på et annet vis enn han pleier, og forteller at en utgivelse ikke er veldig langt unna.

Samtidig gjør han DJ-jobber under navnet DJ-Pele og utestedet Folk & Røvere er en av barene som nyter godt av hans varierte musikksmak.

– Jeg har et sideprosjekt, som heter MC Poirot, hvor jeg rapper på en annen måte enn som Simon Alejandro. Jeg liker å være opptatt hele tiden, og jobbe med nye ting. Så det kommer snart mer!

Se musikkvideoen her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5Vt6-qae1cs]

Simon Alejandro spiller på Hulen fredag 09.10, med Hester V75 som support.

Anbefalte artikler