Plateprat med BAERTUR

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det tredje albumet fra BAERTUR Are We Experienced, har allerede mottatt strålende kritikk fra blant annet VG, Bergens Tidene og Dagsavisen. I tillegg er det listet som ukens album på Studentradioen i Bergen. Vi i Plutopop ønsket å forhøre oss om platen, men benyttet også anledningen til å bli litt bedre kjent med Ketil.

Veldig plingplong

La oss prate litt om albumet. Vi har lest at de to forrige albumene var relativt innadvendte og eksperimentelle, mens dette albumet er mer lystig og pop-basert. Hva har skjedd?

– Nei, det er litt tilfeldig egentlig. De forrige albumene er nærmest instrumentale og veldig sånn plingplong-aktige. Det er musikk det går ann å høre på, men det er gjerne ikke så veldig inkluderende sånn rent låtmessig. Jeg hadde flere skisser liggende, og tenkte at det hadde vært gøy og hatt vokal på flere av de. Med en gang man kastet på vokalen så ble det mye mer poppete. Det var ikke kalkulert fra min side, det bare ble sånn.

Hør hele platepraten med Ketil her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/SRRED15_429384301C1246319F71B445280F1B06.mp3]

Nyrestein-sangen

I forkant av besøket ba vi Ketil om å plukke ut en låt fra albumet som vi kunne snakke litt om. Ketil valgte Departure, eller den såkalte Nyrestein-sangen, som han selv velger å kalle den.

– Da vi skulle spille denne låten inn i studio fikk jeg nyrestein. Jeg hadde ikke hatt det før, så jeg visste ikke hva det var og tenkte egentlig: oi, nå dør jeg, eller noe i den duren. Så kjørte vi ned på legevakten, og dere vet jo hvordan det er på legevakten. Der må man jo sitte i tre timer å vente.

Til og med når du har nyrestein?

– Ja, jeg tror det gjelder til og med hvis noen har kappet av deg hodet. Jeg sa til bandet at de ikke trengte å vente på meg, og da jeg var ferdig med behandlingen var låten ferdig innspilt. For meg vil denne låten alltid være Nyrestein-sangen.

Hør bli-kjent-praten med Ketil her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/SRRED15_CBE362370A7D4A4EBC3D6D01D2099E10.mp3]

 

Anbefalte artikler