SPILLELISTEN UKE 9

This content has been archived. It may no longer be relevant

8. LITTLE DRAGON – TWICE (HANAMI Bootleg)

Hanami har gjort sin egen versjon av denne Little Dragon-låten. Han har holdt på låtens karakter og essens, mens den nydelige vokalen tar et baksete til melodien. Hanami krydrer vakkert denne deilige låten, og gir den et mer spennende lydbilde. Vi synes det funker særdeles bra.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/134389670″ params=”color=0066cc&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

7. SVØMMEBASSENG – TRANSIT

Gjengen i Svømmebasseng spiller inn deilig synth-pop blandet med en noe uvanlig og orginal vokal. De har funnet en vidunderlig kombinasjon av det behagelige blandet med herlige dansbare beats. Man har ikke noe valg enn å like det Svømmebasseng produserer. Den 7. mars spiller Svømmebasseng sammen med Tôg på Hulen, og albumet Fløte kommer i mai. Begge deler er absolutt verdt å få med seg!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/132185376″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

6. SPARK ALASKA – ALOE VERA

19-åringen fra Belgia, også kjent som Lorenzo Gillis Cook, har nok en gang fått en låt inn på A-lista. Han mener selv at det ikke er vits å bli kjent med han hvis du ikke vil sitte deg ned og spille Tony Hawk Proskater, mens Arctic Monkeys dundrer i bakgrunnen. Denne invitasjonen var såpass sjarmerende, at vår kollega Siren, like gjerne inviterte Spark Alaska til Bergen for å slå et slag Tony Hawk. Vi krysser fingrene.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/134242978″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

5. Norsk Råkk – Bransjerock

Musikken til Norsk Råkk er en nydelig hyllest til det gode gamle musikknorge. Det er ikke tilfeldig at man får assosiasjoner til Jokke & Valentinerne, Kjøtt og Ragarockers. Med en helt rå blåserekke viser Norsk Råkk den gyldne middelvei mellom det gode gamle og det friske nye. Deres andre album Panoramaskrik er nå ute og den oser av rytme og spilleglede.


 

4. Freddy Fisk – Grainy Day

Det er lite informasjon bak individet som er Freddy Fisk. Vi vet han er fra Oslo og at musikken han lager er dansbar som bare pokker! Derfor er han listet. Punktum.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/135393361″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

3. Cari Cari – No War

Duoen bak Cari Cari lager mørk og stemningsfull rock. Stephanie og Alexander er fra Wien i Østerrike, og har allerede blitt listet før med singelen deres White Lane Fever. Vi er ikke i tvil når vi sier at dette er det tøffeste vi har listet så langt i 2014. Rytmen, trommene og gitarene utfyller hverandre perfekt og skaper et lydbilde vi sårt ønsker mer av. I løpet av våren vil deres første EP slippes, og du vil utvilsomt bli den kuleste i gaten med Cari Cari på hodetelefonene.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/133162499″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

2. UKENS ALBUM: Baertur – Are We Experienced

Denne supergruppen bestående av Ketil Mosnes (Datarock og Fjernsupport), Knut Andreas Knutsen (Syntax TerrOrchester), Eirik Moberg (Denga Denga) og Øyvind Solheim (Ungdomskulen), har litt erfaring med det å lage musikk. Baertur er en herlig avsporing fra det karene har produsert før, og varierer stort fra start til slutt. Are We Experienced gir oss akkurat det vi trenger i disse kalde februardager. Sjekk ut srib.no senere for å lese og høre vårt intervju med Baertur.


 

1. UKENS LÅT: Skogsrå – Now You See Me

Skogsrå, eller bedre kjent som Huldra på norsk, er langt ifra det mørke uttrykket svensken prøver å utgi seg for. Det stikk motsatte i dette tilfellet. Med en herlig rytme og et catchy refreng, får Skogsrå oss til å lengte etter sene sommerkvelder ved havet. Now You See Me er den riktige mengden pop-dance låten til å slå ut den kalde vinteren.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/126149345″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Hele ukens spilleliste kan du høre på Spotify:

Anbefalte artikler