Spillelisten uke 20

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Ukens låt: Ramasjang – Call Me

Ramsjang består av fem faste medlemmer, men på scenen kan de komme helt opp i et dusin musikere. De leverer oss herlig solfylt bølgemusikk som det er umulig å ikke leve seg inn i.  Bandet er kanskje ikke så godt kjent helt enda, men vi i Studentradioen i Bergen forelsket oss straks i singelen “Call Me”. Vi er ikke i tvil om at dette er et band det er verdt å følge med på.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90421037″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

2. Ukens album: Deerhunter – Monomania – Leather Jacket II

Deerhunter er endelig tilbake, denne gangen i en litt mer punket versjon. Forrige platen Halcyon Digest fra 2010 fokuserte på det melodiøse og melankolske, en vinkling de ser ut til å være ferdig med på gruppens sjette studioalbum, Monomania . Her gir de oss frisk og bråkete garagepunk som er vel verdt å sjekke ut.

3. Myron and E – If I Gave You My Love

Myron and E er en duo som består av Myron Gasper og Eric “E da Boss” Cooke. Debutplaten Broadway slippes 2. juli på Stone Throw Records og skal vi tro Myron Glasper kommer platen til å være stappfull av stilren, old school soul. Glasper har nemlig uttalt at de med musikken sin forsøker å holde seg nær den klassiske soulen og at de vil vekke sjangeren til live. “If I Gave You My Love” er første singel ut fra Broadway. Om du liker det du hører, men syns det er litt lenge til juli er det ingen grunn til å fortvile, de slipper en ny singel i løpet av mai for å gjøre ventetiden kortere.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pkkCRD0pLnI?rel=0&w=640&h=360]

4. Phoenix – Trying To Be Cool(The Chainsmokers Remix)

Som de fleste helt sikkert har fått med seg slapp Phoenix sitt femte studioalbum Bankrupt for litt over en måned siden. Nå har DJ duoen “Chainsmokers” som består av amerikanerne Alex Pall & Drew Taggart laget en remix av låten “Trying To Be Cool” som er fjerde låt på Bankrupt. Duoen sier selv at de har en forkjærlighet for house, men at de også liker å blande inn rock, hip hop og soul i remixene sine. Det kan du tydelig høre om du sjekker ut det de har laget tidligere.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90988301″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

5. Kaja Gunnufsen – Desp

24 år gamle Kaja Gunnufsen har gjort seg bemerket som en kontroversiell låtskriver med furtne ironiske og noen ganger ganske triste tekster. Hun synger på norsk og gir folkpop-sjangeren et nytt og spennende fjes. Vi har listet henne tidligere med låten “Au” og elsker måten hun leker med musikalske harmonier og lyriske gullkorn. Vi gleder oss stort til å se henne spille på Phonofestivalen, som går av stabelen 12. september her i Bergen.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90954805″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

6. Remi – Sangria

Remi “REMI” Kolawole er en 21 år gammel historiefortellende hip hop artist fra Melbourne, Australia. “Sangria” er første smakebit fra den kommende mixtapen F.Y.G. Låten er chill, avslappende og vekker sommerfølelsen. Vi får lyst til å ligge i parken med gode venner, og en øl i hånden, eller sangria om du vil.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YNUD19rgB6g?rel=0&w=640&h=360]

7. Alexander Von Mehren – La Chason Duche

Denne karen er en anerkjent undergrunnsfigur i Bergens musikkliv. Han har blant annet spilt sammen med Hypertext, Natalie Nordnes og Sondre Lerche siden han slapp singelen “Hillbillie Motobike” i 2006. Nå er han endelig ute med nytt solomateriale, og vi digger den  funky franske låten “La Chason Duche”.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90064217″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

8. Tweens – Rattle and Rollin

Trash pop, punk trioen Tweens fra Ohio består av BB Tween på vokal, Dabney Teen på bass og Jerri Queen på trommer. Låten “Rattle and Rollin” er både frekk og sexy, noe som gjør det lett å se for seg et stappfullt konsertlokale hvor publikum går amok og ølglassene flyr.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/86043423″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Hold deg oppdatert på musikkfronten hør på Trigger Bergen hver mandag fra 12.00-13.00.
PS: Vil du påvirke spillelisten til Studentradioen i Bergen? Send inn forslag til spilleliste@srib.no

Anbefalte artikler