Spilleliste uke 19

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Ukens låt: Aurora Aksnes – Awakening

Singer/songwriter fra Os, ikke så langt fra Bergen med andre ord. Denne jenten toppet urørtlisten i fjor med låten “Puppet”, dette til tross for at hun da bare var 16 år gammel. Nå er hun ute med låten “Awakening”.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/88686727″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

2. Ukens album: Chance The Rapper – Acid Rap – Favorite Song(ft Childish Gambino)

Den 21 årige Chancler Bennet fra Chicago, Illinois er kanskje best kjent under scenenavnet Chance The Rapper. Våren 2011 ble han utvist fra high school i ti dager noe som muligens er det beste som kunne skjedd ham. Han laget nemmelig EP’en 10 days som etter kort tid fikk hele 20 000 nedlasninger. Sjekk ut debutplaten hans Acid Rap som ble sluppet 30. april.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90243759″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

3. OK GO – Im Not Through

OK GO er nok bedre kjent som dansende moroklumper på Youtube enn seriøse musikere. I år går de nye veier for å promotere deres musikalske side foran det visuelle. I hele 2013 slipper de en gratis låt hver måned hvis man melder seg opp på hjemmesiden deres. “I’m Not Through” er en del av dette prosjektet som heter Twelve Months of OK Go.

 

4. YACHT – Second Summer(RAC remix)

Dette er er en duo vi har listet på radioen før og vi liker dem fremdeles. YACHT består av Jona Bechtolt og Claire Evans som sammen lager lett electropop. Låten vi har listet er en RAC remix av “Second Summer”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OQn9unW69II?rel=0&w=640&h=360]

5. Rajhi Gahler – My Body’s Goind To Waste

Band fra Stavanger som liker å tro at de er amerikanske, i alle fall ifølge facebooksiden hvor de har engelske navn og skriver alle stauser på engelsk. Om låten My Body’s Going To Waste skriver de: Altfor mange tanker som aldri blir noe bedre. Denne er en hyllest til alle dere som aldri ble noe. Bandets debut EP ble akkurat sluppet på deres bandcamp side med beskjeden: hold ut, hold fred, elsk hverandre.

6. The Money Go Round – Endless Sun

Det kommer mye bra fra Australia for tiden, The Money Go Round er en del av denne musikkbølgen fra kontinentet down-under. Babes, surfing og kunst er bare noen få interesser dette bandet bedriver på fritiden. Selv om vi ikke har sett utgivelser enda så har The Money Go Round skaffet på seg et godt rykte som liveband på den australske musikkscenen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=d-fuRLTXyMY?rel=0&w=640&h=360]

7. Chruch of Misery – Brother Bishop

Japansk stoner-doom-metal på sitt slappeste. Bandet fra Tokyo hater trender, kapetalistiske holdninger og ordet stoner. Selv skriver de; Death to false stoners. Let there be doom! Foreløpig har Chrurch of Misery bare holdt seg i Japan, men breder nå ut horisonten sin til bl.a. Amerika og Europa. Med tekster om seriemordere og andre deprimerende temaer får vi se om et internasjonalt metalpublikum biter på.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HYHb42yTIqo?rel=0&w=640&h=360]

8. Lars Vaular – Nonsense

Dette er vel en mann vi alle kjenner til, hvis ikke har du bodd under en stein siden 2009 når han tok solbrillene på. Etter at han flyttet til Oslo har han fått skjegg og beveger seg nye musikalske veier. Hans fjerde plate 1001 Hjem skal slippes til høsten, vi gleder oss!

 

Hold deg oppdatert på musikkfronten hør på Trigger Bergen hver mandag fra 12.00-13.00.
PS: Vil du påvirke spillelisten til Studentradioen i Bergen? Send inn forslag til spilleliste@srib.no

Anbefalte artikler