Musikkbyen Bergen brenner!

UKAS LÅT: Ganezha – Emosjonell

Duoen Ganezha har på ingen måte ligget på latsiden siden de bestemte seg for å gå inn i den travle bransjen musikk. De har rundet flere sider av hiphop og Steven har uten tvil vært en artist som har blitt mer selvsikker på hvor han står. Vi i Trigger har listet det aller meste av materialet som Ganezha har slippet, og har selvsagt fulgt opp med singelen «Emosjonell».

Vi hadde brødrene bak ukas låt med på en liten prat før sending ‘Sjekk ut fullt intervju: Ganezha om ny låt: «Okei. Greit. Nå har vi egentlig bare laget musikk som vi vil, egentlig ikke tenkt på lytterne – i det hele tatt.»

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/349196917″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Young Dreams – Cells

Året var 2011. Bandet var Young Dreams. Plata var Flight 376. Lokasjonen var Hovefestivalens største scene. Første gang jeg ble omfavnet av musikken til denne fantastiske gruppen med musikere. I etterkant kom de også med albumet Between Places som også falt i smak! Nå sitter vi med et stort tomrom siden sist vi listet Young Dreams. Den nyeste låta deres, Cells, er en melodiøs låt med sjarmerende vokal som gjør låta veldig folkekjær. De planlegger nytt album i nærmeste fremtid, som jeg spår ut fra singelen her, vil være original og velklingende.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/348406832″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Trippeligaen – Du Skulle Sett

Det er aller første gang vi har listet trioen som går under aliaset Trippeligaen. De har en ironisk fremstilling i sosiale medier, men musikken er gjennomført og rytmisk. På ukas radiosending sammenlignet vi Trippeligaen med litt eldre norsk hiphop som rappingen til Jave (om noen husker?) og eldre Karpe Diem, typ Glasskår EPen. Refrenget er meget rivende og det er vanskelig å ikke falle for rytmen. Vi har tidligere notert oss trioen, men vi har aldri fått helt fatt på greien tidligere. Endelig er det en låt fra Trippeligaen vi virkelig ønsker å fremme og det på beste måte! Det er en kort og konsis låt med mange behagelige elementer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/348830313″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Fieh – Glu

Fieh har endelig sluppet sin aller første singel alene. Etter hennes store fremvisninger både på by:Larm og Vill Vill Vest var det flere som ville ha mer. Det har ikke vært så mye aktivitet fra hennes side i etterkant av bransjefestivalene, noe som er meget uvanlig. Bransjefestivalenes rolle er å fremme ukjente artister og være en agenda for å hjelpe dem fremover. Fieh har tidligere vært med på flere prosjekter og er en del av det bergensbaserte kollektivet Vibbefanger. Så vi velger å tro at hun er en person som har hatt fokus på å fremme musikken sin andre plasser enn på internet. Hun har en veldig classy måte å drive musikk på – og det er en ettertraktet musikksjanger. Det er derfor en meget etterlengtet singelslipp og vi gleder oss til å få høre albumet i fullformat!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/348503045″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Strange Hellos – Gold for the Golden

Strange Hellos er en gjeng bestående av rimelig etablerte artister i Bergen. Med medlemmer fra Aurora, Great News, Lumikide og Casiokids, blir de omtalt som en supergruppe. Låta «Gold for the Golden» er å finne på det nye albumet Chromatic. Låta har elementene trygt og godt plantet innenfor popsjangeren. Vokalen til Birgitta Alida Hole er klangfull og passende, og hele bandet Strange Hellos er lett sammenlignbart med Lene Marlin for noen år siden. Veldig passende sammensetning av musikere og det fungerer til de grader!

Arcane Station – Golden

«Golden» er en elektronisk boost av en låt! Arcane Stations nyeste låt har veldig få, men sterke elementer i seg. Produsenten fra Bodø holder seg stabilt innenfor popelektronisk musikk, og holder på stereotypien med en kvinnelig vokalist i låten. Arcane Station er en etablert produsent i Norge, og om ikke navnet er kjent, vil det i hvert fall bli det straks! Norge begynner å komme på kartet innen EDM og elektronisk musikk generelt, mye på grunn av folk som Arcane Station! Kjekt!

Anbefalte artikler