Det store Realityåret

This content has been archived. It may no longer be relevant

Christer Dalsbøe og Ola Weel Skram tok turen til Plutopop på onsdag. Guttene, som bor og studerer i Bergen, var begge deltakere på Idol tidligere i år. I tillegg meldte Christer Dalsbøe seg på The Voice i sommer, og for to uker siden kunne hele Norge se at han kom videre fra blind auditon med Espen Lind som mentor.

Har et vanvittig musikalsk register

Dere møtte hverandre på Idol, og der oppstod det en musikalsk gnist mellom dere?

– Ja, en gnist på alle måter. Vi bor sammen, vi gjør alt sammen, sier Ola.

Det er tydelig at guttene har god kjemi, både som kompiser og som musikere. Ola bekrefter bromancen når han videre beskriver sitt førsteinntrykk av Christer:

– Det var utrolig herlig å møte en fyr som er så kreativ. Vi var i semifinalen i Idol, og han hadde laget sin egen versjon av en låt som egentlig bare jentene fikk lov til å spille. Måten han gjorde det på viste at han er en trygg type som har et vanvittig musikalsk register.

– Dette var en trivelig morgen syns jeg, sier Christer og tar en slurk av kaffekoppen.

 

bilde

 Foto: Elise Vatsvaag

Idol og The Voice

– 2013 ble plutselig et veldig realitytungt år for min del, sier Christer.

– Men du var ikke med på Paradise Hotel, skyter Silja inn.

– Haha, nei.

Vi i Plutopop lurer selvfølgelig litt på hvorfor folk egentlig melder seg på disse talentkonkurransene. Hva er egentlig målet?

– Jeg tror det er todelt, sier Christer. – Du har de som vil på TV, og det kan være en ærlig sak i seg selv. Men jeg tror for både meg og Ola så var det en kunstnerisk greie.

Ola forsetter: – Det er mange som vegrer seg litt for å melde seg på slike programmer, og det skjønner jeg godt fordi det er fort gjort at originaliteten blir sugd ut at artistene. Jeg har ofte lurt på om det var rett av meg å melde meg på Idol, men så må man liksom se på hva det fører til.

Godt poeng. Christer og Ola har spilt rundt forbi i Norge i hele sommer, og nå planlegger de EP-slipp på nyåret.

 

Hør hele intervjuet med Christer og Ola:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/intervju.mp3]

Verdenspremiere

Vi i Plutopop hadde gleden av å få høre Christer og Ola fremføre to splitter nye låter. Den ene var så ny at den ikke hadde fått en tittel engang. Vi konkluderte med at låtene bærer lite preg av Idol og The Voice, som vi syns er en bra ting. En liten Mumford & Sons-duo kanskje? Uansett – we like!

 

Hør låten uten navn her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/ny_l_t_uten_navn_.mp3]

 

Hør låten “You On the Radio” her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/you_on_the_radio.mp3]

 

Toppfoto: Anine Johnsen. 

Anbefalte artikler