Norges svar på Jay-Z?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Plutopop hadde gleden av å slå av en prat med det up-and-coming hiphop-talentet fra Bergen, AreaFY,  som i den siste tiden har sluppet singler og tilhørende musikkvideoer fra sin kommende EP Seven.

Humørfylt hiphop

– Vi har lest litt om deg på nett, og har fortsått at EP-tittelen Seven er en slags referanse til Seinfeld?

– Ja, det er en hyllest til George Constanza, som er en av mine favorittpersoner i hele verden. Det er mye inspirasjon i Seinfeld, og jeg pleier alltid å ha det gående på mute mens vi er i studio og jobber. Jeg kan gjerne høre en setning som George, Jerry eller Kramer sier, og tenke at akkurat det skal jeg lage en hel låt om.

– Blir det litt humor i tekstene da?

– Ja, mye tørr humor i hvert fall. Greien med gangsterrap er at du må ta det litt humoristisk. Når Snoop Dogg synger “Guess who’s back in the motherfucking house, with two big nuts for your motherfucking mouth”, så er det ganske morsomt. Du kan ikke ta det helt seriøst.

Foto: ClassClown/Made
Espen Drivenes aka AreaFY. (Foto: ClassClown/Made)

Internasjonal kvalitet

Vi i Plutopop har selvfølgelig hørt oss opp på musikken til AreaFY, og vi kan konkludere med at lydbildet ikke høres særlig typisk norsk ut. Vi snakker altså om hiphop av internasjonal kvalitet, og personlig mener vi at AreaFY kan sammenlignes med Jay-Z.

– Lydbildet er inspirert av det som jeg ser på som storhetstiden til rapmusikken, sånn rundt 1995-2003 i New York, da blant annet Jay-Z og Puff Daddy var på sitt største. I tillegg så er alt på platen spilt, og vi bruker ikke samples, selv om folk kanskje tror det.

Fett er det uansett, og vi gleder oss megamasse til EP’en Seven slippes 27.januar. Er denne fyren Norges neste hiphop-geni? Vi spår ja.

Hør hele intervjuet med AreaFY her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/12/2010PC1_EBBC813DDBF44BC3A50CE1376B4631D0.mp3]

Sjekk ut låten Hold Up her:
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/120095900″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler