Klart for en ny ellevill fest

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den Elleville Festen kjøres opp igjen på USF Verftet klokken 19:00 lørdag 19. september. Denne gangen headliner Sondre Lerche, Hjerteslag, Miss Tati, Bendik og The Megaphonic Thrift. Det er også mange flere talentfulle artister det er grunn til å glede seg til. Blant dem finner vi Great News og de Presno – begge fra Bergen. Disse to var med oss i fredagens Plutopop-sending sammen med arrangør Mikal Telle.

Skal koke opp noe spesielt for Elleville

Vi fikk med oss Even Kjellby som er vokalist og gitarist i Great News, bandet som ellers består av Ole Kristian Einarsen på bass og Lars Henrik Stoud Platou på trommer.

Hør intervjuet med Even Kjellby fra Great News her:

Når Plutopop spør om hvordan de vil beskrive musikken sin med ett ord blir det vanskelig. Innimellom beskrivelser som “positive vibber” og “sommerslig” kommer Kjellby opp med en klar sjanger.

– Det er helt umulig. Det enkleste er å si poprock.

– Hva kan publikum forvente seg av dere på Den Elleville Festen?

– Det kommer til å bli veldig bra. Vi har småplaner om å koke opp noe spesielt musikalt for Elleville, forteller Kjellby.

Great News spiller ikke bare på Den Elleville Festen, de skal nemlig også spille på Landmark sin høstfestival lørdag 12. september! Hvis du vil varme litt opp før Den Elleville Festen er dette å anbefale. Facebook-arrangement her.

de Presno er det knyttet store forventninger til. Ryktene sier at det kommer 7-8 internasjonale plateselskap for å høre ham på Den Elleville Festen. Vi hadde med oss Bjarte de Presno Borten og hans produsent Askjell Solstrand i studio. Etter intervjuet fikk vi også de Presno til å spille en imponerende intimkonsert for oss.

Hør intervjuet hvor de Presno spiller låten I Missed Out her:

de Presno er bare 18 år, men har rukket å gjøre mye på kort tid. Den første singelen “Forever” slo godt an, og han vant Eggstock-festivalen. I sommer spilte de Presno på Bergenfest, og etter Den Elleville Festen er han booket til By:Larm.

Har vunnet i lotto

– Det har vært veldig surrealistisk. Jeg tror vi har løpt litt etter oss selv. Jeg er jo akkurat ferdig med videregående, og hadde aldri trodd det skulle bli musiker av meg så kjapt. Jeg har vunnet i lotto, mener de Presno.

Mange har sammenlignet de Presno med Aurora grunnet en veldig lik start på karrieren.

– Dette er ikke så rart, fordi vi har samme studio og management. Jeg tror planene for oss to er lagt opp helt likt.

– Da er det “doomed for stardom”, da?

– Det er lov å håpe i hvert fall! Det har jo gått veldig fint for henne.

Dette er syvende gang manager Mikal Telle har hovedansvaret for festen, og vi har tatt en prat med Telle om hans forventninger til denne utgaven.

Hør Mikal Telle her:

– Årets lineup er som vanlig veldig lokal, krydret med noen andre nasjonale artister.

– I fjor ble Den Elleville Festen utsolgt. Og tilstandene var elleville?

– Nja, sier Telle litt uenig. Det var sånn passe – vi har hatt villere. Kanskje er det fordi jeg er blitt gammel, eller så fester ikke de unge hardt nok. Jeg regner med det blir utsolgt i år også.

Videre støtter Telle Plutopops oppfordring om at det ikke finnes noen grenser på Den Elleville Festen – det er bare å ta helt av (innenfor rimelighetens grenser).

Facebook-arrangementet finner du her. Det anbefales å skaffe seg billetter så raskt som mulig før det blir utsolgt!

 

 

Anbefalte artikler