Hva skjer etter Efterklang?

This content has been archived. It may no longer be relevant

14. januar annonserte danskene fra det superheite indiebandet Efterklang nyheten om at bandet snart skulle bli historie.  Responsen var enorm. Dagen etter kom det en oppklarende melding om at dette på ingen måter var en begravelse.

Efterklang skal innta en ny form, men rammene er enda ikke klare. Bandet ønsker først og fremst å sette seg selv fri, med den hensikt om at de en gang i fremtiden skal kunne levere noe helt nytt.

– Vi er veldig glade for den responsen vi har fått. Folk er triste, men også glade for at det ikke er helt over, forteller Efterklang-vokalist Casper Clausen.

Casper kan informere Plutopop om at Efterklang allerede er i gang med flere nye prosjekter, og det er på ingen måter planen at bandet skal splittes.

– Det har vært ting som vi rett og slett ikke har hatt tid eller mulighet til å gjennomføre, enten fordi vi skulle spille inn album eller turnere med Efterklang. Nå kan vi endelig fokusere på andre prosjekter på en helt annen måte.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Qwgs5R97X4M]

 

Når vi ber Casper om å trekke frem noen høydepunkt fra Efterklangs 10-års lange karriere, kan han fortelle oss at spillejobben under Bylarm i 2005 desidert skiller seg ut.

– Det var like etter at vi hadde sluppet vår første plate, og det var den første konserten vi gjorde utenfor Danmark. Det var utrolig mange mennesker som hadde møtt opp for å se oss spille, og det var fantastisk å se hvordan publikum responderte til musikken.

Vilt og underlig

26. februar spiller Efterklang sin aller siste konsert i hjembyen Sønderborg i Danmark. Bandet skal ha med seg et symfoniorkester, et lokalt jentekor og diverse hemmelige gjesteartister.

– Det blir en vill og underlig opplevelse. Vi har invitert flere venner og folk som vi har samarbeidet med gjennom de siste 10-12 årene. Familiene våre vil være tilstede, og det kommer til og med noen fra Japan. Forhåpentligvis blir det en deilig stor fest, forteller Casper.

Fredag 7. januar spiller Efterklang på Verftet i Bergen, før de drar videre til Trondheim og Oslo.

– Blir det noen overraskelser på fredag?

– Ja, helt klart, flere overraskelser. Jeg vet ikke hvor store overraskelsene blir, kanskje ikke like store som de i Danmark, men vi skal prøve å overraske. Vi prøver egentlig alltid å overraske.

Hør hele intervjuet med Casper fra Efterklang her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/SRRED18_538A84D2B2A04F7D93F7AC4CCDAB9A96.mp3]

 

Anbefalte artikler