Ukens anbefaling: Autobarn – Hemmelighet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Låten Hemmelighet fra samarbeidsprosjektet mellom Lars Vaular og Sigurd Lauritzen, Autobarn, viser at bergenserene er til å stole på. Men utgivelsen fra 2012 har merkelig nok gått relativt upåpekt hen. Kanskje er det den eksperimentelle tilnærmingen Autobarn har til rap på denne platen, som gjør at den er oppdaget av få.

Rart er det uansett, spesielt når man ser at Vaular troner på topp i den norsk hiphop-scenen og Laurtizen kan skimte med en meget respektabel CV.

Den unge bergenseren har allerede rukket å lage beats for internasjonale storheter som Snoop Dogg, Nipsey Hussle og DPG.

I tillegg til Autobarn, står han også ansvarlig for flere beats på andre Vaular utgivelser. Blinde Kvinners Drømmer fra albumet 1001 Hjem, er et annet eksempel på hvor bra samarbeidet mellom de to fungerer.

Holder på en hemmelighet

Hemmelighet er en seig hverdagsskildring som skiller seg fra mye annet vi har hørt fra Vaular. Beaten er solid og organisk, mens versene låter mer som vaskeekte gatespytt enn veldreid studioarbeid.

Ordene ligger lekent oppå trommene til Lauritzen og Vaular befester sitt rykte som en av hiphop-norges mest kompetente lyrikere. Det kommer spesielt godt frem når han på nonchalant og presist vis, beskriver følelsen av å bli kåret til Norges deiligste mann.

Tjommien hadde ordningen på no veksthormon/Halve nabolaget oppkjørt på hestebol/ Eg brukte heller tiden på den tiden verset tok/ Seks år seinere ble eg fåkkin sexsymbol

En solid duo

Det er ikke rart at Lars Vaular nyter respekt fra Norges litterære stand. Tekstuniverset hans er dypt og lett på samme tid, til likhet med beatsene til Sigurd Laurtizen.

Vaular er ikke redd for å si det han mener om tingenes tilstand, og samarbeidet de to i mellom har gitt han perfekt plattform å snakke på. Og selv om Autobarn påstår at de holder på en hemmelighet, vil vi gjerne høre mer fra denne duoen!

Hør låten her:

Anbefalte artikler