AreaFY: Syv EP-utgivelser på fem år

This content has been archived. It may no longer be relevant

Plutopop hadde gleden av å bli kjent med rapgeniet AreaFY, også kjent som Espen Drivenes, for noen måneder tilbake. Da spådde vi musikalsk suksess herfra til evigheten, og alt taler for at AreaFY innfrir forventningene når han på fredag slipper sin debut-EP Seven. EP-tittelen er en Seinfeld-referanse, og AreaFY pleier å ha serien gående på mute mens han er i studio.

– I Seinfeld er det alltid god stemning, selv om det er dårlig stemning. Hvis alt går til helvete i studio så tar jeg bare 20 minutter sammen med George Costanza, forteller AreaFY til Plutopop.

Ambisøs på utgivelsesfronten

EPen Seven slippes fredag 9.mai, og i dag har også ENO Magasin premiere på musikkvideoen til låten Cloud9. Det er likevel ikke lenge til AreaFY går i gang med nye prosjekter igjen.

– De neste fem årene skal jeg slippe syv EPer. Jeg har de fleste titlene klare, og vi begynner i studio igjen i august.

Men hvorfor EPer? Er du i mot albumkonseptet?

– Jeg er ikke i mot det, jeg er bare ikke personlig så stor fan av det. Jeg har gjerne lyst å fange én eller to stemninger om gangen, og det er det. Da har jeg heller ikke behov for å gi ut 10 låter om gangen. Enkelt og greit.

Du har også sluppet flere musikkvideoer. Er det en del av en markedsføringsstrategi, eller er du bare veldig glad i musikkvideoer?

– Jeg er vokst opp med at i stedet for å være på SFO, så gikk jeg hjem og så på MTV. Jeg er veldig for det å bli introdusert for ny musikk gjennom musikkvideoer. Eller hvis du hører en låt som du liker, så vil du gjerne sjekke ut om det finnes en tilhørende video på Youtube. Jeg betaler for videoene selv og det er foreløpig et minusprosjekt, men jeg regner med at det vil lønne seg etter hvert.

Seven-coveret. Foto: Promo.
Seven-coveret. (Foto: Promo)

Hør hele intervjuet med AreaFY her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/area2010PC3_9250A944E19840CC9016704BCCBA5726.mp3]

AreaFY spiller på Lille Ole Bull i kveld, torsdag 8.mai. Dørene åpner kl 19.00.

Anbefalte artikler