Intervju: Ramasjang

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ramasjang er et psykedelisk popband fra Bergen som er kjent for et klangfullt landskap, fengende trommerytmer og en deilig vokal. Bandet består av 4 medlemmer; Andreas  Kvåle Myksvoll (vokal og gitar), Magnus Jørgensen Mannes (vokal og bass), Johannes Slåttli (vokal og synth) og Simon Kleppe Røskeland (trommer). De var på besøk i studio hos oss og fortalte litt om seg selv og hvordan de ble til som band.

Hvorfor navnet Ramasjang og hvor kommer det fra?

– Det er et navn vi har valgt fordi det passer bandet. Det er dansk og betyr festlig opprør.

Bergensk musikkmiljø

Som bergensband sier de selv at de tar nytte av å være en del av det bergenske musikkmiljøet. Til tross for at det er enkle konsepter og artister som har hjulpet dem på vei. De forteller oss at Silja Sol er blant en av de artistene som har hatt en motiverende faktor på dem. I tillegg har konseptet Sofar sounds vært en positiv opplevelse og hjulpet dem på vei.

– Vi er outsidere i musikkmiljøet, og det trives vi med. Det siste året har vi kommet oss inn i det bergenske musikkmiljøet og setter stor pris på å kunne bli inspirert av så mye bra musikk som finnes her i Bergen.

Ny singel

– Vi liker ikke å fortelle så mye om låten, men liker heller å la noe være åpent for fortolkning. For oss handler den om den korte veien mellom lykke, sorg og hvor skjørt livet kan være. Det er en fin mulighet for oss å vise at vi bryr oss om Syria-situasjonen og situasjonen til flyktningene.

Hva er det neste steget for Ramasjang fremover?

– Det neste steget for Ramasjang er spille inn en EP som kommer forhåpentligvis litt etter jul. I tillegg skal vi holde konsert i Oslo den 21. oktober på Tilt. Også vil det bli en konsert i Bergen, men vi har ikke funnet noen konkret dato enda.

Hør hele intervjuet med Ramasjang her:

Hør låten “Smile” her:

https://soundcloud.com/diamond-club/ramasjang-smile-dc60

Anbefalte artikler