En sjelfull dePresno

This content has been archived. It may no longer be relevant

Nitten år gamle dePresno fra Sandviken i Bergen spilte konsert fredag kveld i et fullstappet Teglverk. Den siste tiden har han varmet opp for blant annet Aurora og A-HA på Bergenshus Festning, og nå har han to egne konserter i Bergen i høst. I oktober slipper han sin første EP, og deretter album på nyåret. Han er signet av Sony Music, og som en av Bergens beste nykommere er han spådd en lys karriere. Han slapp sin fjerde singel «Hide and Seek» i August. Den første konserten hans på Kvarteret var magisk.

Kjærlighet og lengsel

I det oppvarmingen til norske Lamark er ferdig, begynner et litt brisent publikum å heie ut dePresno på scenen. Etter drøye 7-10 min kommer bandet og til slutt stjernen selv ut på scenen. Han åpner konserten med en helt ny sang fra den nye EPen som setter publikum i gang. En sang om kjærlighet og lengsel, noe som er en gjenganger i de nye sangene. Etter to helt nye sanger spiller han «Stranger In Disguise» som blant annet ble Ukas Urørt på P3. Publikum synger med av full hals og man merker den gode stemningen i lokalet. Videre synger han blant annet coveret «Friend of The Devil» av Grateful Deads. 8. mars 2016 sang han dette coveret på Trygdekontoret på NRK 1, og dette endte opp med å bli den mest sette episoden av programmet noensinne.

Et hypnotisert publikum under konserten på Kvarteret 2. september. (FOTO: Tore Hauke Thiesen)
Et hypnotisert publikum under konserten på Kvarteret 2. september. (Foto: Tore Hauke Thiesen)

dePresno reflekterer over viktige momenter i livet. Kjærlighet, tanker og tilhørighet. Mange av sangene er tydelig inspirert av nåtiden. Under coveret «Friend of The Devil»  synger han “Didn’t get to sleep that night, till the morning came around”, og rister med hodet. Sangen gjenspeiler hvordan livet hans stadig rullerer, og med så mye oppmerksomhet på kort tid er tapt søvn et faktum. Etter hans fremførelse av «Forever» nærmer det seg slutten på konserten. Han takker bandet én etter én. Han avslutter konserten med den nyeste singelen «Hide and Seek». Både dePresno og publikum gir konsertopplevelsen en verdig avslutning. dePresno har virkelig vist hva han er god for denne kvelden.

 

Hør den nye singelen her:

 

Anbefalte artikler