Guilty Pleasures

Såkalte guilty pleasures er et mye omdiskutert fenomen, som det er særdeles viktig å gå dypere til bunns i. Urban Dictionary definerer begrepet som følgende: «Something that you shouldn’t like, but like anyway». Dette kan sies å definere fenomenet relativt kort og presist. Når det kommer til musikk kan en guilty pleasure være en sang man finner glede i, men som man på ingen måte vil innrømme at man frivillig (!!) har lagt til i spillelisten sin. Dette kan blant annet skyldes låtas sjanger, dårlige tekst eller utdaterte artist.

Om man tilfeldigvis blir eksponert for slike sanger i sosiale lag, kan man motvillig bli offer for en rockefot som tramper i gulvet til musikkens dansende rytmer. Muligens kan dette føles stressende. Heldigvis varmer musikkens fengende toner godt i hjertet og man behersker kunsten å nyte, i stedet for å hate. Likevel, i frykt for å bli assosiert med en elendig musikksmak, holder man gjerne denne feelgood musikken godt skjult for offentligheten. For vi har vel alle slått på «Private Session» funksjonen på Spotify?

Man kan motvillig bli offer for en rockefot som tramper i gulvet til musikkens dansende rytmer.

Man bør ikke skamme seg over musikken man lytter til i skjul, den får deg jo tross alt til å føle deg bra. Av den grunn har jeg tatt et slag for alle oss flaue musikklyttere og laget en spilleliste med mine beste guilty pleasures opp i gjennom tidene. Det er viktig å bemerke at gulity pleasures er noe som kan anses som fullstendig individuelt, men kanskje har du noen av de samme som meg? Hold deg fast for her kommer det mye cringe-materiale!

Les også: Vi må snakke om Kristoffer

Anbefalte artikler