En tåke som letter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Cold Creek er et trondheimsbasert band som består av fire gladgutter: Magnus Mikalsen, Brage Tellefsen,  Andreas Sæle og Håkon Kvam. Musikkprosjektet ble opprinnelig startet av Mikalsen, men har gjennom de siste årene utviklet seg til noe større.

Magnus og Andreas fra Cold Creek (Foto: Kristian Tvedt, Plutopop/SRIB)
Magnus og Andreas fra Cold Creek (Foto: Kristian Tvedt, Plutopop/SRIB).

– Dette har vært min greie veldig lenge, men når jeg flyttet til Trondheim, endret veldig mye seg. Jeg møtte blant annet Andreas (Sæle) på folkehøyskole og etter hvert de to andre i Trondheim.

Mikalsen forteller oss også at musikalsk så er de inspirert av Kråkesølv og Radiohead. De kaller sin egen musikk indie-alternativ-rock.

Ekteskap og døden

Låtene til Cold Creek bærer sterke preg av tunge landskap og atmosfæriske toner. Den 25. februar kom de med en ny singel, kalt “Fog”. Teksten til “Fog” handler om et gammelt ektepar som ikke elsker hverandre lenger, men de kan ikke gå fra hverandre fordi de er blitt for gamle.

– Når jeg setter meg ned for å skrive tekster, så har jeg allerede noen remser med setninger som jeg har skrevet fra før av, også prøver jeg å få det til å passe sammen. Som oftest gjør det dét, men det blir ofte ganske mørke og trasige tekster.

Videre forteller Mikalsen oss at nye og fremtidige tekster beskriver mer heller ulike stemninger som er abstrakte og kan tolkes på mange ulike måter.

Hør hele intervjuet med Magnus og Andreas fra Cold Creek her:

Nytt og spesielt

Gutta fra Cold Creek er en gjeng å se opp for. Før vi tok farvel spilte de en låt for oss i studio. Låten var “Arcadia” og øyeblikket var magisk. Brage Tellefsen og Andreas Sæle stod ved siden av Magnus Mikalsen på gitar og solo, og knipset og klappet til rytmen. I tillegg satt Håkon Kvam og strøk på en papplate, medbrakt fra Trondheim. Denne unaturlige og spesielle kombinasjonen av stemme og lyd ble til et magisk øyeblikk som skapte stor fascinasjon for både oss og lytterne.

Hør Cold Creek spille Arcadia live her:

Gutta fra Cold Creek har laget sin egen t-skjorte (Foto: Julie Lindbom, Plutopop/SRIB)
Gutta fra Cold Creek har laget sin egen t-skjorte (Foto: Julie Lindbom, Plutopop/SRIB).

 

Kunstneriske egenskaper

Siden bandet er på trappene til musikkbransjen, har de enda ikke skaffe seg merch. Til tross for dette, hindret det ikke bandet fra å lage noe vi kunne lodde ut til en heldig vinner i vår Facebook-konkurranse.

Da de kom inn i Studentradioens lokaler, var det å male på en hvit t-skjorte en av de første tingene de begynte å gjøre. Vi i Plutopop ble mektig imponerte — og misunnelige på den heldige vinneren.

 

Anbefalte artikler