Bonussporet: Den Gode Samtalen

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne uken er det fokus på nykommeren Den Gode Samtalen, som er det nyeste tilskuddet blant studentradioens humorprogram.

Programideen

Klokken 10:00 hver onsdag sitter bodøværingen Sondre Thorbjørnsen og bergenseren Marie Amdam i studio, klare for nye og gode samtaler. De forteller at den gode samtalen startet nettopp dem imellom.

– Ideen til programmet kom da Sondre flyttet til Bergen i høst. Vi fant fort ut at vi sammen hadde veldig gode samtaler. Vi er glade i å prate begge to og synes begge at vi var såpass morsomme at vi burde ha et eget radioprogram, ler Marie.

– Blyge som alltid, så tenkte vi at dette var helt perfekt og at det hele var noe folk måtte få med seg, fortsetter Sondre.

Med capsen bak fram

De inviterer i hvert program med seg én gjest, som de vier en hel time til. Dette tror de er en fordel.

– Dette skiller seg kanskje litt fra mange av de vanlige, raske møtene man har med gjester i andre programmer. Vi hadde lyst å gi hver gjest et helt program, slik at man får en litt annen flyt i det og at gjestene kan få fortelle ting som man kanskje ikke ville fortalt ellers på radio, sier Marie.

Når de spør gjestene hva en god samtale er, får de ofte til svar at en god samtale er når man prater uten at man tenker over det. Det er nettopp dette de to ønsker å oppnå med programmet.

– Jeg tror også det at de faktisk har en hel time i studio gjør at de senker skuldrene litt og får en litt annen holdning til det, enn når det bare er sånn fort inn og fort ut. Folk blir litt varm i trøyen og tør å åpne seg litt, og det tror jeg kan være en styrke ved vårt program, forteller Marie.

Capsen er bak frem og det skal skytes fra hoften, det står i statuttene til programmet. Det må vi aldri glemme, presiserer Sondre.

Dater gjestene

Tema for sendingene er mer eller mindre flytende, og blir ikke alltid planlagt på forhånd.

– Avstikkerne i samtalene er alt. Alle sidegatene skal tas. Hvis det i samtalen kommer opp noe som er morsommere enn det vi egentlig snakker om, så er det bare å gå dit i stedet. Vi er jo veldig glad i å le og kose oss, så det er kanskje også litt gøy at mennesker som er litt alvorlige, kan komme til oss og snu capsen bak frem og vise rocketegnet. At de liksom kan vise en annen side av seg selv.

Vi prøver å få gjester som er interesserte og utadvendte, og som har noe de brenner for. Da blir det jo ofte veldig interessant å høre på, sier Marie.

Det er litt sånn at vi driver og dater gjestene våre. Det føles som vi skal på første date, så vi er alltid veldig interesserte og litt spente, forteller Sondre.

De forteller videre at det å finne spørsmål til gjestene ikke krever særlig mye planlegging.

– Vi snakker jo med folk som har mye mer peiling på sitt fagfelt enn det vi som oftest har, og da blir jo vi på en måte litt som barn som kan stille spørsmål som; “Hvorfor det?” og “Hvorfor det?” hele tiden, så vi kan grave og finne ut hva vi synes er interessant innenfor det andre gjør, sier Sondre.

De to (Foto: Siv Kristin Eikås Hovland)
De to er gode venner også på privaten. (Foto: Siv Kristin Eikås Hovland)

Venner på privaten

Om det er noen som lurer på om de to er venner på privaten, så er de det. De ble først kjent høsten 2014, da Sondre flyttet fra hjembyen Bodø til Bergen.

– Jeg skulle flytte ned hit og kjente ingen her, så jeg var veldig utrygg og alene. Og så har vi noen felles bekjente, som sa til Marie at hun måtte ta vare på meg, sier Sondre mens Marie ler litt i bakgrunnen.

De skulle arrangere en overraskelsesfest for en venninne, som Marie også kjente. Det var første gang vi møttes. På overraskelsesfesten til en person jeg ikke kjente. Og jeg kjente ingen som var på den festen. Og jeg var litt full allerede da jeg kom, ler Sondre.

Antageligvis var jeg litt nervøs, for det føltes litt som når man har chattet med noen på nettet og skal møtes for første gang. Men så etter det så har det vel gått slag i slag.

Fløy inn bestevenner

De er begge 23 år gamle, selv om Marie strengt tatt er ett år eldre enn Sondre.

– Da Sondre hadde bursdag i januar, så hadde jeg fått alle vennene fra Bodø til å komme på overraskelsesbesøk til han; uten at han visste det. 

Hør hvordan det gikk da Marie fløy inn Sondres bestevenner fra Bodø:

Favorittøyeblikket

Det er mye som kan skje på en time med gode samtaler. Sondre trekker spesielt frem én episode som et høydepunkt:

– Vi har en spalte som heter “Skammekroken”, hvor vi lar gjesten sette en ting eller en person i skammekroken. Første sending hadde vi besøk av Vågard Unstad, og når han skulle sette Anders Anundsen inn i skammekroken, var jeg sååå usikker på om det i det hele tatt var lov å sende det han sa på radio, forteller Sondre.

– Det klikket for ham, og vi fikk totalt latterkrampe, ler Marie.

Du kan høre Den Gode Samtalen på Studentradioen hver onsdag klokken 10:00 eller på podcast nedenfor.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler