Derfor bør studenter ut på tur i Bergen i dag

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Det er sol, for christs sake! Trenger du en annen grunn?

Det er slettes ikke hver dag at det er sol i regnbyen. Det finnes ikke noe bedre enn å stikke hodet ut døren og kjenne litt på noen av årets første solstråler. Våren er ekstra frisk og fin i Bergen, og bergensere flest vet å sette pris på finværet når det først er på plass. Byfjellene er ekstra flotte når solen står høyt på himmelen og man kan kjenne på den første vårvarmen. Byens rykte kommer ikke fra ingenting, så benytt muligheten mens været er godt!

2. Det er ypperlig trening

Enten om du har satt deg ambisiøse treningsmål for året eller bare vil få en litt bedre tid på 60 meteren – en fjelltur i ulendt terreng er så absolutt god trening for hele kroppen. Hva er vel bedre til å akkompagnere svettedråpene enn frisk luft og flott natur?

Om du ønsker å ta steget enda lenger, kan dagens fjelltur fungere utmerket som oppvarming for 4- eller 7-fjellsturen som arrangeres i mai. Les mer om 4- og 7-fjellsturen på nettsidene til Bergen og Hordaland turlag.

Vandring i byfjellene gir definitivt mulighet for å svette godt. (Foto: Ingvild Helle Hagen)
Vandring i byfjellene gir definitivt mulighet for å svette godt. (Foto: Ingvild Helle Hagen)

3. Du har mer enn syv fjell å velge mellom
Bergen er, som de fleste vet, kjent for sine syv fjell. Men visste du at det egentlig er ni fjell og at det er en uendelig diskusjon rundt hvilke fjell som egentlig skal regnes med blant de syv? Dagens tur kan du legge til et av disse flotte fjellene:

  • Lyderhorn, 396 m o.h.
  • Damsgårdsfjellet, 317 m o.h.
  • Løvstakken, 477 m o.h.
  • Ulriken, 643 m o.h.
  • Rundemanen, 568 m o.h.
  • Fløyfjellet, 400 m o.h.
  • Sandviksfjellet, 417 m o.h.
  • Blåmanen, 554 m o.h.
  • Kolbeinsvarden, 231 m o.h.

Uansett hvor mange fjell man teller: det finnes utallige flotte turstier i bergensområdet. Bruk dem for det de er verdt! For mer informasjon om hvor i Bergen man kan telte, sykle, fiske eller bare vandre, se Bergen kommunes nettsider.

4. Beat the tourists to it
På denne tiden av året er det få turister i byen, så sannsynligheten for at du må brøyte deg gjennom en hel bunsj fotoivrige japanere for å komme til toppen er ytterst liten. Fordelen med å være student er at man i stor grad – i hvert fall på noen studier – har muligheten til å disponere dagene slik man ønsker. Benytter du muligheten til å komme deg ut og opp på dagtid, vil du til og med slippe å gå i kø med alle de voksne A4-menneskene som jobber 8-16 og skal få mest mulig ut av ettermiddagen. Det er fritt frem, med andre ord!

Solnedgang fra Fløyen i går, 16. mars. (Foto: Ingvild Helle Hagen)
Solnedgang fra Fløyen i går, 16. mars. (Foto: Ingvild Helle Hagen)

5. Bergen har de beste solnedgangene

Som bergenser er det enkelt å påstå at Bergen er verdens vakreste by, men all tvil fordufter nok også blant østlendingene dersom de tar turen opp på Fløyen en sen ettermiddag og får med seg solnedgangen. Dersom man ikke får tid til å ta fjellturen på dagtid er det så absolutt verdt å utforske byfjellene på kveldstid for å få et helt unikt skue over byen badet i solens siste, røde stråler.

Kvikk Lunsj smaker aller best på fjelltur. (Foto: Ingvild Helle Hagen)
Kvikk Lunsj smaker aller best på fjelltur. (Foto: Ingvild Helle Hagen)

6. Du kan unne deg noe godt på toppen

Er du snopesyk, men får dårlig samvittighet for å trøkke i deg sukker nå før sommersesongen? En fjelltur er den perfekte unnskyldningen for å knaske i seg turfavoritten Kvikk Lunsj på toppen – eller hva med å prøve seg på en sommerlig ispinne? Både på Fløyen og Ulriken selges det is, sjokolade og annet snack på toppen, så dette er den perfekte unnskyldning for å unne seg noe godt!

7. Du kan skryte av turen i sosiale medier

Nå tenker du kanskje “Å, herregud, så teit”?
Men hvem prøver du å lure – å skryte av hvor sprek man har vært som har gått på fjelltur helt av fri vilje er jo en av gulrøttene ved å komme seg ut i dag. Det er bare til å snappe og tekste og skryte så mye du vil. Kommer du deg ut på fjelltur i dag, så fortjener du å få lov til å skryte litt, spør du meg!

Uansett om du er en bevandret fjellgeit eller ei: Gi Bergens flotte naturområder en sjanse. Jeg lover deg at du ikke kommer til å angre! God tur!

Anbefalte artikler