Bonussporet: Banal Politikk

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne gang er det fokus på Banal Politikk, som er et av Studentradioens nyeste humorprogram.

Oslo vest og “the hood” i Bergen

Banal Politikk består av trekløveret Markus Odland, Vegard Wikne og Jørgen Berner Wilhelsen. Markus og Vegard er bergensere og har kjent hverandre fra barndommen av, mens Jørgen er Markus’ studiekamerat fra retorikkstudiet.

– Vi vokste opp i rekkehus ved Brann Stadion, forteller Vegard. – Herlig middelklasse med hvite stakittgjerder. Men det var litt hood også. Vi gikk på en multikulturell skole og har opplevd litt av hvert opp igjennom.

– Jeg er fra Oslo vest, jeg. Jeg har ikke opplevd en dritt og aner ikke hva de snakker om, skyter Jørgen halvseriøst inn.

De tre ulike guttene skaper en herlig dynamikk, som definitivt smitter gjennom radiobølgene. Det er ingen tvil om at de tre har det moro sammen, og det skinner godt gjennom i Banal Politikk. De definerer selv programmet som et lekende, utforskende og unikt program.

Kule onelinere og vorspiel

Den originale taglinen til programmet var “å gjøre politikk enkelt”. Jørgen forklarer det slik:

– Det handler jo om “hvordan få mennesker til å bli interesserte i politikk og følge litt med”. Det er jo ganske viktig! Men dét er jo egentlig bare en høybrynet forklaring på det vi driver med, som egentlig er litt tull.

– I programmet vårt kan du kanskje få med deg en kul oneliner som du kan fortelle på vorspiel. Om du faktisk vil lære noe så googler du heller Christian Borch.

De presiserer at de først og fremst er et humorprogram – som tilfeldigvis handler om politikk. De mener selv at de er aller best når de lager ironiske låter om norske politikere: Eksempelvis er Jonas Gahr Støres vage og tåkete måte å uttrykke seg på velkjent blant de fleste. Men er han en «Tåkefyrste» eller ikke?

Hør låten “Hva mener du?” basert på Justin Biebers “What do you mean?”:

Banal Politikk er for mange kjent for humorfylte poster på Facebook og Instagram. Kontoene drives fortsatt av programmets tidligere medlemmer Stian og Thor Haakon, selv om Markus, Jørgen og Vegard har tatt over radioprogrammet. Se bare her:

https://www.instagram.com/p/BCi1JupPsS5/?taken-by=banalpolitikk

 

– Det er ikke gøy å tulle med humor

Programmet holder seg for det meste til lokalpolitikk og skyr vekk fra utenrikspolitikk, noe guttene sier er fordi de skal kjenne sine egne begrensninger.

– Donald Trump er en komiker. Det å tulle med hva andre komikere sier er lite originalt. Det er mye spennende som kan sies om det amerikanske presidentvalget og det ligger mye materiale der, men det er ikke vits å snakke om det absolutt alle snakker om.

– Alle programmene i Studentradioen har i et eller annet innslag av aktualitet snakket om Donald Trump. Det gjorde vi også, men tok selvkritikk på det og bestemte oss for å prøve å holde det til Norge.

– Humor er et tegn på intelligens. Vi er morsomme, derfor er vi smarte.

Vittig, undersøkende, og nye vinklinger

De tre har en klar visjon om hvordan programmet skal fremstå ovenfor lytterne. Markus forteller om hva de liker å kalle for “statusjag”.

– Jeg er veldig redd for at vi fremstår for dumme. Det skal selvsagt være vittig, men vi skal ha peiling på hva vi prater om! Og det har vi jo, men det skal vises!

Hør Banal Politikk diskutere et folkekjært dilemma her:

Vil du høre mer fra disse tre? Følg Banal Politikk på Facebook og Instagram, og ikke minst sjekk ut podcasten deres nedenfor. Banal Politikk sendes på Studentradioen i Bergen hver lørdag kl. 10:00 – 11:00!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler