Ukas Roundup

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det har gått noen uker uten roundup nå, men jeg kommer likevel bare til å se litt over en uke bakover i tid på det jeg tar opp. Ta det med ro, alle eventsene er grundig dekket på podcasten av Torstein og Andreas, som definitivt er verdt en gjennomhøring.

Chael Sonnen og Wanderlei Silva på TUF Brazil

Det var mye frem og tilbake mellom Chael Sonnen og Wanderlei Silva, og det har nå blitt avslørt at de skal trene hvert sitt lag i den 3. sesongen av The Ultimate Fighter: Brazil. De som så forrige sesong av TUF, vet at Chael er på sitt mest sympatiske som trener, selv om han kanskje er mest underholdende når han er usympatisk. Det blir spennende å se hvordan opplegget blir, og hvordan Chael og Wandy klarer seg i samme rom over lengre perioder.

For første gang skal jeg aktivt følge med på TUF Brazil, og det er selvfølgelig på grunn av én mann; The American Gangster, Chael P. Sonnen. Wanderlei har for øvrig foreslått USA vs Brasil, men det er ikke blitt bekreftet noe på den fronten. Så langt er det bare bestemt at det blir tryouts 11. november, og at filmingen sannsynligvis vil begynne tidlig i 2014.

Uriah Hall vs Jason Mayhem Miller

Uriah Hall har kanskje markert seg mest med en av de mest aktive high five-armene i UFC, siden han tapte TUF-finalen mot Kelvin Gastellum. Han var i oktober høyaktuell for å ha gitt Mayhem et slag i hodet, etter at sistnevnte kom med flere rasistiske tilrop. På en måte er det godt å se at Uriah fortsatt har litt fight igjen i seg, men på den annen side skulle jeg ønske han sparte det til kampen sin mot Chris Leben. Det bekrefter uansett at Mayhem er en Douche (ja, med stor D), og at til og med det snille lammet Uriah Hall har en grense. UFC har aldri likt at utøverne deres sloss utenfor ringen, men akkurat dette synes Dana var helt greit, og tenkte mer at Uriah burde få en bonus enn straff.

Dominick Cruz returnerer

Det er nå bekreftet at bantamvektmester Dominick Cruz, endelig kommer tilbake etter å ha gått uten kamp siden oktober 2011. Han møter selvfølgelig interimmester, Renan Barão, som har dominert divisjonen mens Cruz har vært ute. To års ringrust mot en åtte år lang unbeaten streak. Jeg har, som mange andre, begynt å se på Barão som den ekte bantammesteren, og jeg tror definitivt han kommer til å spise Cruz til frokost. Kampen vil finne sted i februar, ved UFC 169. På det kortet får vi også Jose Aldo mot Ricardo Lamas, så det er mye å glede seg til.

UFC Fight Night 30

Jeg tipper den engelske fansen er litt bitter etter denne eventen. Nesten uansett hva som hadde skjedd, var det sikkert at kortet ble et antiklimaks etter UFC 166, og det ble jo selvfølgelig sånn, og når hjemmefavoritten Michael Bisping røk ut med skade er det enda surere.
Noe som er verdt å notere seg ved dette kortet er at svensken Nicholas Musoke gjorde sin UFC debut. Han sloss på kort varsel, en vektklasse over hvor han normalt ligger, og vant på en rå armbar. Har du ikke sett denne kampen enda burde du gi den 3 minutter udelt oppmerksomhet.
Den kampen som hadde størst Fight of the night-potensiale var i mine øyne Ross Pearson mot Melvin Guillard. Den kampen ble stoppet i første runde, grunnet et kutt i panna til Pearson etter et par knær av den tvilsomme typen. Veldig kjipt for britene når dette skjer med Co-maineventen, og da var det bare en kamp igjen på kortet. Kampen skal for øvrig gjentas i mars, og vi får satse på at den får en bedre slutt neste gang. Kneet kan du se under, og gjøre deg opp en egen mening.

Machida vs Munoz

Etter sitt tap mot Phil Davis uttalte Machida at han skulle bli mer offensiv, så han ikke skulle miste flere seiere. Vi kan jo alle huske da Machida blitzet oftere, som var gøy å se på. I denne kampen vant han faktisk på knock-out via headkick, og han var i tillegg så grei at han holdt igjen det siste slaget da Munoz lå strødd. Deretter fulgte en kraftdemonstrasjon av god sportsånd, og jeg er plutselig glad i Machida på prøvetid. Hvis Machida fortsetter å vise at han er flink til mer en counterstriking og pissdrikking, skal du ikke se bort ifra at han får mer positiv omtale fra min side.

Fight for the troops

Den neste eventen på menyen er UFC fight for the troops 3. Her skulle egentlig Lyoto Machida gå sin første mellomvektkamp, men endte i stedet opp med å erstatte Michael Bisping.
Dette førte til at Tim Kennedy ble stående uten motstander, til UFC kom opp med Rafael Natal. At denne kampen er en mainevent er så langt utenfor min fatteevne, at jeg blir litt svimmel når jeg prøver å skjønne det. Tim Kennedy er en kjempefyr, og ganske så underholdende på Twitter, men i mine øyne er han ikke helt på det nivået en headliner burde være på. Verken han eller Rafael Natal, er topp ti i sine divisjoner, og at co-maineventen er to kvinnefightere midt på topp ti hjelper heller ikke så mye. Jeg skal ikke si at jeg gleder meg så veldig til denne eventen, men den får duge som pauseunderholdning mens vi venter på UFC 167.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler