Ukas Roundup: Uke 49

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukas høydepunkt var definitivt UFC Fight Night 33, men det har også skjedd mye annet. Vi har fått noen gode nyheter, og noen dårlige. Som alltid er det de dårlige nyhetene som huskes, så jeg tar de gode først, siden de blir glemt uansett.

Jon Jones har begynt å virke

I forrige uke var Jones ute og sa mye rart, blant annet at han ikke var klar til å begynne å trene igjen. Nå har likevel kampen hans mot Glover Texeira fått en dato. De møtes 15. mars, ved UFC 171. Det er ikke så mye mer å si om den saken, og jeg tror ikke jeg er den eneste som har hørt mer enn nok om Jon Jones for en god stund.

Ben Askren til One FC

En annen person jeg ikke trenger å høre mer om, med mindre det er fordi han har fått en karriereødeleggende skade, er Ben Askren. Verdens kjedeligste fighter, og tidligere Bellator-mester har nå funnet seg et nytt hjem i One FC. Fordelen med dette er at vi sannsynligvis slipper maset hans i den umiddelbare fremtid. Askren er ubeseiret så langt i sin 12 kamper lange MMA-karriere, og vi får krysse fingrene for at noen i den asiatiske promosjonen kan gjøre noe med det. Det beste hadde jo vært om Palhares kom over fra WSOF og fanget ham i en heel hook.

Julaften er definitivt avlyst

Jeg har omtalt UFC on Fox 9 som julaften ved flere anledninger, men det er med tungt hjerte jeg kan meddele at det ikke blir jul i år. Det er bare å levere tilbake gavene og kjøpe inn taco i stedet for ribbe. Denne uka kom nemlig to ytterst bedritne nyheter, som førte til krampegråt og stikkende smerter i sjelen. Tidligere har navn som Anthony Pettis, Kelvin Gastellum og Ian McCall blitt fjernet fra kortet grunnet skade, og denne uka kom den verst tenkelige nyheten: Matt Brown er ute med skade, og skal ikke møte Carlos Condit. I tillegg er John Dodson ute av sin kamp mot Scott Jorgensen, og erstattes av Zach Makovsky. Til de som sier at vi ikke kan klage, ettersom Lauzon vs Danzig, Faber vs McDonald, Mendes vs Lentz og Johnson vs Benavidez fortsatt er på kortet, har jeg bare en ting å si; hold kjeft. Ingen liker deg. Og til UFC..: Drit i de falske forhåpningene!

UFC Fight Night 33

UFC var en tur i Australia, og det resulterte i en event som absolutt er verdt en titt, om ikke annet for de to siste kampene. Kvinnene fikk åpne kvelden, men det var ikke en skrekkelig underholdende kamp, og Bethe Correia vant en delt avgjørelse mot Julie Kedzie, og Kedzie erklærte etter kampen at hun legger hanskene på hylla. Etter dem fulgte et par tidligere TUF-deltakere, Clint Hester og Dylan Andrews. I 2. runde gikk skuldra til Dylan ut av ledd, og Hester vant dermed på TKO. I neste kamp fulgte en kjapp knockout fra Soa Palelei, som gikk utover Pat Barry.

Ryan Bader vs Anthony Perosh

Ryan Bader har måtte tåle at haka hans har vært et relativt hett samtaleemne i MMA-verden. I det siste har han, i alle fall i MMA-revyen, blitt mest snakka om som den mannen som tapte hardt nok mot Glover Teixera til at sistnevnte kunne gå rett til en tittelkamp. Mot Anthony Perosh ble det en temmelig ensidig kamp fordel Bader. 70 – 9 significant strikes, og 3 – 0 i takedowns sier jo sitt. Det var i alle fall godt å se at Bader ikke er helt utdatert enda, selv om kampen ikke ga så altfor mye underholdning.

Shogun vs Te Huna

Shogun hadde mye å hevne, etter å ha blitt submittet av Chael Sonnen. Det har vært mye snakk opp at han ikke bare er over karrieretoppen, men at han ruller i full fart ned på andre sida av fjellet. På fredag fikk han snudd diskusjonene for en stund. Det så faktisk ut som at Sonnen-tapet fungerte som en vekker for Shogun. Han så ut til å være i bedre form, han var mer aggressiv, og så mye raskere ut enn han har vært i det siste. I tillegg sparket han og viste bedre fotarbeid. Det hele endte i en overbevisende knockout-seier til Shogun, som viste at han har mer igjen i tanken enn det han har vist i det siste.

Mark Hunt vs Bigfoot Silva

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne med denne kampen. I utgangspunktet tenkte jeg at det store hodet til Silva kom til å få et brutalt møte med slegga til Hunt. Det gjorde det jo, gjentatte ganger, men det ble aldri noen knockout. I stedet fikk vi 25 minutter med krig mellom to av de beste tungvekterne i verden. Det var frem og tilbake stort sett hele veien, og i siste runde så det ut til at begge kunne blåst over ende av det minste vindkast, men likevel presset de fremover. Kampen gikk til full tid, og jeg hadde ingen formening om hvem som skulle gå seirende ut av ringen. Det er selvfølgelig litt relatert til at jeg helt glemmer å telle runder når entusiasmen blir for stor, men jeg pleier i alle fall å danne meg en mening. Denne gangen satt jeg egentlig bare og måpte i komplett uvitenhet. Så ble det uavgjort, og det var så rettferdig som det kunne blitt. Det burde for øvrig nevnes at Mark Hunt knakk hånda si på to plasser under kampen. Jeg gidder ikke å si mer, jeg bare bøyer meg i støvet.

På lørdag er det tidligere nevnte UFC on Fox 9 som står for tur. Der får vi en kamp om fluevekttittelen mellom Johnson og Benavidez, i tillegg til at McDonald og Faber skal kappes om hvem som får den neste tittelsjansen. I tillegg blir det et oppgjør i fjærvektdivisjonen, når Chad Mendes prøver å få sin femte seier på rad, denne gangen mot Nik Lentz. Den tyngste vektklassen representert på hovedkortet blir lettvekt. Der får vi Joe Lauzon og Mac Danzig i en kamp som skriker bonuser, og det er bare å glede seg. Det hele blir selvfølgelig litt amputert når vi tenker på hvordan det skulle ha vært, men til å være et TV-kort er det allikevel skrekkelig sterkt. Neste Roundup kommer ut på mandag, og denne gangen mener jeg mandag. Kors på halsen.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler