– Jeg kastet alt og dro

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien “Møt Landslaget” presenterer MMA-Revyen alle førstekandidatene i hver vektklasse i det norske landslaget i amatør-MMA. Serien løper frem mot landskampene mot Irland 2. november i høst.

Hele intervjuet kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom iTunes, RSS, eller som streaming neders i artikkelen.

Møt landslaget

Nikita var en av de første MMA-landslagsutøverne som ble offentliggjort og skal gå kamper i kvinnenes stråvekt-divisjon (52,2kg). Til daglig holder Nikita Murphy til hos Fighters Lab, der hun trener jiu-jitsu, bryting, MMA, muay thai og boksing mandag til torsdag. Men historien begynner ikke der.

Droppet alt og dro avsted

Murphy liker nye opplevelser og å utfordre seg selv. For to år siden jobbet hun som personlig trener på SATS og hadde mest sportslig erfaring fra ballspill. Hun lekte allikevel med tanken på å prøve seg i kampsport. Når muligheten så plutselig bød seg for å dra til Muay Thaiens hjemland for å begynne trene tidlig i 2012 – da slang hun seg rett og slett bare på.

– Jeg har lenge hatt lyst til å lære meg kampsport. Men så passer det plutselig ikke med jobb, og så passer det ikke med det ene og andre. Plutselig en dag sa en kompis av meg “okei, jeg skal dra til Thailand og bare droppe alt”.

Da så 27-åringen sjansen sin.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Nikita Murphy, strawweight i det norske landslaget i amatør-MMA. Foto: privat.

Nikita Murphy, strawweight i det norske landslaget i amatør-MMA. Foto: Privat.

 

– Jeg bare sa opp leiligheten og alt sammen, og så bare dro jeg!

Etter å ha spart opp penger i to måneder satte Murphy seg på et fly til en ny verden av nye utfordringer og en kampsport-hverdag hun fort ble glad i.

– Jeg skulle egentlig bare være der i tre måneder, lære meg litt og så reise videre. Men så ble jeg hekta og begynte gå kamper i Muay Thai der nede, og da var det egentlig gjort.

Det planlagte oppholdet på tre måneder  ble til 14 måneder. Bakkekamp kom først med i opplegget på vårparten 2013. I Phuket gikk nemlig det første året med til privat-timer og kamper i muay thai.

Video: Se Murphy i aksjon i Thailand, juni 2013

Fra Muay Thai til MMA

– De trente meg opp for å gå Muay Thai kamper – det falt mye mer naturlig, når det er nasjonalsporten deres. Så jeg begynte egentlig ikke å trene noe på bakken, eller bryting, før mars – april i år.

– Jeg hadde mange venner som hjalp meg med litt bryting og MMA, og så har det egentlig bare bygget seg opp.

Nå som bakketreningen er kommet inn i bildet og Murphy fokuserer for fullt på MMA, er ambisjonene også begynt bli klare. Hun hadde et klart mål om å bli profesjonell MMA-utøver da hun kom tilbake til Norge i sommer.

Enda en mulighet byr seg

At Murphy så er blitt landslagsutøver kom av en tilfeldighet. Etter å ha returnert til landet var hun nemlig ikke klar over at det var uttak på gang.

– Nei, det var egentlig litt flaks, for det var en venninne av meg som sendte meg linken på det noen uker før det var, og jeg tenkte bare at “Herregud, dette må jeg få med meg!”

toppbilde-dersomredigerbart-IMAG0491
Klikk på bildet for reportasje fra landslagssamlingen 31. august.

Og med mye hard trening i Tigers Muay Thai i Phuket og ved Fighters Lab i Oslo i kroppen ble hun tatt ut til å representere Norge frem mot VM neste år, før neste steg i karrieren står for døren.

– Nå blir det jo først og fremst å jobbe opp mot første landskampen, og så mot VM neste år i Las Vegas med landslaget. Etter det blir det sannsynligvis å gå over til proff, regner jeg med.

Første landskamp blir mot Irland 2. november. Motstanderen der er ikke navngitt ennå – i likhet med det norske landslaget er også den irske utgaven i startgropen – men MMA Federation of Ireland blir ikke nødvendigvis noen enkel test for Norge av den grunn. Nikita ser uansett frem mot også denne utfordringen.

– Ja, absolutt, jeg gleder meg kjempemasse!

Toppbilde: Privat
__________________________________________________________________________________________
MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes.

Gi oss gjerne en iTunes Review. Facebook.com/MMARevyen

Siste podcaster

    Anbefalte artikler