– Legaliser MMA i Norge!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Thomas Formo (MMA-Trondheim) møtte Timon Becker til kamp i European MMA 6. Kampen endte allerede i første runde, etter en dominerende kamp fra Formo. Se video nederst i saken. 

Hele intervjuet blir sendt i onsdagens utgave av MMA-Revyen, som i ettertid vil kunne lastes ned gjennom iTunesRSS eller streaming nederst i artikkelen.

Tidlig stopp

Mange av kampene i EUMMA 6 ble stoppet i første runde, og Thomas Formo skulle ikke være dårligere enn resten. Kampen endte i en svært god triangle nær midten av første runde. Formo dominerte Becker i alle posisjoner, deriblant ved å kaste motstanderen i bakken fra en thai-klinsj.

– Jeg traff ham ganske godt med knærne, selv om de var delvis blokkert, så jeg tror kanskje han var litt rystet da jeg kastet ham. Jeg tenkte ikke særlig over det, forteller en entusiastisk Formo til MMA-Revyen.

Formo satt også en ganske dyp high-elbow-variant guilliotine med ryggen mot buret, som kanskje motiverte motstanderen til å komme seg til gulvet.

– Den var veldig dyp, men den glapp da han kastet seg ned. Jeg prøvde å få albuen høyt nok, men rakk det ikke.

Motstanderen Becker beveger seg rett vei senere, da Formo lurer inn et triangle, men bevegelsene hans blir stoppet av Formo.

– Han var på vei ut, men da jeg fikk dytta vekk hofta hans gikk det greit.

Formo vant på submission i første runde. Seieren brukte Formo til å fremme legaliseringssaken.

TV-tid for legaliseringsspørsmålet

Da post-fight-intervjuet kom, var det ingen tvil om hva Formo ønsket å bruke scenen til.

– Legaliser MMA i Norge!, var beskjeden til tv-titterne hjemme.

En av Formos mange hatter i tillegg til å være profesjonell fighter, og å være en del av ledelsen i MMA Trondheim, er hans rolle i det Norske MMA-Forbundet (NMMAF). I følge president i forbundet, tidligere pro-fighter Henning Svendsen, har de snakket om lignende stunts.

– Vi skal snart begynne med salg av forbundsskjorter med lignende tekst på, men vi har ikke sagt til ham “nå bør du gjøre ditt” eller “vi blir glad om du gjør datt”. Dette stuntet er Thomas sitt.

Historisk tv-sending

Såvidt MMA-Revyen erfarer er Thomas Formos kamp den første til å bli sendt direkte på norsk tv, tilgjengeliggjort for norske tv-seere uten å måtte oppsøke sendingen gjennom streaming. NMMAF-presidenten er enig.

– Jeg tror ikke det har skjedd tidligere. Jeg tror Thomas er den første.

Etter det Formo selv kjenner til er dette et stykke norsk MMA-historie.

– Det var et historisk øyeblikk, ja, sier MMA-Trondheim-fighteren.

– Vi hadde t-skjortene klare, vi!

MMA-Revyen på Facebook, artikkelen fortsetter

 

Tv-gjennombruddet kan vise seg å bli viktig for norsk MMA fremover. Henning Svendsen ser tv-gjennombruddet som en av mange veier som leder mot legalisering.

– Det er viktig for å vise at MMA har en bred appell, og ikke bare er for nisjene i norsk befolkning. Mange som bare har kjennskap til sporten gjennom youtube-highlights kjenner kanskje sporten som full av blodsprut og knock-outs, mens dette kan føre til en bredere forståelse av MMA.  En annen viktig ting er at dette hjelper veldig for sponsing av nye profesjonelle fightere.

 

Thomas Formo med "legalize"-tskjorte på, etter kampen mot Timon Becker i EUMMA 6. Foto: Emil Weber Meek.
Thomas Formo med “legalize”-tskjorte på, etter kampen mot Timon Becker i EUMMA 6. Foto: Emil Weber Meek.

Aktiv MMA-gym

Den norske MMA-ynglingen, og Thomas Formos kollega fra MMA-Trondheim, Emil Weber Meek feiret seieren på facebook.

“Vi trenger ikke hell og lykke – Det var ingen tvil, hardwork pays off! Yeah! 2-0 denne uken for MMA Trondheim!”

Meek innkasserte også en seier innenfor den siste uken, da han slo Tato Primera ved TKO i første runde i Strenght and Honor Championships 8, lørdag 21. september.

Trondheim-fighterene ønsker å holde seg aktive fremover. Kanskje det er rimelig å anta duoen ønsker å sikte seg inn mot UFC Stockholm 2014, som sannsynligvis settes opp i april. Det finnes i alle fall krefter i inn og utland som ønsker dem dit, skal vi tro svenske facebook-grupper.

Meek stikker seg ut

Facebook-gruppa "Gustafsson vs Jones II" leter etter fightere til underkortet i april. Emil Weber Meek stikker seg ut.
Facebook-gruppa “Gustafsson vs Jones II” leter etter fightere til underkortet i april. Emil Weber Meek stikker seg ut.

 

Vil bygge i EUMMA

Da det ser ut til at Meek vil rette oppmerksomheten mot UFCs årlige Stockholm-besøk later det til at Thomas Formo er noe mer tilbakelent.

– Vi har litt ulike recorder, meg og Emil. Jeg har enda litt mer å bevise før jeg tenker i de banene der.

Formo har tre kamper igjen på kontrakten med EUMMA, og håper på å få gå igjen i desember. I følge Formo sikter organisasjonen seg bevisst inn mot flere norske fightere, og vil bygge en norsk stall. Dette er særlig viktig med tanke på tv-tall i Norge.

– De sikter seg inn på det norske tv-markedet, så de er definitivt interesserte i norske fightere. Vi vil gjerne lage noe som ligner et lag, som ofte er på tv, og som gjør gode ansikter for MMA utad.

Se Formos kamp under

(Toppfoto: Viasat Sport)

____________________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes.
Gi oss gjerne en Review. Vi er også på Facebook.com/MMARevyen

Anbefalte artikler