Ukas Roundup: uke 7

This content has been archived. It may no longer be relevant

Silva vs Sonnen flyttes

Som alle som halvveis følger med på MMA har fått med seg er Wanderlei Silva og Chael Sonnen trenere for hvert sitt lag under TUF Brasil 3. Planen var at de egentlig skulle møtes ved UFC 173, men kampen skal nå headline en fight night 31. mai. Det betyr at Wandy får en ekstra uke på seg til å bli kvitt vomma, og Chael rekker å finne opp 3-4 nye pizzanavn a la Brazilian chicken

Rashad møter ikke DC

Rashad Evans skulle egentlig møte Daniel Cormier ved UFC 170, men har dessverre måttet trekke seg grunnet en skade i beinet. UFC trakk egentlig kampen, men så fant de en erstatter i Patrick Cummins. Cummins er en av DC’s tidligere treningspartnere, og har en record på 4 – 0. Han hevdet for øvrig at han ødela Cormier på trening, så ille at kongen av kyllingvinger faktisk begynte å gråte. Det burde også nevnes at Chael Sonnen var klar for å steppe inn for å redde kortet, før UFC fant Patrick Cummins.

Melendez til Bellator

Den særeste nyheten denne uka handla om en av verdens beste lettvektere, Gilbert Melendez. Han var ikke fornøyd med tilbudet han fikk fra UFC, og har nå signert med Bellator. UFC har matching rights, noe de etter min mening er nødt til å benytte seg av. Om UFC skal kunne fortsette å hevde at de har de beste divisjonene i verden kan de ikke la fightere fra topp 10 stikke til hovedkonkurrenten. Jeg hater Ben Askren, så i det tilfellet så jeg mellom fingrene, men El Niño kan ikke få lov til å gå.

FIGHT NIGHT 36

Enda et av disse kortene med særs få avslutninger. Hele ti av kveldens kamper endte uten avslutning. Det gjaldt også kampene til Francis Carmont og Lyoto Machida (sjokk).

Charles Oliveira vs Andy Ogle

En hel kamp som stort sett gikk på at Oliveira prøver å synke inn en submission, og Ogle som kjemper imot med nebb og klør. Ogle måtte til slutt gi tapt, mot en triangle i 3. runde.

Viscardi Andrade vs Nico Musoke

Svenske Nico Musoke møtte Viscardi Andrade i sin 2. UFC-kamp, etter å ha imponert stort i debuten. Det så skummelt ut for svensken i første runde, men han kom sterkt tilbake, og fikk dradd i land en seier på avgjørelse. Imponerende comeback av svensken.

Erick Silva vs Takenori Sato

Erick Silva kom fra et tap mot Stun Gun, men det så bare ut til å motivere brasilianeren. Et hypetrain jeg aldri forlater er nettopp Silva sitt, og da er det godt å se ham ta en TKO-seier på under et minutt. Når han i tillegg forsvarer en single ved å gi Sato et par hæler i ansiktet kan man ikke annet enn å glise. Jeg håper bare at denne seieren får Silva tilbake på rett spor, og gleder meg til å se han gå kamp igjen.

Ronaldo Souza vs Francis Carmont

Etter denne kampen stilte jeg meg to store spørsmål. Er Jacaré klar for en tittelkamp? Og finnes det en kamp i verden Francis Carmont ikke klarer å gjøre kjedelig? Jacaré stakk av med seieren, men jeg tror han kan trenge en kamp til før han får prøve seg på tittelen. Jeg tror Carmont på sin side faktisk kan gjøre alt kjedelig. Takket være denne kampen ble nesten hovedkampen levelig.

 

Gegard Mousasi vs Lyoto Machida

The dragon lot ikke Mark Munoz få inn et eneste slag, da han debuterte i mellomvekt. Denne ganga lot han Mousasi få inn flere slag enn han fikk inn selv, selv om han vant kampen ganske klart. At ikke kampen endte i en knockout kan nok krediteres til den massive haka til Mousasi. Det var uansett ikke en veldig underholdende kamp, men den var ikke kjip nok til å sende Machida over på shitlisten min. Før Machida får en tittelsjanse syns jeg han burde gå en kamp mot Jacaré Souza.

Neste uke:

I uka som kommer skjer det en middels stor ting, nemlig UFC 170. Ronda kommer til å vinne på armbar, Daniel Cormier kommer til å vinne på å gni den svette, dvaske kroppen sin inntil motstanderen i tre runder, noe som fører til at de tre første kampene blir de mest spennende på kortet. Den kampen som er mest interessant er Rory MacDonald mot Demian Maia. Den kampen er svært relevant i spørsmålet om hvem som skal få prøve seg mot Johny Hendricks når han tar tittelen.

Anbefalte artikler