– Motstanderen min byr ikke på noe jeg ikke kan løse

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hør hele intervjuet med Jack Hermansson i episode 71 av MMA-Revyens podcast, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Nordmenn på kortet på CWFCs Super Saturday

Atter en gang setter Cage Warriors FC opp tre nordmenn på kortet, denne gangen i London, til sitt siste arrangement før sommeren. Kortet går under tilnavnet Super Saturday, og inkluderer to tittelkamper 7. juni. Stevie Ray møter Curt Warburton, der kampen står om det ledige lettvektsbeltet, og vår egen Jack Hermansson møter Norman Paraisy med sikte på å ende kvelden som middelvektsmester i organisasjonen. Simeon Thoresen møter i tillegg Jake Bostwick, og Mohsen Bahari møter Benny Alloway.

Forrige gang Frontline Pro Team sendte ut tre mann på samme kort endte det hele med 3-0 til nordmennene. Dersom det går den samme veien igjen vil det ha store konsekvenser ikke bare for Hermansson, men sannsynligvis også for norsk MMA, da Cage Warriors er den største MMA-organisasjonen i Europa, med store TV-avtaler og god profilering.

– Det er veldig kult å kjenne at MMA vokser i dette landet nå, og det er virkelig kult å få være en del av det, sier Hermansson. Selv trodde ikke Jack at tittelsjansen skulle komme så tidlig.

– Jeg hadde regnet med at jeg skulle få noen flere kamper før det kom en tittelmulighet, men sjansen kom og jeg tok den! Jeg sa ja på sekundet.

Lang vår

Hermansson klokker inn sin tredje kamp på like mange måneder når han møter Norman Paraisy i buret 7. juni. Tilbakekomsten etter to tap etter et forsøk i Bellator MMA har vært sterk, med seier over Enoc Torres på CWFC 66, det første skandinaviske kortet til organisasjonen. Bare fire uker etterpå slo Hermansson Ion Pascu på CWFCs fight night i Amman, Jordan. Begge kampene var tøffe, men Hermansson er likevel klar for en ny runde, da det ser ut til at organisasjonen ikke driver med medisinske suspensasjoner etter kamper, slik vi kjenner det fra UFC.

– Hadde de hatt (suspensasjoner) hadde jeg kanskje fått en doctors note, ja, ler Hermanssen.

– Jeg har også hatt lange opphold mellom kamper tidligere, og det har ikke fungert, så jeg vil gå kamper ofte. Tre kamper på tre måneder er kanskje litt for tett, men jeg kunne sikkert ha gått fem-seks kamper på et år uten problemer.

Jack Hermansson holder privattime på Frontline Academy. Resten av dagen går med til trening og deltidsjobb. Smilet er der hele veien, og tilnavnet "The Joker" er veldig forståelig etter bare en kort tid tilbrakt med den unge svensk-norske MMA-utøveren (Foto: Sverre Humberset Hagen).
Jack Hermansson holder privattime på Frontline Academy. Resten av dagen går med til trening og deltidsjobb. Smilet er der hele veien, og tilnavnet “The Joker” er veldig forståelig etter bare en kort tid tilbrakt med den unge svensk-norske MMA-utøveren (Foto: Sverre Humberset Hagen).

Møter Norman Paraisy

Motstanderen denne gangen er en rutinert franskmann, som både har prøvd seg i Bellator, og i TV-serien The Ultimate Fighter.

– Han er en ganske allround-fighter. Relativt teknisk på bakken, ganske eksplosive nedtagninger, og bra boksing, gode low-kicks. Han er ganske godt på alt. I tillegg er han ganske fysisk sterk og erfaren, så det er absolutt en solid motstander. Tapene hans er mot veldig bra folk. Både Maiquel Falcao og Brett Cooper – som er to av hans tre tap – har begge slåss om tittelen i Bellator. Så Paraisy er ingen lettvekter.

De to siste tapene til Paraisy har kommet via dommeravgjørelse, noe Hermansson ser som en fordel.

– Folk som knocker folk ut til høyre og venstre er alltid litt vriene å møte, fordi det kan komme et smell når som helst. Hermansson tviler ikke på Paraisys evne til å gå for knockout, men tror franskmannen er mer taktisk av seg. – Han prøver heller å dosere slagene i løpet av kampen, og det også tror jeg kan være til min fordel. I de fleste av mine kamper blir jeg bedre og motstanderen min dårligere utover i kampen, smiler Hermansson.

Paraisy har mye erfaring fra innen MMA, men har en noe turbulent historie på sin vei til tittelsjansen i Cage Warriors. Hans første møte med den større MMA-bevisstheten var gjennom sesong 11 av The Ultimate Fighter, der Tito Ortiz og Chuck Liddell ledet showet. For å komme inn i TUF-huset møtte Norman Paraisy James Hammortree, og tapte kampen ved “retirement” etter første runde, til stor forargelse fra “The Pit”-sjefen John Hackleman, og de andre i trenerstaben. Ettersom Paraisy gikk inn i buret under parolen om å “endre oppfatningene om den franske kampånden”, men senere trakk seg, fikk den franske fighteren noen harde spark i siden fra den alltid frittalende Dana White, som mente Paraisy burde få seg ny jobb.

Se Norman Paraisy i The Ultimate Figther med UFC Fight Pass

Det er vanskelig å se hvorvidt profilen av Paraisy stemmer med fighteren i ettertid, da majoriteten av kampene til Paraisy er avgjort i de siste rundene av kampene hans siden dette. Seks av de siste syv kampene til franskmannen har tross alt endt med dommeravgjørelser. I tillegg har Paraisy to uavgjorte kamper på resyméet, som er veldig uvanlig i europeisk MMA.

På papiret kan kampen se tøff ut for Hermansson, da det er en stor erfaringsforskjell på de to fighterne. Franskmannen er to år eldre, men har konkurrert i MMA dobbelt så lenge som Hermansson, uten at det bekymrer svensken særlig.

– Jeg seg ikke for meg at han kommer til å by på noe jeg ikke kan løse. Han har mer erfaring, men er ikke bedre enn meg.

Som normalt

En tittelsjanse kan endre karrieren til Jack Hermansson fullstendig, og kanskje også gjøre sitt til at Hermansson kan fullt ut dedikere seg til sporten. I dag er han, i likhet med mange andre norske MMA-utøvere, avhengig av å jobbe på siden av treningen. Hva ser vi vanligvis for oss når vi tenker på MMA-utøvere sine deltid/fulltidsjobber på siden?

– Jeg er utdannet dyrepleier og jobber i dyrebutikk, ler Hermansson, men understreker raskt at det kanskje ikke helt er den rolige atmosfæren man skulle tro det innebar.

– Man assosierer ofte dyr med ro, men det er en typisk butikk på storsenter, med mye stress og salg. Noen kontraster er det selvsagt.

Hermansson skulle gjerne hatt dyr selv, men har ikke tid til sånt for øyeblikket. – Om jeg kunne velge hadde det blitt en hund, men en hamster, det kunne kanskje ha gått, ler han.

Trening og jobb fyller dagene til tittelutfordreren. – Jeg henger litt etter liksom. Jeg prøver å jobbe meg gjennom alle Game Of Thrones-episodene. Akkurat nå ligger jeg og kjæresten og ser en episode av Game of Thrones hver kveld. Ellers blir det lite tid til sånt.

Etter tittelkampen den 7. juni kommer pausen svensken kanskje sårt vil trenge. Da vil han ta seg et par måneder fri fra konkurranse.

Kanskje til og med som ny middelvektsmester i Cage Warriors?

Følg Jack Hermansson på Facebook.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler