Ukas roundup: Okami kuttet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det har vært en relativt stille uke i MMA-verden, men det har likevel skjedd en del ting som påvirker tiden fremover. Vi har fått se alt fra grinerekorder til urettferdig kutting av både skjegg og fightere, og ikke minst et sjanseløst PR-stunt. Først av alt skal vi gi en velfortjent klapp på ryggen til en nordmann som denne uken ble historisk.

MMA-Revyens podcast kan lastes ned gjennom iTunesRSS eller streaming nederst i artikkelen.

Ny norsk seier

Thomas Formoe gikk denne uken kamp mot Timon Becker, og dro i land en overbevisende seier ved hjelp av en triangle choke i første runde. Etter kampen stilte Formoe og lagkamerat Emil Weber Meek i t-skjorter med påskriften Legalize MMA in Norway, og kampen hans var den første som ble tilgjengeliggjort for norske seere på TV. Alt om seieren kan du lese her.

Grinerekord i TUF

Vi har fått se nok en episode i den 18. sesongen av The Ultimate Fighter, og det ble selvfølgelig litt tårer denne gangen også. Roxanne Modafferi ble et par nummer for liten (bokstavelig talt) for Jessica Rakoczy, og team Rousey fikk sin første seier. Aldri før har det vært så mye tårer i ringen, og jeg håper vi aldri får se det igjen. Jeg skjønner at det er en presset situasjon, og at det er mye følelser inne i bildet, men gode Gud…

Ellers i denne episoden viste Ronda’s striking coach, Edmond Tarverdyan, at Ronda kanskje ikke er den mest usympatiske på det laget. Jeg har brukt mange ord for å beskrive Edmond, men ingen av dem egner seg på digitalt trykk, så vi sier at han er mindre hyggelig og lar det bli med det. Ellers fikk vi se en Dana White som tok ansvar, og ga Ronda klar beskjed om hva han mente om hennes oppførsel, noe som var på høy tid. I et intervju denne uken sa også White at det ikke er redigeringens feil at Ronda virker som et umodent lite barn. Hun er faktisk bare en superbitch av dimensjoner. Han sa selvfølgelig ikke det ordrett, men det var lett å tolke det slik etter å ha sett de fire første episodene av sesongen.

Nam Phan vender tilbake

Nam Phan fra sesong 12 av the ultimate fighter skal gå sin 7. kamp i UFC, og møter Takeya Mizugaki. Phan, kanskje best kjent for å ha blitt tatt på fersken med seg selv i dusjen av de andre i TUF-huset, kommer fra et tap, imens Mizugaki på sin side har vunnet sine tre siste. Kampen vil finne sted ved UFC fight night 33, den 6. september.

Wanderlei Prøver seg i Chaels sko

Chael Sonnen har gang på gang vist seg som den dyktigste trash-talkeren innenfor MMA, og er i den forstand UFC’s ukronede konge. Denne helgen prøvde en av de råeste fighterne gjennom tidene, Wanderlei Silva, å følge opp.
Mange har nok sett videoen hvor Silva kommer med det udødelige sitatet “you have respect, you don’t lose your teeth”, og på lørdag konfronterte han altså Sonnen på nytt. Det ble ti sekunder med skriking fra begge sider, før de ble dratt fra hverandre, og jeg blir sittende uten å skjønne noe som helst. Det hele begynner med en kort, men klassisk Silva-monolog, før han oppsøker Sonnen inne på Mr Olympia Expoet, og deretter følger mer psykotisk babling fra den tidligere Pride-mesteren.

Wanderlei Silva var et av de første navnene jeg lærte innenfor MMA, og jeg synes det er synd at han skal ødelegge det gode inntrykket på denne måten. Jeg hadde gåsehud i dagevis etter kampen hans mot Brian Stann, og jeg tror øksemorderen burde la det han gjør i buret tale for seg. Helt ærlig skulle jeg ønske at han la hanskene på hylla etter den fantastiske slagfesten, og lot oss huske ham som en fantastisk fighter, ikke en gammel mann i altfor store sko.

Dana tar stand i skjeggkrigen

Dana White stiller seg bak Daniel Cormier, og mener Roy «Big Country» Nelson burde fjerne den fantastiske skjeggpryden. Personlig tror jeg at DC for å finne en Big Mac-meny Nelson har glemt der inne, og glemmer å sloss. Det ser også litt ut som et dårlig forsøk fra Cormier på å skape blest rundt kampen, som fra nå av burde refereres til som «battle of the bulge». Man kan ikke annet enn å heie på Roy Nelson i denne kampen, spesielt etter denne episoden. Enhver fighter som lar meg skryte av at jeg har kropp som en UFC-fighter uten å lyve, har allerede ei stjerne i boka. Når han i tillegg har ei hake av stål og det kuleste skjegget i UFC kombinert med en killer mullet, har han min umiddelbare støtte i alt han gjør. Business in the front, party in the back. Alt i alt, la skjegget leve!
 

 

Bisping ute, erstattes av Machida.

Michael Bisping er ute med en øyeskade, og blir erstattet av Lyoto «zzzzzzzz» Machida (redaksjonen er sterkt delt angående Machidas stil, red.anm), ved UFC Fight Night 26. oktober. Ironisk nok ble Bispings forrige kamp stanset fordi han ga motstanderen en finger i øyet, før han vant på UD.

Mark Munoz får altså gleden av å jage Machida rundt i ringen i 25 minutter, med mindre the Dragon har funnet ut at man kan bevege seg fremover i en kamp. Det blir Machida’s debut i mellomvekt, og det blir spennende å se om han kommer tilbake til gamle takter, eller om han gir oss den kjedeligste main-eventen siden han møtte Dan Henderson. Counterstriking er kanskje en kunst, men så lenge aggression er et av dommerkriteriene bør det bli veldig stille i fjøset når Machida taper de jevne kampene.

Tim Kennedy står altså foreløpig uten motstander ved fight for the troops,og har lovet at hver dag han blir stående uten motstander, dreper han en enhjørning, og hevder at de majestetiske enhjørningenes blod er på UFC’s hender til de gjør noe med saken.

Jones VS Teixera bekreftet

Etter en tittelkamp som var så spennende at det var smertefullt å se på, er jeg egentlig bare glad for at vi ikke får se rematchen på en stund. Kampen mellom Jon Jones og Alexander Gustafsson var både underholdende og jevn. Det har blitt spekulert mye i muligheten for en rematch, men den kommer altså ikke i denne omgang. I stedet får vi en kamp mellom mesteren, og 1.-klassepassasjeren på the hype train, Glover Teixeira. Glover, som har til gode å møte en eneste fighter i topp ti, skal altså gå kamp mot verdens såkalt beste p4p, Jon Jones. Jones på sin side mente at han klart vant kampen mot Gustafsson, og ville ikke ha en umiddelbar rematch.

Det er jo forståelig at han ikke vil ha ansiktet sitt slått til kjøttdeig to kamper på rad, men på den annen side, vil han virkelig møte ransofferet sitt når det har fått noen kamper til under beltet? Her tror jeg det var Jones som fikk presset gjennom viljen sin, og dodget Gustafsson i beste Matrix-stil. Teixeira på sin side er nok bare glad han ikke ble dyttet bakover i køa på grunn av en rematch, selv om han høyst sannsynlig får endestykket sitt sendt hjem i en doggybag.

Yushin Okami kuttet

Dana White har ved flere anledninger det siste året uttalt at UFC har flere fightere enn de trenger, og varslet mye kutting. Mange har blitt kuttet så langt, deriblant daværende syver på weltervektrankingen, Jon Fitch. Jon kom fra et tap mot Demian Maia. Før det hadde han vunnet 6 av sine 8 kamper. Han Fitchet folk i alle retninger, men ble likevel kuttet, og nå har altså Yushin «Thunder» Okami fått marsjordre.

Okami fikk denne uken beskjed om å finne seg en ny arbeidsgiver etter sitt tap mot Ronaldo «Jacare» Souza. På sine 7 år i UFC var Yushin 13-5, inkludert et tap mot daværende tittelholder Anderson Silva. Han er fortsatt av mange ansett som en av de beste mellomvekterne i verden, og vi sitter fortsatt og gnir oss litt i øynene etter å ha lest om denne beslutningen. Dana uttalte at Yushin hadde fått litt gatekeeper-status, og at det ikke var hensiktsmessig å beholde ham, men hva kan være viktigere enn gode gatekeepere i divisjonen? Chris Leben kan jo ikke ta hele den jobben alene!

Det hele koker nok ned til at Yushin ikke var underholdende nok. Av 13 seiere var 8 av dem på dommeravgjørelser. Han benyttet nok den gode brytingen sin litt for mye til at den jevne fan ville gitt ham stående applaus. Uansett synes jeg det er synd at det ikke lenger holder å vinne de fleste av kampene sine. Jeg syns det er synd at dominerende brytere ikke er «underholdende nok» (uansett gøyere enn counterstrikere).

Mest av alt synes jeg det er synd at Yushin «Thunder» Okami ikke får en siste sjanse til å bevise at han hører hjemme i UFC. Uansett håper jeg Yushin lykkes, uansett hvor han ender opp, og jeg håper vi får se ham tilbake i UFC en dag.

____________________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes.
Gi oss gjerne en Review. Vi er også på Facebook.com/MMARevyen

Siste podcaster

    Anbefalte artikler